_MG_7232

Ο κυρίως χώρος, με ένα διακριτικό αέρα οικειότητας, ακολουθείται από μια εσωτερική αυλή, όπου γλυπτά, πίνακες, αλλά και μαντεμένια σκεύη μπλέκονται αρμονικά, δίνοντας μια ενιαία, ξεχωριστή ταυτότητα.

Επίπλωση παλιάς εποχής με σπάνια έργα τέχνης να διακοσμούν το χώρο του εστιατορίου, πρώτες ύλες από διάφορα μέρης της Ελλάδας για ένα πλήθος γευστικών επιλογών, με κουζίνα παραδοσιακή και με μεσογειακό ταμπεραμέντο, όλ’ αυτά συνθέτουν το ύφος της Ακαδημίας. Ο chef Κωνσταντίνος Μάρκου δημιουργεί το δικό του έργο τέχνης – μια πανδαισία γεύσεων, την οποία συνεχώς ανανεώνει.

Λαχταριστή ψαρόσουπα, τραγανές τηγανητές πατατούλες, μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι και καρύδια, αλλά και κόντρα μοσχαρίσια μπριζόλα που λειώνει στο στόμα.

Μας υποδέχτηκε με το γνωστό πλατύ του χαμόγελο. Από την είσοδο ακόμα, η ιδιαίτερης αισθητικής διακόσμηση του εστιατορίου έκανε εντύπωση στην παρέα, η οποία σχολίασε επιδοκιμαστικά το “θορυβώδη”χαρακτήρα της. Ο κυρίως χώρος, με ένα διακριτικό αέρα οικειότητας, ακολουθείται από μια εσωτερική αυλή, όπου γλυπτά, πίνακες, αλλά και μαντεμένια σκεύη μπλέκονται περίεργα αρμονικά, δίνοντάς του μια ενιαία, ξεχωριστή ταυτότητα.

_MG_7657

Η κουζίνα της “Ακαδημίας” έχει τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά του σπιτικού φαγητού. Τα πιάτα μοσχοβολούν μυρωδικά.

Η κουζίνα της “Ακαδημίας”, με έμφαση στο ψάρι και το κρέας, έχει τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά του σπιτικού φαγητού και οι γεύσεις δείχνουν ότι τα υλικά είναι διαλεγμένα με προσοχή και γνώση. Τα περισσότερα πιάτα που σερβίρονται είναι της ώρας και μοσχοβολούν μυρωδικά. Λαχταριστή ψαρόσουπα με τρυφερά κομμάτια μπακαλιάρου, τραγανές τηγανητές πατατούλες, γεμιστό καλαμάρι, μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι και καρύδια, αλλά και κόντρα μοσχαρίσια μπριζόλα που λειώνει στο στόμα, όλα εξίσου γευστικά και ιδιαιτέρα.

Επιπλέον, στο εστιατόριο διοργανώνονται μουσικές και θεατρικές βραδιές, ενώ πολύ συχνά φιλοξενούνται και εκθέσεις.

//”Ακαδημία”, Αγίου Μήνα 3, Θεσσαλονίκη, τηλ. 231 052 1803.

 

Διαβάστε ακόμα: Τέσσερα εξαιρετικά τυριά από το Νιώτικο Τυροκομείο.

_MG_7641cover

Ο chef Κωνσταντίνος Μάρκου δημιουργεί το δικό του έργο τέχνης. Στο εστιατόριο διοργανώνονται μουσικές και θεατρικές βραδιές, ενώ πολύ συχνά φιλοξενούνται και εκθέσεις.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top