Ο Tony Conigliaro, ένας από τους κορυφαίους bartender που ανέδειξε το mixology αλλά και τον όρο conceptual cocktail.

Ο Tony Conigliaro, ένας από τους κορυφαίους bartender που ανέδειξε το mixology, αλλά και τον όρο “conceptual cocktail”.

Οι αλχημείες είναι ένα κάτι που ανέκαθεν μου τραβούσαν το ενδιαφέρον. Ο τρόπος του να συνδυάζεις γεύσεις, να τις ανακατεύεις και να ανακαλύπτεις καινούργιες είναι κάτι εθιστικό, αλλά και μοναδικό ταυτόχρονα.

Μια τέτοια εμπειρία θα μπορέσουμε να ζήσουμε από τις 18 έως τις 20 Μαϊου στο Root Artspace, στο πλαίσιο του πρώτου Alchemists’ Flavour Festival. Το πρόγραμμά του άκρως δελεαστικό, τόσο που θα μού ‘ναι δύσκολο να μην παραβρεθώ όλες τις μέρες.

Ο Dave Arnold, πρόεδρος του Museum of Food and Drink, θα μιλήσει για την “ευφυΐα” των τροφίμων και των κοκτέιλ και ο Ιάπωνας bartender Suzuki Takayuki που υποστηρίζει ότι για να φτιάξεις το τέλειο κοκτέιλ πρέπει να καταλάβεις την διάθεση του πελάτη.

Αριστερά: Ο Dave Arnold, πρόεδρος του Museum of Food and Drink, θα μιλήσει για την “ευφυΐα” των τροφίμων και των κοκτέιλ. Δεξιά: Ο Ιάπωνας bartender Suzuki Takayuki υποστηρίζει πως για να φτιάξεις το τέλειο κοκτέιλ πρέπει να καταλάβεις τη διάθεση του πελάτη.

Ανάμεσα στους ομιλητές περιλαμβάνεται ο νευροψυχολόγος -γνωστός και ως «νευρογαστρονόμος»- Charles Spence, ένας από τους κορυφαίους μοριακούς chef, ο οποίος θα μας εξηγήσει πώς επιδρά η γεύση στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Στα masterclass του φεστιβάλ, ο Γιάννης Σαμαράς και ο Σπύρος Κερκύρας θα μας βοηθήσουν να φτιάξουμε το δικό μας κοκτέιλ στο σπίτι.

Επίσης, ο ιδρυτής και πρόεδρος του Museum of Food and Drink, Dave Arnold θα μιλήσει για την «ευφυΐα» των τροφίμων και των κοκτέιλ, ενώ το ερευνητικό κέντρο Nordic Food Lab (ένα κέντρο που δημιουργήθηκε από το Noma), θα μας εξηγήσει τι σχέση μπορεί να έχει η επιστήμη με τη γαστρονομία.

Ο νευροψυχολόγος Charles Spence γνωστός και ως “νευρογαστρονόμος”. Ο Jonas A. Pedersen, από το ερευνητικό κέντρο Nordic Food Lab, θα εξηγήσει πως η γαστρονομία συνδέεται με την επιστήμη.

Ο νευροψυχολόγος Charles Spence, γνωστός και ως “νευρογαστρονόμος”. Ο Jonas A. Pedersen, από το ερευνητικό κέντρο Nordic Food Lab, θα εξηγήσει πώς η γαστρονομία συνδέεται με την επιστήμη.

Παράλληλα, ο bartender Tony Conigliaro, ένας από τους κορυφαίους που ανέδειξε το mixology, αλλά και τον όρο «conceptual cocktail», θα μας δείξει τις μοριακές τεχνικές που χρησιμοποιεί, καθώς και το πώς η χημεία μπορεί να απογειώσει τη γεύση του ποτού μας.

Ταυτόχρονα, ο Ιάπωνας bartender Suzuki Takayuki, ο οποίος υποστηρίζει ότι για να φτιάξεις το τέλειο κοκτέιλ πρέπει να καταλάβεις τη διάθεση του πελάτη, θα παρουσιάσει τις δικές του ενδιαφέρουσες τεχνικές.

AFF1-ok

Οι υγρές αλχημείες σε αυτό το φεστιβάλ θα έχουν την τιμητική τους.

Τέλος, στα masterclass του φεστιβάλ, ο Γιάννης Σαμαράς και ο Σπύρος Κερκύρας θα μας βοηθήσουν να φτιάξουμε το δικό μας κοκτέιλ στο σπίτι.

Στο πρόγραμμα, εκτός από ομιλίες, θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε διαδραστικά σεμινάρια και γευστικές δοκιμές. Γι’ αυτό μη χάνετε χρόνο και κλείστε έγκαιρα μια θέση.

//Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και την αγορά εισιτηρίων στο rootartspace.gr

⇒ «Alchemists’ Flavour Festival», 18-20 Μαϊου, Ηρακλειδών 10, Θησείο, τηλ. 2103450003.

 

Διαβάστε ακόμα: Γαστρονομία και σινεμά σε ένα σπαρταριστό, διπλό φεστιβάλ στην Αθήνα.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top