Το κουνελίσιο κρέας ξεχωρίζει για την υψηλή διατροφική του αξία και αποτελεί μια εξαίσια πηγή πρωτεϊνών και ιχνοστοιχείων, καθώς περιέχει ελάχιστο λίπος. Εδώ μαγειρεμένο με σπανάκι.

Το κουνελίσιο κρέας ξεχωρίζει για την υψηλή διατροφική του αξία και αποτελεί μια εξαίσια πηγή πρωτεϊνών και ιχνοστοιχείων, καθώς περιέχει ελάχιστο λίπος. Εδώ μαγειρεμένο με ρετσίνα από τον Ανδρέα Λαγό.

Το κρύο των ημερών επιβάλλει φαγητό πλούσιο σε διατροφική αξία, αλλά και με μοναδική γεύση. Το κουνελίσιο κρέας ξεχωρίζει για την υψηλή διατροφική του αξία και αποτελεί μια εξαίσια πηγή πρωτεϊνών και ιχνοστοιχείων, καθώς περιέχει ελάχιστο λίπος.

Η οικογενειακή φάρμα Αλεξανδράκη παράγει με συνέπεια, στους πρόποδες του Ψηλορείτη, κουνελίσιο κρέας κορυφαίας ποιότητας. Γνωρίζοντας κάποια μέλη της οικογένειας πριν από λίγο καιρό και δοκιμάζοντας τα προϊόντα τους (μεταξύ άλλων και κρέας πετεινού), διαπίστωσα πόσο αγαπούν τη δουλειά τους, σέβονται τον καταναλωτή και έχουν κάνει σκοπό τους να προσφέρουν κρέας μοναδικής ποιότητας, γεύσης και τρυφερότητας.

Tα κουνέλια τους εκτρέφονται με τοπικές ζωοτροφές και εμπλουτίζονται με αιθέρια έλαια αρωματικών φυτών.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα κουνέλια τους εκτρέφονται με τοπικές ζωοτροφές, οι οποίες περιέχουν τριφύλλι, βίκο και αραβόσιτο και εμπλουτίζονται με αιθέρια έλαια αρωματικών φυτών.

Παράγουν επίσης παραδοσιακό λουκάνικο και απάκι από κουνέλι, για τους λάτρεις των μεζέδων.


 

Ιδού και η εξαιρετική συνταγή του Ανδρέα Λαγού για το κουνελάκι μας:

Λεμονάτο κουνέλι με ρετσίνα 

Υλικά (για 4-6 άτομα)

1 κουνέλι κομμένο σε μικρά κομμάτια (1- 1½ κιλό περίπου)
6 κ. σ. ξίδι
100 γρ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
Αλάτι-πιπέρι
½ κ. σ. κύμινο σπόρους σπασμένους
1 κουτ.σούπας κόλιανδρο σπόρους σπασμένους
1 κλωναράκι θυμάρι
400 γρ. ρετσίνα
1-1½ κούπα νερό
Χυμό από 1 λεμόνι.

Εκτέλεση

Βάζω μέσα σε μια κατσαρόλα το κουνέλι με το ξίδι και το νερό, μέχρι να το σκεπάσει, και τα αφήνω να βράσουν για 15 λεπτά. Σουρώνω το κουνέλι και το στραγγίζω καλά, έτσι ώστε να μην έχει καθόλου νερά. Βάζω σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το αφήνω να ζεσταθεί. Προσθέτω το σκόρδο, το κουνέλι, αλάτι, πιπέρι και τα σοτάρω για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα το κουνέλι. Σβήνω με τη ρετσίνα και προσθέτω τα μπαχαρικά και το θυμάρι. Αφήνω να εξατμιστεί η ρετσίνα για 1 λεπτό. Προσθέτω το νερό και αφήνω να μαγειρευτεί, μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι και να χυλώσει η σάλτσα, έτσι ώστε να φαίνετε το λάδι. Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το χυμό λεμονιού. Σερβίρω με ρύζι ή πατάτες τηγανητές.

//Τα προϊόντα της Φάρμας θα τα βρείτε στα καταστήματα Χαλκιαδάκης και Βερόπουλος.

Φάρμα Αλεξανδράκη, Μοναστηράκι Ρεθύμνου, Κρήτη, τηλ. 2831 0 55280, [email protected], alexandrakisfarm

 

Διαβάστε ακόμα: Το άπαιχτο λουκάνικο των κοριτσιών από τη Στενή Ευβοίας.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top