Θυμίζει στρούντελ, αλλά γίνεται με φύλλο σφολιάτας συν μερικές ακόμα κατεργαριές.

Θυμίζει στρούντελ, αλλά γίνεται με φύλλο σφολιάτας συν μερικές ακόμα κατεργαριές.

Πάντα είχα θέμα για το τι γλυκό θα πήγαινα τη Σαρακοστή, όταν με καλούσαν για φαγητό. Τα περισσότερα ζαχαροπλαστεία έχουν αυτά τα νηστίσιμα μέσα στο σιρόπι βουτηγμένα γλυκά που με το πού φας ένα παθαίνεις αμέσως ζάκχαρο. Μέχρι που ανακάλυψα μια διαφορετική μηλόπιτα με χαλβά. Ναι, με χαλβά! Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να τον τρώμε μόνο του, όμως είναι ένα υλικό που, αν το συνδυάσεις σωστά, μπορείς να κάνεις μικρά θαύματα.

Υλικά

3 μήλα
500 γρ. χαλβάς (βανίλια, κακάο)
Ένα φύλλο σφολιάτας (με φυτικά λιπαρά)
2 κ.σ. σταφίδες ξανθές
Kανέλα
Γαρύφαλλο
2 σφηνάκια κονιάκ
Άχνη ζάχαρη.

Εκτέλεση

Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν μέσα στο κονιάκ. Κόβουμε τα μήλα σε λεπτές φέτες και τα πασπαλίζουμε με την κανέλα και το γαρύφαλλο. Στη συνέχεια, θρυμματίζουμε το χαλβά. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και βάζουμε κατά μήκος το μήλο, το χαλβά και τις σταφίδες. Καλό θα ήταν, για να βγει η σφολιάτα αφράτη και να φουσκώσει ωραία, να τη δουλέψουμε κρύα, μόλις τη βγάλουμε δηλαδή από το ψυγείο. Διπλώνουμε σε ρολό και χαράζουμε το φύλλο ελαφρά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 40 λεπτά περίπου. Μόλις το βγάλουμε, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

 

Διαβάστε ακόμα: 10 + 1 μέρη για να γίνεις λουκουμάς και να βουτηχτείς στα μέλια!

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top