Δεν έχει αποφασίσει τι θα μαγειρέψετε σήμερα; Μήπως να πάρετε ιδέες από το Alex Cooks At Home;

Υπάρχουν δύο οπτικές που μπορείς να δεις την κατάσταση που βιώνουμε με την καραντίνα. Η πρώτη και… εύκολη: να σε πάρει από κάτω. Η δεύτερη και πιο δημιουργική: να κάνεις κάτι που σου αρέσει και να σου γεμίζει τις ώρες.

Αν αυτό ισχύει για όλους μας, ισχύει και για τους επαγγελματίες της εστίασης που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία. Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ το λιανεμπόριο άνοιξε, τα εστιατόρια παραμένουν ερμητικά κλειστά.

Ερώτημα: τι κάνει ένας σεφ όταν δεν μπορεί να μαγειρέψει για τους ανθρώπους που επέλεξαν να δοκιμάσουν τις συνταγές του στο μαγαζί του; Πέφτει στη μιζέρια ή αποφασίζει να συνεχίσει από το σπίτι του;

Με πιτζάμες και παντόφλες; Και τι πειράζει;

Αλλωστε δεν υπάρχει τίποτα πιο δημιουργικό, αλλά και διασκεδαστικό, από το να μαγειρεύεις στο σπίτι σου για εκείνους που αγαπάς. Ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης αποφάσισε να δημιουργήσει ένα κανάλι στο YouTube, το «Alex Cooks At Home» και να συμπορευτεί με τους ακολούθους του σε ένα καθημερινό παιχνίδι συνταγών, εμπνεύσεων και απόλαυσης. Τι πιο διαδραστικό απ’ αυτό;

Στην ουσία το «Alex Cooks At Home» είναι μία «κλειδαρότρυπα» στην οικιακή πια κουζίνα του βραβευμένου σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη, όπου το δημιουργικό γαστρονομικό πνεύμα που τον χαρακτηρίζει συναντιέται με απλές καθημερινές συνταγές, που όλοι μας μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι, πάντα όμως με αυτό το «κάτι» διαφορετικό που μας εμπνέει, μας βάζει ιδέες και προσθέτει την πολυπόθητη gourmet πινελιά στο πιάτο μας.

Πιάτα που θα μπορούμε να φτιάξουμε κι εμείς στο σπίτι μας.

Άλλες φορές μόνος του και άλλες φορές με την παρέα άλλων επώνυμων σεφ και φίλων του, ο Άλεξ ακονίζει τα μαχαίρια, ανάβει τα μάτια της κουζίνας, προθερμαίνει το φούρνο και εμείς μαθαίνουμε νέα πράγματα και διασκεδάζουμε στην πιο fun εκπομπή μαγειρικής που είδες ποτέ.

Ο Άλεξ αποφάσισε να ανοίξει την κουζίνα του σπιτιού του, όχι μόνο στους φίλους του πια, αλλά και σε όλους εμάς μέσα από το νέο του project.

Ολοένα και περισσότεροι ονομαστοί σεφ της χώρας ανοίγονται μέσα από δικά τους κανάλια στο YouTube, αποκτούν φανατικό κοινό (όχι, δεν είναι μόνο γυναίκες), αλληλοεπιδρούν με εκείνους που ενδιαφέρονται να διευρύνουν τις μαγειρικές τους γνώσεις και, φυσικά, μας προσφέρουν πρωτότυπες συνταγές και διάφορα tips που μας είναι απαραίτητα στην κουζίνα μας. Αυτά και άλλα πολλά αναμένεται να κάνει και ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης.

Τον γνωρίζουμε όλοι ως σεφ και συνιδιοκτήτη του CTC και τον έχουμε στο μυαλό μας απόλυτα συνδεδεμένο με την υψηλή πλευρά της γαστρονομίας. Όμως το καλοκαίρι που μας πέρασε με το άνοιγμα του Καφενείο Σι Τι Ση, ο Άλεξ σήκωσε τον «σήμα κατατεθέν» πλέον δίσκο του στον ώμο και μας σύστησε σε μία πιο χαλαρή και απλή πλευρά της κουζίνας του, σερβίροντας νόστιμη ελληνική και πάντα λίγο πειραγμένη κουζίνα καφενείου.

Μπορεί και να μας πει το μυστικό πώς να επιλέγουμε σωστά ένα ψάρι.

Κάπου ανάμεσα λοιπόν σε αυτήν την πιο καθημερινή πλευρά και στην μοναδικά αγαπημένη ιεροτελεστία του να μαγειρεύει για τους φίλους του στο σπίτι, ο Άλεξ αποφάσισε να ανοίξει την κουζίνα του σπιτιού του, όχι μόνο στους φίλους του πια, αλλά και σε όλους εμάς μέσα από το νέο του project, μία δική του εκπομπή στο YouTube.

Το εισαγωγικό βίντεο θα σας πείσει για τις προθέσεις του

 

 

Διαβάστε ακόμα: Massimo Bottura – ο διάσημος σεφ που εξελίσσεται σε σταρ της εποχής του κορονοϊού.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top