VEN_7897done

Το Agavoni είναι μια παραλλαγή του Νegroni, στην οποία ο Γιώργος Μπάγκος αντικατέστησε το τζιν με μεσκάλ.

Υλικά:

30 ml μεσκάλ, κατά προτίμηση Del Maguey Vida
30 ml Campari
30 ml βερμούτ, κατά προτίμηση Carpano Antica Formula
Μια φλούδα πορτοκαλιού (για το γαρνίρισμα)

 

Εκτέλεση:

Αναδεύουμε όλα τα υλικά σε ένα ποτήρι. Σουρώνουμε σε ένα μεγάλο ποτήρι με φρέσκο πάγο. Στίβουμε στην επιφάνεια του ποτού τη φλούδα του πορτοκαλιού για να απελευθερώσει τα έλαιά της.

 

Tip: Τα μεσκάλ με το χαρακτηριστικό σκουλήκι ονομάζονται mezcal con cuzano και γενικά θεωρούνται κατώτερης ποιότητας, αφού το σκουλήκι προσδίδει αρκετή γεύση στο προϊόν αλλοιώνοντας τη γεύση του. Προτιμήστε ένα blanco mezcal, όπως το Del Maguey Vida ή το Illegal Joven: θα σας κοστίσει λίγο παραπάνω, αλλά αξίζει.

 

Ο Γιώργος Μπάγκος είναι ο bartender του μπαρ Dos Agaves, Αβραμιώτου 12, Μοναστηράκι, τηλ. 695 558 7757.

 

Φλογέρες με παστουρμά; Φτιάξ’ τες όπως ο Μιράν

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top