Σπουδαίοι bartenders από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα μοιραστούν τις γνώσεις του για πρωτότυπα κοκτέιλ.

Είναι κάτι σαν τάμα που δίνουμε όλοι όσοι αγαπούμε τα αποστάγματα, τα καλά κοκτέιλ και φυσικά τα μπαρ. Είναι το τάμα του Νοεμβρίου. Σας μιλώ φυσικά για το Athens Bar Show μια γιορτή που επιστρέφει και φέτος στο γνωστό μέρος, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι.

Έτσι λοιπόν στις 8 και 9 Νοεμβρίου μας περιμένουν πολλά και όμορφα να δούμε, να δοκιμάσουμε να μάθουμε αλλά και να βιώσουμε. Μέσα και έξω από τις αίθουσες και τα περίπτερα θα παρακολουθήσουμε ομιλίες, events, tastings, εμφανίσεις διάσημων ονομάτων της ελληνικής αλλά και παγκόσμιας βιομηχανίας του bartending. Παράλληλα θα ανταλλάξουμε ιδέες, θα απολαύσουμε ωραία ποτά και όλα αυτά φυσικά πίνοντας υπεύθυνα.

Το Athens Bar Show θα τιμήσει τον Tomas Estes που άλλαξε την εικόνα της τεκίλα, μ’ έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο αφιερωμένο στην τεκίλα και τα αποστάγματα αγαύης.

Από αυτή την γιορτή δεν θα λείπουν οι διεθνείς προσωπικότητες του χώρου που κάθε χρόνο περιμένουν να βρεθούν στην Αθήνα για λίγες μέρες και να μοιραστούν μαζί μας όχι μόνο την γνώση τους αλλά και να χαρά του να συμμετέχει κανείς σε μια τέτοια διοργάνωση. Μερικά από τα όνομα που θα δώσουν το παρόν στο φετινό Bar Show είναι: Simone Caporale, Monica Berg, Ago Perrone, Simon Ford, Giacomo Giannotti, David Woundrich, Jesse Estes, Ger Buckley, Roberto Bava, Danil Nevsky, Manny Hinojosa, Lorenzo Antinori, Kelsey Ramage, Giorgio Bargiani και πολλοί ακόμα.

Θα απολαύσουμε ωραία ποτά και όλα αυτά φυσικά πίνοντας υπεύθυνα.

Παράλληλα φέτος θα υπάρχουν και δύο νέες καινοτομίες. Το Athens Bar Show για να τιμήσει τη μνήμη του ανθρώπου που άλλαξε την εικόνα της τεκίλα, του Tomas Estes, από φέτος και κάθε χρόνο στο εξής θα αφιερώνει έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης, στην τεκίλα και τα αποστάγματα αγαύης. Αυτός θα ονομαστεί “Tomas Estes’ Agave Embassy”, και θα αποτελεί  έναν χώρο γευσιγνωσίας και εκπαίδευσης αποσταγμάτων αγαύης, με κύριο πρωταγωνιστή την κατηγορία της τεκίλα.

Ενας ειδικά διαμορφωμένος εκθεσιακός χώρος θα είναι αφιερωμένος αποκλειστικά σε premium και ultra premium προϊόντα.

«Οικοδεσπότης» για φέτος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Νίκο Ζήση, δημιουργό και ιδιοκτήτη του θρυλικού, πρώτου Agave Spirits Bar της Ελλάδας, “Dos Agaves”.

To Αthens Bar Show προσελκύει παραδοσιακά πολύ κόσμο.

Η δεύτερη καινοτομία είναι το ABS P.U.B – Premium & Ultra premium Brands & Business Lounge, ένας ειδικά διαμορφωμένος εκθεσιακός χώρος αφιερωμένος αποκλειστικά σε premium και ultra premium προϊόντα. Ο χώρος αυτός θα αποτελέσει ένα πραγματικά ξεχωριστό experience, με “αυστηρά” περιορισμένες ημερήσιες εισόδους, μόνο για εκείνους που είναι πραγματικοί “γνώστες” και “εραστές” αυτής της μοναδικής κατηγορίας προϊόντων.

Εκεί, ο επισκέπτης θα μπορεί να έχει ουσιαστικές αλληλεπιδράσεις με μύστες και δημιουργούς των premium προϊόντων τα οποία θα παρουσιάζονται, με την δυνατότητα να θέτουν ερωτήσεις, να συζητούν με άνεση και χωρίς ιδιαίτερους περισπασμούς και, φυσικά, να δοκιμάζουν τα ξεχωριστά αποστάγματα.

Καταναλωτές και επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μερικά από τα μεγαλύτερα cocktail bars του κόσμου.

Το φετινό, όμως,  Athens Bar Show για πρώτη φορά στην ιστορία του, δεν θα περιοριστεί μόνο στις δύο ημέρες της έκθεσης. Από την Δευτέρα 7/11 έως και την Πέμπτη 10/11 θα διεξάγεται και η Athens Bar Week. Πρόκειται μια παράλληλη ενέργεια όπου κατά την διάρκεια των 4 ημερών της, καταναλωτές και επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μερικά από τα μεγαλύτερα cocktail bars του κόσμου, τα οποία θα βρίσκονται εκείνες τις ημέρες στην πόλη συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις, pop up bars και take – overs στα bars του κέντρου της Αθήνας.

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, από τις 17:00-23:30 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, θα διεξαχθεί το ABS Closing Party. Με πολύ ποτό φυσικά.

Τέλος, την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, από τις 17:00-23:30 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, θα διεξαχθεί το ABS Closing Party, που θα σηματοδοτεί και την λήξη του φετινού Athens Bar Show. Κάποια από τα καλύτερα ελληνικά και ευρωπαϊκά μπαρ θα σερβίρουν μοναδικά signature κοκτέιλ, τα οποία θα απολαύσουν όλοι οι επισκέπτες, παρέα με όλους όσοι συμμετείχαν στο διήμερο αυτό. Υπέροχη, party μουσική από γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό και τους παραγωγούς του, θα δημιουργήσει μια εορταστική ατμόσφαιρα όπως αρμόζει σε μια τέτοια γιορτή. Τα εισιτήρια εισόδου για το “ABS Closing Party” κοστίζουν 15 ευρώ και περιλαμβάνουν ένα κοκτέιλ/ποτό. Επιπλέον κοκτέιλ θα μπορεί να αγοράσει κανείς με 8 ευρώ.

 

//Περισσότερες πληροφορίες εδώ 

 

Διαβάστε ακόμα: Τα 5+1 πιο ταιριαστά βερμούτ για… βασιλικό Negroni.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top