mpostani 4

Ο Αθηναγόρας προτείνει, συντονιστείτε!

Provence Delicatessen: Λεωφ. Ποσειδώνος 81, Γλυφάδα, τηλ. 210 8981435 Εδώ θα βρεις τα ωραιότερα τυριά από όλο τον κόσμο. Κατσικίσια, αγελαδινά, πρόβεια, παλαιωμένα σε φάρμες, σε σπηλιές, σε βράχια, από τα Πυρηναία… ‒χάνεις κυριολεκτικά το μέτρημα! Ο ιδιοκτήτης, Γιώργος Κυριακόπουλος, θα σε κεράσει ένα ποτήρι κρασί και θα σου εξηγήσει τι είναι και πώς τρώγεται το καθένα από αυτά. Ένα πέρασμα από το «Provence» είναι πραγματική εμπειρία, ακόμα κι αν δεν ψωνίσεις (αν τα καταφέρεις…) τίποτα.

Δροσούλα Παυλάρα, Ηπείρου 40, Πέραμα, τηλ. 6942200683. Αν θες να ρουφήξεις φρέσκο αχινό από τη Σχοινούσα (και δεν κάνεις διακοπές στη Σχοινούσα) πέρνα μια βόλτα από το οστρακοπωλείο της Δροσούλας Παυλάρα. Θα βρεις, επίσης, πεταλίδες, πετροσωλήνες, κυδώνια, γυαλιστερές, στρείδια, φούσκες και ό,τι άλλο θαλασσινό θησαυρό της γκάμας των οστρακοειδών, που μόνο σε νερά παρθένα μπορείς να βρεις.

Drakoulis m…eat, Αγίας Σοφίας 90, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 9320211. Ο χασάπης μου. «Ψαγμένα» κρέατα (ελληνικά και εισαγωγής), φοβερές κοπές, rib-eye marbling που δεν θα βρεις πουθενά αλλού, αλλά και ‒το βασικότερο‒ σιτεμένα κρέατα. Ο Στράτος Δρακούλης κερνάει ποτό και παίζει όλη μέρα, πολύ δυνατά, deep-house μουσικές.

_VEN6251

Drakoulis m…eat: Και χασάπικο, και κλαμπ…

Ηπειρώτισσα, Λεωφ. Βάρης 32, Βούλα, τηλ. 210 8953929. Γλυκά άλλου επιπέδου, γαλλικής κουλτούρας, εισαγόμενα ζυμαρικά, μπαχαρικά, αλάτια από τα Ιμαλάια, λάδια από όλο τον κόσμο, μέλι Μανούκα ‒το καλύτερο στον πλανήτη κλπ κλπ. Ένα μαγαζί πραγματικά μοναδικό: βρίσκεις τα πάντα –όρεξη να ’χεις…

Radiki ‒ή αλλιώς Σωτήρης Λυμπερόπουλος, ή αλλιώς Τροφοσυλλέκτης, http://radiki.com/ Σου βρίσκει αυγουλάκια Ταϋγέτου, φρέσκες αβρωνιές, άγρια σπαράγγια, σπάνια μανιτάρια, ντομάτες μεγαλωμένες σε 1.000 μέτρα υψόμετρο, αρχέγονους σπόρους κολοκυθιού… Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να βρεις λαχανικά 100% βιολογικά, ή άγρια χόρτα από ραχούλες και βουνά. Αν «τα βρείτε» μεταξύ σας μέσω email, θα σου τα στέλνει ο ίδιος στο χώρο σου από τις Ράχες Μεσσηνίας, όπου είναι η βάση του.

Μιράν, Ευρυπίδου 41, τηλ. 210 3217187. Όταν μιλάς για τον Μιράν τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Φινετσάτα αλλαντικά με αρώματα Ανατολής και τεχνικές Ευρώπης, λεπτές κοπές, σπάνια λουκάνικα και ο καλύτερος παστουρμάς ever! Εάν σε κάνουν φίλο, θα σε μυήσουν και στα πιο «ψαγμένα» τους, το κρέας καμήλας για παράδειγμα. Μια γαστρονομική σπηλιά του Αλή Μπαμπά!

loukanika3

Μια γαστρονομική σπηλιά του Αλή Μπαμπά!

Ο Πασιαλής της Παλλάδος, Παλλάδος 6, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3214200. Τα πιο γουστόζικα κουζινικά gadgets και σκεύη παρουσίασης, παλιές πορσελάνες, ψάθινες φρουτοθήκες, γάστρες εποχής, πιάτα και πιατάκια, αμέτρητες πολύχρωμες επιλογές και παντού, διάχυτη, ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας ‒το υαλοπωλείο εξάλλου έχει ανοίξει από τη δεκαετία του πενήντα και η σκυτάλη περνάει (αράγιστη!) από γενιά σε γενιά. Σκέτο παραμύθι και σε τιμές σχεδόν παραμυθένιες…

 

//Ο Αθηναγόρας Κωστάκος είναι ο σεφ του ξενοδοχείου Bill&Coo στη Μύκονο (τηλ. 22890 26292-4, www.bill-coo-hotel.com).

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top