Το πιο παλιό concept-ικό μαγαζί της Αθήνας, πολύ πριν αρχίσουν όλοι να προσπαθούν να βρουν «μοντέρνες» ιδέες και concepts που θα κάνουν τα μαγαζιά τους να ξεχωρίζουν. (Φωτογραφία: Konstantinos Tsakalidis / SOOC)

Πανελλήνιον
Σε αυτό το καφενείο θα βρεις αξιωματικούς, βασιλιάδες και βασίλισσες γιατί είναι το αυτοαποκαλούμενο και αυταπόδεικτα επονομαζόμενο «σκακιστικό καφενείο». Είναι το μέρος που ενώ παίρνει ζωή από τα λευκά και μαύρα τετραγωνάκια, έχει πολύ περισσότερο αυθεντικό χρώμα από πολλά άλλα. Στην οδό Μαυρομιχάλη βρίσκεται «μόλις» από το 1991, ωστόσο η… σκούφια του κρατάει από τα τέλη του 19ου αιώνα, όταν το Πανελλήνιον είχε ανοίξει στη γωνία Μπενάκη και Πανεπιστημίου. Αλλάζοντας ιδιοκτήτες άλλαζε και θέσεις (Μπενάκη, Κιάφας) μέχρι που βρέθηκε στη Μαυρομιχάλη.

Το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για το πιο παλιό concept-ικό μαγαζί της Αθήνας, πολύ πριν αρχίσουν όλοι να προσπαθούν να βρουν «μοντέρνες» ιδέες και concepts που θα κάνουν τα μαγαζιά τους να ξεχωρίζουν. Εδώ οι παλιοί, έμπειροι και τροπαιοφόροι σκακιστές, μαζί με τους πιο άπειρους και ανερχόμενους, ανταλλάσσουν παρτίδες, ιδέες, πίνουν ένα ουζάκι, και παίρνουν δύναμη από τις φωτογραφίες του Γκάρι Κασπάροφ και άλλων παγκόσμιων σκακιστικών θρύλων.

//Μαυρομιχάλη 16 & Σόλωνος, 210 363 4492

 

Στην επόμενη σελίδα: Στη Λέσβο κάνεις διακοπές στην πόλη.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top