Αγροτικόν1

Καραδοκούσε η μισή Ικαρία στο «Αγροτικόν» κι άρχισα να πηγαίνω, και να ξαναπηγαίνω, και να ξαναπηγαίνω…

Όταν πάντα τρως έξω από το σπίτι, προϊόντος του χρόνου επιλέγεις μόνο τα μαγαζιά που σου συστήνουν φίλοι. Ο Κωστής μου το είχε πει από καιρό να πάω εκεί που εκείνος έχει σχεδόν φτιάξει το μενού και, παράλληλα και τον ωραίο χαρτονένιο κατάλογο –και μάγειρας και γραφίστας! Στο «Αγροτικόν», στο Περιστέρι.

Οι ξύλινες καρέκλες θυμίζουν κατευθείαν φοιτητικό καφενείο, αλλά η μπάρα του μαγαζιού ξεφεύγει προς Θεσσαλονικιώτικο στέκι για τσίπουρα και μεζέδες. Άλλωστε το όνομα το έδωσε ο ιδιοκτήτης γιατί λάτρευε τον Παπάζογλου και το περίφημο «Αγροτικόν» του –το στούντιο ηχογραφήσεων που άφησε εποχή στη Βόρεια Ελλάδα.

Δεν είναι δύσκολο να φας με λιγότερα από 15 ευρώ – στο κάτω κάτω και γιατί να φας με περισσότερα; Βαρέθηκα να πληρώνω comme il faut μπούρδες. Το μενού ξεδιπλώνει σαν κάρτα από ευφάνταστο προσκλητήριο γάμου και είναι χωρισμένο σε κατηγορίες πιάτων ανά τιμή. Απλά πράγματα. Φάβα 2 ευρώ, λουκάνικο χορταστικό 3 ευρώ, ανθότυρο με μέλι 3 ευρώ και ντοματίνια γεμιστά 4 ευρώ. Μαζί με ρακή 100 ml που κάνει 3 ευρώ, φτάνουμε σε ένα χορταστικό βραδινό με 15 ευρώ –και μαζί συναντάς και ωραίες φάτσες, ωραίες μουσικές, ωραία κορίτσια και ένα σωρό γνωστούς.

Καραδοκούσε η μισή Ικαρία στο «Αγροτικόν» κι άρχισα να πηγαίνω, και να ξαναπηγαίνω, και να ξαναπηγαίνω. Τόσες συμπτώσεις, να είναι όλα φτιαγμένα για μένα, πού θα ξαναβρώ;

Από τη Θηβών δεξιά σε ένα ωραίο παρκάκι στο ύψος του Κωτσόβολου. Καρπενησίου 52, Περιστέρι, τηλ. 21057296292105729629.

 

Ο Γιώργος Λυκουρόπουλος είναι δημοσιογράφος.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top