Αλέξης Συμωνίδης #3

O bartender από το Theory Bar&More επικράτησε στην τελική δοκιμασία Athens Shakedown και αναδείχθηκε ως ο Έλληνας “Bartender of the Year 2016”.

Ένα διαφορετικό «μπαρ» έχει στηθεί τις τελευταίες ημέρες στο παλαιό Χρηματιστήριο Αξιών επί της οδού Σοφοκλεους, όπου έως τις 4 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το Athens Fine Drinking – η πρώτη γιορτή για την κουλτούρα του fine drinking στην Ελλάδα. Προτού όμως ανοίξουν οι πόρτες στο κοινό, βρέθηκαν εκεί 11 bartenders, για να διεκδικήσουν το στέμμα στον ελληνικό τελικό του World Class.

Camillo's whiskers

Το Camillo’s whiskers, ένα από τα δύο κοκτέιλ που έστειλαν τον Αλέξη Σιμωνίδη στο Μαϊάμι.

Η αρχή έγινε τη Δευτέρα 30 Μαΐου, όπου οι 11 bartenders πέρασαν από τρεις δύσκολες δοκιμασίες. Πρώτη ήταν το Need for Speed, όπου κλήθηκαν να δημιουργήσουν 9 cocktails μέσα σε 9 λεπτά. Ύστερα ακολούθησε η The Thinking Drinker, μια μυστική δοκιμασία γευσιγνωσίας, όπου οι bartenders έπρεπε να αναγνωρίσουν τα whiskies που χρησιμοποιήθηκαν ως βάση σε τρία διαφορετικά cocktails. Η μέρα έκλεισε με τη The Traveler Bartender, τη δημιουργία ενός cocktail αφιερωμένου στο Μαϊάμι, το οποίο θα φιλοξενήσει το φετινό παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού.

Την επόμενη, οι 4 bartenders που προκρίθηκαν στον ελληνικό τελικό, είχαν στη διάθεσή τους λιγότερο από ένα 24ωρο για να δημιουργήσουν το δικό τους micro pop-up bar μέσα στο χώρο του παλαιού Χρηματιστηρίου Αξιών, αλλά και δύο ξεχωριστά κοκτέιλ.

Ο Αλέξης Σιμωνίδης ήταν ο μεγάλος νικητής, δημιουργώντας το Rat or Wrong, ένα pop-up bar με στοιχεία βρετανικού κήπου και 2 cocktails βασισμένα στο Tanqueray No. TEN. Το Punch Ten too early και το Signature cocktail Camillo’s whiskers.

Πλέον, o bartender από το Theory Bar&More, ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τον παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού, o oποίος θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο στο Μαϊάμι των ΗΠΑ.

ADF_Κεντρική Φωτο

Πάντα είχαμε την περιέργεια να μπούμε στην ιστορική έδρα του χρηματιστηρίου, και μάλιστα με ένα κοκτέιλ στο χέρι!

Το κυρίως γεύμα, όμως, στο ιστορικό κτίριο του Παλαιού Χρηματιστηρίου και Αξιών στη Σοφοκλέους, έρχεται σήμερα με το Athens Fine Drinking by World Class. Μια γιορτή για την κουλτούρα του fine drinking που είναι έτοιμη να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες απόλαυσης.

athens fine drinking

Μια πρώτη γεύση από όσα θα δείτε απόψε στο Athens Fine Drinking by Word Class.

Το Παλαιό Χρηματιστήριο θα φιλοξενήσει για τέσσερις ημέρες έξι pop-up bars, τα οποία θα σερβίρουν εξαιρετικά ποτά και μοναδικές δημιουργίες από κορυφαίους bartenders, ενώ παράλληλα κάθε βράδυ έχουν προγραμματιστεί καλλιτεχνικές δραστηριότητες, events, πρωτότυπα serves και mentorings.

Σε αυτήν τη γιορτή, συμμετέχουν και 23 κορυφαία bars του κέντρου της Αθήνας, τα οποία μας καλούν να τα επισκεφθούμε για να δοκιμάσουμε μοναδικά cocktails με βάση κορυφαία spirits που θα σερβίρουν ειδικά για το διάστημα αυτό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε ΕΔΩ.

 

Διαβάστε ακόμα: Το ολοκαίνουργιο Noël «Μπλε» είναι ταυτόχρονα παριζιάνικο, αποικιακό και μποέμ.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top