Οι μυστικές διευθύνσεις του Αλέξανδρου Καρδάση

Πού ψωνίζουν –για το μαγαζί και το σπίτι τους– οι σεφ;

 
IMK31847

Ο Αλέξανδρος Καρδάσης είναι ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου «Αθήρι».

Αραπιάν,  Ευρυπίδου 41, τηλ. 210 3217238. Η Εδέμ (η Μέκκα, σωστότερα) του παστουρμά και του σουτζουκιού, δικής τους παραγωγής και τα δυο, σε ένα ιστορικό (από το 1935) μαγαζί. Κι επίσης, φοβερό κασέρι Ξάνθης, λουκάνικο «κεφτέ», μορταδέλα Δράμας κι άλλα ακόμα διαλεχτά τυριά και αλλαντικά από όλη την Ελλάδα. Τον ιδιοκτήτη θα τον βρεις πίσω από την βιτρίνα, να σου προσφέρει ένα μεζέ.

Γεννά την Παράδοση, Επιδαύρου 84-86, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ. 210 5157415. Το αγαπημένο μου μαγαζί για κρητικά προϊόντα. Άπαιχτο κρίθινο παξιμάδι, σούπερ βαρελίσια μυζήθρα και χυμοί από τη BIOXYM: ο ζαχαρούχος πορτoκάλι μια γλυκιά παιδική ανάμνηση.

Η Στρούγκα του Μοριά, Ευρυπίδου 21, τηλ. 210 3216351. Εδώ έρχομαι για τυροκομικά και γιαούρτι. Το κατσικίσιο τυρί τους είναι από τα λίγα, το κατσικίσιο γιαούρτι (δικής τους παραγωγής, από την Αρκαδία) από τα καλύτερα της πόλης.

Γενναιόπουλος, Ευρυπίδου 31-33, τηλ. 210 3218570. Μικρό μαγαζί, θαρρείς από άλλη εποχή. Οι επιλογές (ουκ εν το πολλώ το ευ) όχι πολλές, αλλά καλές. Εξαιρετικά φασόλια και φακές, φρεσκότατοι ελληνικοί ξηροί καρποί.

Το Μιτάτο του Μασαύτη, Αγίου Αλεξάνδρου 27 και Αφροδίτης, Π. Φάληρο, τηλ. 210 9802909. Κρητικό μαγαζί με προϊόντα (ποικιλία σε τυριά, αλλαντικά, λουκάνικα, ζυμαρικά…) από τη δική τους τυροκομική μονάδα, αλλά και από διάφορα σημεία της χώρας. Στα οπωσδήποτε ο ξηρός ανθότυρος Κρήτης και η πικάντικη κρητική γραβιέρα. Οι άνθρωποι του μαγαζιού κερνούν ρακές και διάφορα άλλα καλούδια.

«Αθήρι», Πλαταιών 15, Κεραμεικός, τηλ. 210 3462983 / 210 4940672.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top