Κοσκινάς_Σπαράγγια 01

«Όταν ανοίξουμε τη λαδόκολλα, πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη».

Υλικά:

2-3 φέτες σύγκλινο
150 γρ. άγρια σπαράγγια
2 αβγά
1 κουταλιά βούτυρο
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

 

Εκτέλεση:

-Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και κρατάμε τα τρυφερά μέρη. Τα ζεματάμε σε βραστό νερό για 10 δευτερόλεπτα.
-Σε ένα καυτό μαντέμι περνάμε λίγο το σύγκλινο, για να πάρει τα αρώματα της σχάρας.
-Σε μια λαδόκολλα τοποθετούμε τα σπαράγγια, το βούτυρο, το σύγκλινο και τελευταία τα αβγά. Κλείνουμε προσεκτικά τη λαδόκολλα, τη βρέχουμε λίγο και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 10-12 λεπτά. Προσέχουμε να μην παραμαγειρέψουμε τα αβγά.
-Ανοίγουμε τη λαδόκολλα, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη, και σερβίρουμε.

Τip: Αν, αντί για το φούρνο, βάλετε τη λαδόκολλα σε ψησταριά ή τζάκι, σκεπάστε τη με ζεστή στάχτη.

 

//Ο Περικλής Κοσκινάς είναι ο σεφ του εστιατορίου «Αλάτσι», Βρασίδα 13, Αθήνα, τηλ. 21 0721 0501.

Διαβάστε ακόμα: Σπαγγέτι που… μασάει ταραμά; Καν’ το όπως ο Μάρκο Ρόσι!

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top