Τα στεκια των διακοπων

Top 5 Τop5 φαγάδικα στην Άνδρο που κάνουν τη διαφορά

Αυτά είναι τα πιο ψαγμένα στέκια για φαγητό σε Χώρα, Κόρθι, Πιτροφό και Άνω Φελλό, έξω δηλαδή από το τουριστικό Μπατσί (που είναι το δημοφιλέστερο θέρετρο του νησιού και έχει τις δικές του επιλογές).

 

Το φαγητό της Κατερίνας Ρεμούνδου μοιάζει μαμαδίστικο έτσι όπως σιγοψήνεται και μοσχοβολάει στην πολύχρωμη κουζίνα αλλά ταυτόχρονα είναι τρομερά σοφιστικέ.

Του Ζοζέφ

Η Κατερίνα Ρεμούνδου που εμπνεύστηκε, διευθύνει ολημερίς και μαγειρεύει σε αυτό το μαγαζάκι υβρίδιο μεταξύ καφενέ πάνω στο δρόμο για οδοιπόρους και εργαστηρίου γκουρμέ εποχιακής και τοπικής κουζίνας, είναι πλέον διάσημη και εκτός Άνδρου. Σοβαρή στα όρια της αυστηρότητας και τόσο τρυφερή συγχρόνως, μαμαδίστικα πληθωρική και μαζί «βορειοευρωπαϊκά» διακριτική, πρέπει να τη γνωρίσεις για να την αγαπήσεις και να συμφωνήσεις ότι δεν κατατάσσεται πουθενά αφού είναι μια κατηγορία από μόνη της.

Το ίδιο και το φαγητό της. Μοιάζει μαμαδίστικο έτσι όπως σιγοψήνεται και μοσχοβολάει στην πολύχρωμη κουζίνα αλλά ταυτόχρονα είναι τρομερά σοφιστικέ αφού «ιδιότροπα» λαχανικά μπλέκονται με «αντιεμπορικά» θαλασσινά, υγιεινά όσπρια και έντονα ντόπια τυριά. Το αποτέλεσμα είναι ισορροπημένο και καθόλου βαρύ – βγάζει αληθινό μεράκι. Ανάλογα την ημέρα μπορεί να χαρείτε και να μοιραστείτε κοτόπουλο στη γάστρα με κληματόφυλλα, πίτα με τραχανά και μελιτζάνες, σουπιές με φασολάκια και άλλες αυθεντικές λιχουδιές χωρίς ίχνος δηθενιάς.

Στου Ζοζέφ μπορείτε να δοκιμάσετε και το περιορισμένης εμφιάλωσης Αντριώτικο κρασί. Τέλος, αν πιάσετε «κονέ» με την Κατερίνα, ζητείστε να σας ετοιμάσει και ένα ωραιότατο πικ-νικ για την παραλία.

//Στου Ζοζέφ, Πιτροφός, τηλ.: 2282 051050.

 

Στην επόμενη σελίδα: Η Ενδοχώρα έχει αποκτήσει τη φήμη του καλύτερου φαγάδικου στη Χώρα.

1 2 3 4 5

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top