CHEF ARI VEZENE

Ο Άρης Βεζενές είναι ιδιοκτήτης και σεφ του Vezene Athens. Φωτογραφία: Νίκος Τσίρος

Μανδραγόρας, Δημ. Γούναρη 14, Πειραιάς, 210 4172961.
Γάλα από μικρές φάρμες, αλεύρια, λαγάνες, μαρμελάδες, μπαχαρικά και βότανα σε αφθονία. Κάθε είδους αποξηραμένα φρούτα, καππαρόφυλλα, κρίταμο και ελιές όλων των λογιών. Μια οικογενειακή επιχείρηση με τόλμη, όρεξη και μεράκι, που κρατάει ψηλά τη σημαία των ελληνικών προϊόντων στην οδό Γούναρη, στον Πειραιά ‒και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα πιο γνωστά ντέλι σε όλο τον κόσμο.

Elixir, Ευριπίδου 41, Αθήνα, τηλ. 210 3215141.
Αφού προσπεράσεις τα κλασικά πόστα της Ευριπίδου βρίσκεις τον πραγματικό ναό του μπαχαριού, άξιο να προμηθεύει όλα τα απαραίτητα συστατικά της πέμπτης αίσθησης. Σπόρους annatto, Juniper berries, kokum, anardan, garam masala, κάρδαμο, πάσης φύσεως chilies (ακόμα και habanero), μυρωδικά, βότανα και μπαχάρια από κάθε γωνιά του κόσμου σε ένα μαγαζί που θα ζήλευε ακόμα και η Κωνσταντινούπολη!

Διαβάστε ακόμα: Που ψωνίζει ο Χριστόφορος Πέσκιας

Ευβιότοποι, Αγγελοπούλου 4, Αθήνα (περιοχή Ν. Ψυχικού), τηλ. 210 6777173.
Ο Μηνάς Χάλαρης είναι ένας εκτροφέας-κρεοπώλης με καθαρόαιμη αγάπη για το χοιρινό και τις offal κοπές του (διαφράγματα, ribs, κότσι, μάγουλα). Ένας aficionado της γαστρονομίας, με τον οποίο περνάω ατέλειωτη ώρα να μιλάμε για ράτσες και μεθόδους σιτέματος. Πάντα προσκαλεί πελάτες στο κτήμα του στην Εύβοια, τρελαίνεται να μαγειρεύει και δεν χάνει ευκαιρία να μυεί κόσμο στο Nose 2 Tail κίνημα.

mandragoras

«Ο Μανδραγόρας κρατάει ψηλά τη σημαία των ελληνικών προϊόντων στην οδό Γούναρη, στον Πειραιά ‒και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα πιο γνωστά ντέλι σε όλο τον κόσμο».

«Της Χήρας», Αριστείδου 25, Πειραιάς, τηλ. 210 4170449.
Τρίτη γενιά παράδοση στα τυροκομικά προϊόντα από το 1936 αυτό το μικρό διαμαντάκι του Πειραιά κρύβει ίσως την καλύτερη φέτα και το καλύτερο ανθότυρο στην αθηναϊκή αγορά.

Zαχαροπλαστείο Μέλισσα, Eθνάρχου Μακαρίου 43, Περιστέρι, τηλ. 210 5711055, 210 5759684.
Βιολογικό γάλα και χωριάτικα αυγά. Ναι, υπάρχουν ακόμα ζαχαροπλαστεία που δεν πιστεύουν στις σκόνες και φτιάχνουν creme anglaise παραδοσιακά και όχι από ready made υλικά. Ένα από αυτά είναι η Μέλισσα. Πίσω από την αγέλαστη όψη του ιδιοκτήτη και της μητέρας του κρύβεται μια μεγάλη αγάπη και ένα πραγματικό χαμόγελο για τις άψογες πρώτες ύλες, το μεράκι για τη σωστή σοκολάτα και ο μόνιμος πειραματισμός γλυκού και αλμυρού. Κρύβεται επίσης και η καλύτερη Mont Blanc της Αθήνας.

//Vezene Athens, Βρασίδα 11 (όπισθεν Χίλτον), τηλ. 210 7232002.

Διαβάστε ακόμα: Σου μαγειρεύουν τζάμπα ‒μόνο με φιλοδώρημα!

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top