Εδώ το ρυζόγαλο που είναι σαν να σε στέλνει με χρονοκάψουλα στο παρελθόν.

Αφοί Ασημακόπουλοι
Το γλυκό το αφήσαμε για το τέλος. Για εσάς που παραπονιέστε ότι «κανείς δεν φτιάχνει γλυκά όπως παλιά» κι ότι «τα μοντέρνα μάς μάραναν», υπάρχουν ακόμα στην Αθήνα ζαχαροπλαστεία που φυλάνε τις παλιές συνταγές σαν κόρη οφθαλμού. Στα Εξάρχεια δε, τα οποία χαρτογραφήσαμε, οι Ασημακόπουλοι είναι αξία από τις λίγες.

Οι Ασημαμακόπουλοι κρατάνε την ίδια παράδοση εδώ και πολλές γενιές, σκεφτείτε ότι είναι εκεί από το 1915 ως γαλακτοπωλείο, και φαίνεται ότι δεν επαναπαύθηκαν ποτέ. Φρέσκο γάλα στο ποτήρι, πρόβεια γιαούρτια, κρέμες, ρυζόγαλα και βούτυρο με μέλι προσέφερε το μαγαζί έως το 1950 στα σιδερένια τραπεζάκια με τη μαρμάρινη επιφάνεια, σε όσους περαστικούς ήθελαν να κάνουν μια μικρή στάση. Ενώ παράλληλα, τα περίπου 20 ξαδέρφια που είχαν έρθει από το χωριό και δούλευαν στο μαγαζί του θείου τους, με τα καροτσάκια και τα ποδήλατά τους έκαναν διανομές σε όλη την καλή κοινωνία της Αθήνας.

Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Ας περάσουμε… στο γλυκό: προτείνω επιδρομή στο γαλακτομπούρεκο, κι αν δεν τρώτε γαλακτομπούρεκο δοκιμάστε τρουφάκια και εκλέρ, κι αν δεν τρώτε τρουφάκια και εκλέρ, δοκιμάστε ρυζόγαλο που είναι σαν να σε στέλνει με χρονοκάψουλα στο παρελθόν, κι αν δεν τρώτε ρυζόγαλο και γενικά δεν τρώτε γλυκά, τότε τι συζητάμε τόση ώρα;

//Χαριλάου Τρικούπη 82, 210 361 0092

 

Διαβάστε ακόμα: I scream for ice cream – Top5 παγωτατζίδικα της Αθήνας

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top