Οι μυστικές διευθύνσεις του Αλέξανδρου Καρδάση

Πού ψωνίζουν –για το μαγαζί και το σπίτι τους– οι σεφ;

 
IMK31847

Ο Αλέξανδρος Καρδάσης είναι ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου «Αθήρι».

Αραπιάν,  Ευρυπίδου 41, τηλ. 210 3217238. Η Εδέμ (η Μέκκα, σωστότερα) του παστουρμά και του σουτζουκιού, δικής τους παραγωγής και τα δυο, σε ένα ιστορικό (από το 1935) μαγαζί. Κι επίσης, φοβερό κασέρι Ξάνθης, λουκάνικο «κεφτέ», μορταδέλα Δράμας κι άλλα ακόμα διαλεχτά τυριά και αλλαντικά από όλη την Ελλάδα. Τον ιδιοκτήτη θα τον βρεις πίσω από την βιτρίνα, να σου προσφέρει ένα μεζέ.

Γεννά την Παράδοση, Επιδαύρου 84-86, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ. 210 5157415. Το αγαπημένο μου μαγαζί για κρητικά προϊόντα. Άπαιχτο κρίθινο παξιμάδι, σούπερ βαρελίσια μυζήθρα και χυμοί από τη BIOXYM: ο ζαχαρούχος πορτoκάλι μια γλυκιά παιδική ανάμνηση.

Η Στρούγκα του Μοριά, Ευρυπίδου 21, τηλ. 210 3216351. Εδώ έρχομαι για τυροκομικά και γιαούρτι. Το κατσικίσιο τυρί τους είναι από τα λίγα, το κατσικίσιο γιαούρτι (δικής τους παραγωγής, από την Αρκαδία) από τα καλύτερα της πόλης.

Γενναιόπουλος, Ευρυπίδου 31-33, τηλ. 210 3218570. Μικρό μαγαζί, θαρρείς από άλλη εποχή. Οι επιλογές (ουκ εν το πολλώ το ευ) όχι πολλές, αλλά καλές. Εξαιρετικά φασόλια και φακές, φρεσκότατοι ελληνικοί ξηροί καρποί.

Το Μιτάτο του Μασαύτη, Αγίου Αλεξάνδρου 27 και Αφροδίτης, Π. Φάληρο, τηλ. 210 9802909. Κρητικό μαγαζί με προϊόντα (ποικιλία σε τυριά, αλλαντικά, λουκάνικα, ζυμαρικά…) από τη δική τους τυροκομική μονάδα, αλλά και από διάφορα σημεία της χώρας. Στα οπωσδήποτε ο ξηρός ανθότυρος Κρήτης και η πικάντικη κρητική γραβιέρα. Οι άνθρωποι του μαγαζιού κερνούν ρακές και διάφορα άλλα καλούδια.

«Αθήρι», Πλαταιών 15, Κεραμεικός, τηλ. 210 3462983 / 210 4940672.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Eπικά κρέατα στον ξυλόφουρνο, παγωμένη σαμπάνια στο ποτήρι, bloody maries και κρεατόσουπες με βοδινή ουρά για το χανγκόβερ, Milli Vanilli και Samantha Fox στα ηχεία. Τα Κυριακάτικα γεύματα του Άρη Βεζενέ επιστρέφουν για 5η χρονιά. Μη φάτε πρωινό.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro