Top 5 Top 5 Ασύρτικα από τη Βόρεια Ελλάδα

Το πιο σπουδαίο και δυναμικό ελληνικό λευκό σταφύλι δεν μεγαλουργεί μόνο στην πατρίδα του, τη Σαντορίνη. Η οινολόγος Μαρία Νέτσικα επιλέγει για το Andro πέντε κορυφαία Ασύρτικα από τη Βόρεια Ελλάδα και προτείνει με τι θα τα συνδυάσουμε στο καλοκαιρινό τραπέζι. Προμηθευτείτε για τις διακοπές!

 

Οι αμπελώνες του Κτήματος Παυλίδη στο Μικροχώρι Δράμας μάς συστήνουν ένα εξαίρετο δείγμα της καλής σχέσης Ασύρτικου/βαρελιού.

Ήδυσμα Δρυός Ασύρτικο 2016, Κτήμα Τέχνη Οίνου

Ένα στιβαρό, βαρελάτο και όσο πρέπει φρουτώδες Ασύρτικο, με το σωστό φόντο βανίλιας, συνδυάζει τα καραμελωμένα εσπεριδοειδή με τη δρύινη ανάσα. Σαρκώδες και απίστευτα γοητευτικό, ένα εξαίρετο δείγμα της καλής σχέσης Ασύρτικου/βαρελιού. Παράγεται στο Μικροχώρι Δράμας. (Π.Ο.Π. Δράμα)

* Η ονομασία Ήδυσμα Δρυός παραπέμπει στον πλούτο και τη γλυκύτητα που χαρίζει η οινοποίηση και πεντάμηνη παραμονή του σε καινούρια δρύινα βαρέλια.

Ενδεικτική τιμή: €13.80

Ιδανικό κρασί για την ώρα που θα φτάσουν στο τραπέζι τα οστρακοειδή και τα μεγάλα πελαγίσια ψάρια με τη λιπαρή δομή.

 

Στην επόμενη σελίδα: «Λεπιδωτή οξύτητα, πλούτος και μεταλλικές αιχμές στο στόμα – σούπερ!»

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Το νέο κατάστημα της σοφιστικέ αλυσίδας μόλις άνοιξε στη γωνία Σκουφά και Ασκληπιού όπου πέραν του δεδομένα εκλεκτού καφέ Taf προσφέρει μια σειρά καινοτομιών για τους λάτρεις της καλής γεύσης. Δοκιμάζει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σαλάτα Niçoise, βοδινό chateubriand και moelleux au chocolat. Το πολύβουο τρίστρατο της Δεξαμενής στο Κολωνάκι φιλοξενεί στο πρώην Mohnblumchen ένα μαγαζί με παριζιάνικη αύρα και πολυτέλεια "rive droite". Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος δοκίμασε και γράφει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Πόσα εστιατόρια προλαβαίνετε να επισκεφθείτε μέσα σε τρεις εβδομάδες πληρώνοντας μάλιστα σε προνομιακές τιμές; Πάνω από 120 εστιατόρια της Αθήνας με δημιουργίες από όλες τις κουζίνες του κόσμου, καθώς και παράλληλα events μάς περιμένουν στην ετησία γιορτή των foodies.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο σύμβουλος οίνου και εραστής του εκλεκτού ουίσκι Δημήτρης Μότσος μαζί με τον connaisseur και γευσιγνώστη Αλέξανδρο Σουρμπάτη δοκίμασαν πέντε από τα καλύτερα ουίσκι του πλανήτη: Από την Ιρλανδία ως την Ιαπωνία και φυσικά τη Σκωτία. Το «ταξίδι» ξεκίνησε με την πρώτη κιόλας γουλιά.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close