Σωτήρης-Λυμπερόπουλος

«Ο Σωτήρης-Ραδίκης-Λυμπερόπουλος είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος τόσο για να μάθει κανείς, όσο και για να προμηθευτεί άγρια χόρτα, ρίζες, βολβούς, καρπούς κ.α., πολλά από τα οποία συλλέγει άγρια από τη φύση».

«Ραδίκι», www.radiki.com Ο πασίγνωστος τα τελευταία χρόνια στο χώρο μας Σωτήρης-Ραδίκης-Λυμπερόπουλος, ο οποίος υποστηρίζει με θέρμη ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω μας τα βιομηχανοποιημένα τρόφιμα και να στραφούμε ξανά στις αγνές και ωφέλιμες τροφές της ελληνικής γης, είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος τόσο για να μάθει κάποιος όσο και για να προμηθευτεί άγρια χόρτα, ρίζες, βολβούς, καρπούς κ.ά., πολλά από τα οποία συλλέγει άγρια από τη φύση. Τα χόρτα για πίτα με αγριομάραθα πιο συγκεκριμένα, αλλά και τα σπαράγγια με τις οβριές του, είναι τα αγαπημένα μου. Από εδώ –όπου η εποχικότητα των προϊόντων παίζει πραγματικά ρόλο– προμηθεύομαι και άγρια ρίγανη σε ματσάκι, την οποία, όταν τρίβω, «ταξιδεύω» με το άρωμά της στο χωριό μου. Άξιος συμπαραστάτης του Σωτήρη τα τελευταία χρόνια είναι ο αδερφός του ο Γιώργος.

//Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος είναι ο σεφ του εστιατορίου «Kastri Bistro» –ξενοδοχείο «Domotel Kastri», Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 154 και Ρωμυλίας, Νέα Ερυθραία, τηλ. 210 3507140.

 

Διαβάστε ακόμα – Σωτήρης Λυμπερόπουλος: «Οβριές, το πιο δημοφιλές σπορ του χωριού μου»

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top