Οι μυστικές διευθύνσεις του Αλέξανδρου Παπανδρέου

Πού ψωνίζουν για το μαγαζί ‒και το σπίτι τους‒ οι σεφ;

 
Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου ψάχνει το εκλεκτό σε όλη την Αθήνα ‒φτάνοντας και μέχρι τον Πειραιά‒, στηρίζει όμως ιδιαίτερα την Αγία Παρασκευή, τη γειτονιά του.

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου ψάχνει το εκλεκτό σε όλη την Αθήνα ‒φτάνοντας και μέχρι τον Πειραιά‒, στηρίζει όμως ιδιαίτερα την Αγία Παρασκευή, τη γειτονιά του.

Τυροκομικά Ζαφόλια, Σοφοκλέους 17, Αθήνα, τηλ. 210 3216931. Εδώ και 15 χρόνια κάθε φορά που βάζουμε στοίχημα με τον φίλο μου φωτογράφο Παναγιώτη Μπελτζινίτη, αυτός που χάνει πρέπει να αγοράσει ένα κιλό φέτα μαλακιά από του Ζαφόλια ‒ένα μαγαζί αγαπημένο μου, που βρίσκεται στο ίδιο σημείο από το 1916. Θα βρείτε επίσης καλή φέτα από την Σπάρτη, σε δοχείο από την Λέσβο και την Λάρισα, αλλά η βουτυράτη φέτα του, η «μαλακιά» που λέω παραπάνω, είναι πραγματικά ξεχωριστή. Όπως και το χαμόγελο, που σε αυτό το μαγαζί είναι σταθερή αξία.

«Πάνω από 2.000 κωδικούς θα βρείτε στο Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής: μέλια, βότανα, κρασιά, τυριά, αλλαντικά, φοβερά αλίπαστα...»

«Πάνω από 2.000 κωδικούς θα βρείτε στο Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής: μέλια, βότανα, κρασιά, τυριά, αλλαντικά, φοβερά αλίπαστα…»

Το Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής, Σοφοκλέους 1, Αθήνα, 210 3234612. Από το 2005, που έχει ανοίξει, το επισκέπτομαι ανελλιπώς και κάθε φορά χαίρομαι να βλέπω τον Γιάννη Μπαρμπαλιά και την Μαριάννα Κομητοπούλου. Το κάθε προϊόν ‒και αναζητούν το καλύτερο από όλες τις μεριές της χώρας‒ που μπαίνει στις προθήκες τους δοκιμάζεται από τους ίδιους: πάνω από 2.000 κωδικούς θα βρείτε στο μαγαζί τους: μέλια, βότανα, κρασιά, τυριά, αλλαντικά, φοβερά αλίπαστα…, αλλά και τη μεγαλύτερη γκάμα σε παξιμάδια. Πάρτε καλαθάκι και μην έχετε αμφιβολία ότι θα το γεμίσετε.

Κρέατα Φλώρινας «Ο Δημήτρης», Ελευθερίας 4, Αγία Παρασκευή, τηλ. 210 6090010. Ανεβαίνοντας την Αγίου Ιωάννου, ένα στενό πριν από την πάνω πλατεία αριστερά είναι ένας μικρός ήσυχος πεζόδρομος, η Ελευθερίας. Στο νούμερο 4 εδώ και τρία χρόνια έχει ανοίξει ένα μικρό κρεοπωλείο με πολύ εκλεκτά κρέατα. Ο Δημήτρης και η Δήμητρα, νέα παιδιά και οι δυο, αγαπούν πολύ αυτό που κάνουν και το δίνουν απλόχερα στον πελάτη τους. Ο Δημήτρης κάθε 15 μέρες μπαίνει μαζί με τον πεθερό του στο ιδιόκτητο φορτηγό τους και πάνε στη Φλώρινα για να πάρουν ντόπια κρέατα και να εφοδιάσουν με αυτά το μαγαζί της Αγίας Παρασκευής, καθώς και δυο ακόμα που έχουν στην Αττική. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα μπιφτέκια που φτιάχνει ο Δημήτρης, τα νόστιμα κοτόπουλα από την Άρτα, αλλά και τα γεμιστά χοιρινά ρολά με διάφορες γεμίσεις.

«Φύσις: υγιεινά γλυκά και, γενικότερα, εντυπωσιακή δουλειά από τα αδέλφια Νταλιάνη», λέει ο Αλέξανδρος Παπανδρέου.

«Φύσις: υγιεινά γλυκά και, γενικότερα, εντυπωσιακή δουλειά από τα αδέλφια Νταλιάνη», λέει ο Αλέξανδρος Παπανδρέου.

Ζαχαροπλαστείο «Φύσις», Λεωφ. Μεσογείων 450, τηλ. 210 6090740. Εδώ και δυο χρόνια το «Φύσις» έχει κάνει εντυπωσιακή δουλειά φτιάχνοντας υγιεινά γλυκά. Τα αδέλφια Νταλιάνη ψάχνουν πολύ τις πρώτες τους ύλες, χρησιμοποιούν μέλι αντί για ζάχαρη, σκέφτονται αυτούς που έχουν πρόβλημα με την γλουτένη. Τα mi-cuit au chocolat, η μεγαλύτερη επιτυχία τους κατά τη γνώμη μου, είναι το γλυκάκι που παίρνω πάντα. Μπορείτε να δοκιμάσετε πολύ ωραίο παγωτό, ξεχωριστή σοκολατόπιτα μέσα σε πήλινο σκεύος. Τα πολίτικα γλυκά δεν είναι από τα αγαπημένα μου, όπου τα πήγα όμως σε κάλεσμα έγιναν ανάρπαστα.

Ιχθυοπωλείο «Η Χαλκίδα», Κεντρική Αγορά Πειραιά. Αν και μακριά από την βάση μου, το ιχθυοπωλείο του Κυρίου Παναγιώτη στην κεντρική αγορά του Πειραιά είναι ξεχωριστό. Η συνεργασία που έχει με τράτες από το Βόρειο Αιγαίο, αλλά και από την Αστροπαλιά και την Κάλυμνο, τον κάνει να ξεχωρίζει. Πεσκανδρίτσες, μπαρμπουνάκια, σφυρίδες, και ροφούς θα τα βρείτε πάνω στον πάγο μόνο αν είναι φρέσκα. Εδώ και καιρό μάλιστα τα παιδιά του Παναγιώτη έφτιαξαν το www.psaradiko.net, απ’ όπου μπορείτε να αγοράσετε online ρίχνοντας μια ματιά στις προσφορές της ημέρας: ό,τι πρέπει για όσους μένουν μακριά από τον όμορφο Πειραιά.

 

//Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας Sidayes www.sidayes.gr

Διαβάστε ακόμα: Γιατί πρέπει να αναβαθμιστούν τα εστιατόρια και οι ταβέρνες της Μεσσηνίας;

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο πελάτης θα «μπλέκεται» στα πόδια των μαγείρων, το μενού θα αλλάζει καθημερινά, ενώ το μαγαζί θα φτιάχνει δικά του παγωτά, τυριά και μπίρες. Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ ανοίγει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και έχει κάτι παραπάνω από γαστρονομικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close