Οι μυστικές διευθύνσεις του Αλέξανδρου Καρδάση

Πού ψωνίζουν –για το μαγαζί και το σπίτι τους– οι σεφ;

 
IMK31847

Ο Αλέξανδρος Καρδάσης είναι ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου «Αθήρι».

Αραπιάν,  Ευρυπίδου 41, τηλ. 210 3217238. Η Εδέμ (η Μέκκα, σωστότερα) του παστουρμά και του σουτζουκιού, δικής τους παραγωγής και τα δυο, σε ένα ιστορικό (από το 1935) μαγαζί. Κι επίσης, φοβερό κασέρι Ξάνθης, λουκάνικο «κεφτέ», μορταδέλα Δράμας κι άλλα ακόμα διαλεχτά τυριά και αλλαντικά από όλη την Ελλάδα. Τον ιδιοκτήτη θα τον βρεις πίσω από την βιτρίνα, να σου προσφέρει ένα μεζέ.

Γεννά την Παράδοση, Επιδαύρου 84-86, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ. 210 5157415. Το αγαπημένο μου μαγαζί για κρητικά προϊόντα. Άπαιχτο κρίθινο παξιμάδι, σούπερ βαρελίσια μυζήθρα και χυμοί από τη BIOXYM: ο ζαχαρούχος πορτoκάλι μια γλυκιά παιδική ανάμνηση.

Η Στρούγκα του Μοριά, Ευρυπίδου 21, τηλ. 210 3216351. Εδώ έρχομαι για τυροκομικά και γιαούρτι. Το κατσικίσιο τυρί τους είναι από τα λίγα, το κατσικίσιο γιαούρτι (δικής τους παραγωγής, από την Αρκαδία) από τα καλύτερα της πόλης.

Γενναιόπουλος, Ευρυπίδου 31-33, τηλ. 210 3218570. Μικρό μαγαζί, θαρρείς από άλλη εποχή. Οι επιλογές (ουκ εν το πολλώ το ευ) όχι πολλές, αλλά καλές. Εξαιρετικά φασόλια και φακές, φρεσκότατοι ελληνικοί ξηροί καρποί.

Το Μιτάτο του Μασαύτη, Αγίου Αλεξάνδρου 27 και Αφροδίτης, Π. Φάληρο, τηλ. 210 9802909. Κρητικό μαγαζί με προϊόντα (ποικιλία σε τυριά, αλλαντικά, λουκάνικα, ζυμαρικά…) από τη δική τους τυροκομική μονάδα, αλλά και από διάφορα σημεία της χώρας. Στα οπωσδήποτε ο ξηρός ανθότυρος Κρήτης και η πικάντικη κρητική γραβιέρα. Οι άνθρωποι του μαγαζιού κερνούν ρακές και διάφορα άλλα καλούδια.

«Αθήρι», Πλαταιών 15, Κεραμεικός, τηλ. 210 3462983 / 210 4940672.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο πελάτης θα «μπλέκεται» στα πόδια των μαγείρων, το μενού θα αλλάζει καθημερινά, ενώ το μαγαζί θα φτιάχνει δικά του παγωτά, τυριά και μπίρες. Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ ανοίγει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και έχει κάτι παραπάνω από γαστρονομικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close