Top 5 Top 5 Ασύρτικα από τη Βόρεια Ελλάδα

Το πιο σπουδαίο και δυναμικό ελληνικό λευκό σταφύλι δεν μεγαλουργεί μόνο στην πατρίδα του, τη Σαντορίνη. Η οινολόγος Μαρία Νέτσικα επιλέγει για το Andro πέντε κορυφαία Ασύρτικα από τη Βόρεια Ελλάδα και προτείνει με τι θα τα συνδυάσουμε στο καλοκαιρινό τραπέζι. Προμηθευτείτε για τις διακοπές!

 

Καλλιεργημένο με φροντίδα στον αμπελώνα του Κτήματος Κυρ Γιάννη, στον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου, στα 700μ. υψόμετρο.

Ταρσανάς 2016, Κυρ Γιάννη

Κι αυτό το καλοφτιαγμένο Ασύρτικο έρχεται από το Αμύνταιο και πιο συγκεκριμένα από έναν αμπελώνα (single vineyard) στον λόφο της Σαμαρόπετρας, στον Άγιο Παντελεήμονα, στα 700μ. υψόμετρο. Γοητευτικό, έντονο κρασί, με ώριμα εσπεριδοειδή, μέλι και μια μικρή ανάσα φλούδας lime στη μύτη, ωραίες καμπύλες και όγκο στη γεύση, και νότες ορυκτών στην επίγευση. Ένα Ασύρτικο καλλιεργημένο με φροντίδα, οινοποιημένο και παλαιωμένο για οκτώ μήνες σε βαρέλια δρυός.

Ενδεικτική τιμή: €25

Η γεμάτη γεύση του, τονισμένη από πιπεράτα «τσιμπήματα», μια ελαφριά αλμυρότητα και ωραιότατη οξύτητα, συνδυάζεται εξαίρετα με τις μεσογειακές σαλάτες και τις καθαρές θαλασσινές νότες της ιαπωνικής κουζίνας.

 

Στην επόμενη σελίδα: «Ντελικάτο, με έντονη οξύτητα και πληθωρική γεύση, σε καλή τιμή».

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close