Ο νικητής Αρης Σκλαβενίτης ανάμεσα στον  Παναγιώτη Κατσούδα, wine director-Tsaknakis Premium Brands (δεύτερη θέση), και τον Κωνσταντίνο Κοσμόπουλο, head sommelier – Noema Mykonos (τρίτη θέση).

Χθες (30/1) στη Μεγάλη Βρεταννία ακούστηκε το habemus papam. Αν υποθέσουμε πως ο καλύτερος Οινοχόος της Ελλάδας είναι μια μορφή… Πάπα του Οίνου.

Τον καλύτερο οινοχόο για το 2023 ανέδειξε ο διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων και ο Άρης Σκλαβενίτης κατέλαβε την πρώτη θέση για την φετινή χρονιά.  Ο νικητής της φετινής διοργάνωσης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οινοχόων που θα πραγματοποιηθεί το 2026 από τη Διεθνή Ένωση Οινοχόων (A.S.I) και αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις στον κλάδο της Παγκόσμιας Οινοχοΐας. Η χώρα που θα φιλοξενήσει τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Ο νικητής της φετινής διοργάνωσης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οινοχόων που θα πραγματοποιηθεί το 2026.

Ο Άρης Σκλαβενίτης, sommelier του Oinoscent Wine Bar, διακρίθηκε ανάμεσα στους 9 συνολικά υποψήφιους, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία στις δύο ιδιαίτερα απαιτητικές φάσεις του διαγωνισμού: των προκριματικών εξετάσεων και του τελικού του εθνικού διαγωνισμού.

Να σημειωθεί πως έχει αναδειχθεί δύο φορές ως ο Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος (2016, 2019), έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα το 2019 σε παγκόσμιο διαγωνισμό στην Αμβέρσα (όπου βγήκε 27ος στον κόσμο) και τώρα ήταν η τρίτη φορά στο… βάθρο.

Η ώρα της ανακοίνωσης.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός για τον Καλύτερο Οινοχόο του 2023, μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στον κλάδο της φιλοξενίας και του fine dining ξεκίνησε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στο Electra Metropolis Athens με γραπτές εξετάσεις σε θεωρητικά θέματα, τυφλή γευστική δοκιμή κρασιών, αρμονία κρασιού – φαγητού και πρακτικές ασκήσεις που αφορούν την τεχνική του σέρβις στον ευρύτερο χώρο της εστίασης. Από αυτή τη διαδικασία αναδείχθηκαν οι τρεις με την καλύτερη βαθμολογία οι οποίοι προκρίθηκαν για τον τελικό που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία με την παρουσία κοινού.

Τις άλλες δύο θέσεις της τριάδας κατέλαβαν ο Παναγιώτης Κατσούδας, wine director-Tsaknakis Premium Brands (δεύτερη θέση), και ο Κωνσταντίνος Κοσμόπουλος, head sommelier – Noema Mykonos (τρίτη θέση).

Όλοι οι χορηγοί πρόσφεραν στους νικητές ξεχωριστά δώρα που θα βοηθήσουν περαιτέρω στην εκπαίδευση και τον εμπλουτισμό των γνώσεων των νικητών.

Η διοργάνωση του διαγωνισμού αποτελεί ετήσια δραστηριότητα της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων η οποία με την υποστήριξη μιας πληθώρας χορηγών πραγματοποίησε τον φετινό διαγωνισμό έπειτα από μια παύση δύο ετών λόγω της πανδημίας.

Όλοι οι χορηγοί πρόσφεραν στους νικητές ξεχωριστά δώρα που θα βοηθήσουν περαιτέρω στην εκπαίδευση και τον εμπλουτισμό των γνώσεων τους, όπως επίσης και εξαιρετικά προϊόντα.

 

Διαβάστε ακόμα: 10 υπέροχα κρασιά φτιαγμένα από γυναίκες.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top