«Ο πρώτος καφές μου είναι ένας διπλός espresso, καμιά φορά και δύο διπλοί!».

-Τι ώρα ξυπνάτε και ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε;
Ξυπνάω στις 7.30 και πρώτα πίνω μπόλικο νερό.

-Ποιος είναι ο πρώτος καφές της ημέρας και με τι πρωινό ή σνακ τον συνδυάζετε;
Ο πρώτος καφές μου είναι ένας διπλός espresso, καμιά φορά και δύο διπλοί! Λίγο αργότερα τρώω ένα χορταστικό πρωινό με υδατάνθαρκες και λαχανικά, για παράδειγμα προζυμένιο ψωμί με αβοκάντο και πράσινα λαχανικά και ξηρούς καρπούς.

-Ποιος είναι ο αγαπημένος σας καφές; Espresso, φίλτρου, Ελληνικός κ.ο.κ.
Αγαπημένος καφές είναι ο διπλός espresso και μετά ο φίλτρου.

-Έχετε κάποια κούπα φετίχ που δεν αποχωρίζεστε; Ποια είναι η ιστορία της;
Δεν έχω κάποια κούπα φετίχ αλλά μου αρέσει να πίνω τον καφέ μου σε κούπες χωρητικότητας 150ml. Δε μου αρέσουν οι μεγαλύτερες κούπες.

«Η μηχανή μας είναι La Marzocco Linea PB η οποία είναι 100% αξιόπιστη».

-Πως πίνετε τον καφέ σας; Βάζετε ζάχαρη ή και γάλα;
Πάντα σκέτο. Προσθέτω φυτικό γάλα βρώμης μόνο σε κάποιον καφέ που θα πιω το απόγευμα και αυτό εξαιρετικά σπάνια.

«Έχω επιλέξει την Taf, διότι οι ηθικές και γευστικές αξίες μας βρίσκονται πολύ κοντά».

-Προτιμάτε ζεστό ή κρύο καφέ και γιατί;
Μου αρέσει περισσότερο ο ζεστός καφές (espresso ή φίλτρου) διότι δεν αλλοιώνεται η γεύση από τα παγάκια.

«Όταν είμαι με παρέα μου αρέσει να συζητάω για τον καφέ που πίνουμε όλοι μαζί».

-Πίνετε άλλα ροφήματα; Τσάι, αφεψήματα, ζεστή σοκολάτα;
Καμιά φορά πίνω matcha latte με φυτικό γάλα βρώμης ή σόγιας. Τον χειμώνα μόνο ζεστή σοκολάτα σαν επιδόρπιο.

«Έχει τύχει στο παρελθόν να πάρω καφέ on the go και ήταν στην επαναχρησιμοποιούμενη κούπα μου».

-Πίνετε καφέ “on the go”; Στο αυτοκίνητο, στο δρόμο; Καταναλώνετε αρκετό πλαστικό ή έχετε βρει λύσεις φιλικότερες προς το περιβάλλον;
Όχι, προτιμώ να κάθομαι και να απολαμβάνω τον καφέ μου για λίγα λεπτά. Έχει τύχει στο παρελθόν να πάρω καφέ on the go και ήταν στην επαναχρησιμοποιούμενη κούπα μου.

«Για μένα ο καφές πρέπει να είναι γευστικός και ηθικός. Με σεβασμό στο περιβάλλον, στον άνθρωπο και στα ζώα».

-Προτιμάτε να πίνετε καφέ μόνη, σαν στιγμή προσωπικού διαλογισμού, ή με παρέα, σαν ευκαιρία για κουβέντα και συναναστροφή;
Απολαμβάνω και τα δύο εξίσου. Όταν πίνω μόνη μου καφέ μου αρέσει να σκέφτομαι και να επεξεργάζομαι τις γεύσεις και τα αρώματα του καφέ, ενώ όταν είμαι με παρέα μου αρέσει να συζητάω για τον καφέ που πίνουμε όλοι μαζί.

«Όταν πίνω μόνη μου καφέ μου αρέσει να σκέφτομαι και να επεξεργάζομαι τις γεύσεις και τα αρώματα του καφέ».

-Τι προτιμάτε, να πιείτε έναν μέτριο ή και κακό καφέ ή να μην πιείτε καθόλου;
Προτιμώ να μην πιω καθόλου, αλλά για να είμαι ειλικρινής έχει τύχει να πιω κακό καφέ σε στιγμή αδυναμίας.

«Ο καφές και η προσφορά αυτού σε άλλους θέλει αγάπη, γνώσεις και συνεχές ψάξιμο ώστε να βελτιώνεσαι διαρκώς».

-Στο μαγαζί σας πόση σημασία δίνετε στον καφέ; Ποια είναι η δική σας “κουλτούρα καφέ”;
Στο ΆV IT δίνουμε πολλή σημασία στον καφέ και προσπαθούμε να ενημερώνουμε διαρκώς τους πελάτες μας για τους διάφορους καφέδες που σερβίρουμε καθώς και για τις διαδικασίες που ακολουθούνται από τη φάρμα καφέ έως και το φλιτζάνι. Για μένα ο καφές πρέπει να είναι γευστικός και ηθικός. Με σεβασμό στο περιβάλλον, στον άνθρωπο και στα ζώα. Για αυτό έχω επιλέξει την Taf, διότι οι ηθικές και γευστικές αξίες μας βρίσκονται πολύ κοντά.

«Οι περισσότεροι πελάτες μας συμμερίζονται το ενδιαφέρον μας και προσπαθούν να μάθουν το κάτι παραπάνω για τον καφέ που προσφέρουμε».

-Τi καφέδες σερβίρετε; Τi μηχανές καφέ προτιμάτε; Πως εκπαιδεύετε τους baristi σας; Ποια είναι η τεχνογνωσία σας και η άποψη σας γύρω από την τέχνη του καφέ;
Σερβίρουμε όλη την γκάμα των καφέδων με βάση τον espresso (espresso, americano, cortado, flat white, cappuccino, latte κλπ), πάντα με δύο διαθέσιμες επιλογές (blend ή single origin). Single origin καφέδες φίλτρου σε ζεστή ή κρύα εκδοχή οι οποίοι παρασκευάζονται με V60, καθώς και ελληνικό καφέ σε γκαζάκι. Η μηχανή μας είναι La Marzocco Linea PB η οποία είναι 100% αξιόπιστη. Οι baristi μας περνάνε από μια βασική και λεπτομερή εκπαίδευση με την Taf καθώς και από καθημερινή εκπαίδευση μαζί μου ώστε να βγαίνουν πάντα ολόσωστα ροφήματα αλλά και να διατηρείται ο χώρος του bar καθαρός.

»Ασχολούμαι με τον καφέ 8 χρόνια, έχω δουλέψει τόσο πίσω από το bar όσο και σε roastery στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Νιώθω ότι αυτά τα χρόνια έχω αποκτήσει αρκετές γνώσεις που με καθιστούν ικανή να κάνω αυτή τη δουλειά σήμερα. Ωστόσο συνεχώς μαθαίνω κάτι καινούργιο καθώς ο καφές εξελίσσεται διαρκώς. Ο καφές και η προσφορά αυτού σε άλλους θέλει αγάπη, γνώσεις και συνεχές ψάξιμο ώστε να βελτιώνεσαι διαρκώς.

«Οι baristi μας περνάνε από μια βασική και λεπτομερή εκπαίδευση με την Taf καθώς και από καθημερινή εκπαίδευση μαζί μου».

-Οι πελάτες συμμερίζονται το ενδιαφέρον σας; Έχουν άποψη για τον καφέ;
Οι περισσότεροι πελάτες μας συμμερίζονται το ενδιαφέρον μας και προσπαθούν να μάθουν το κάτι παραπάνω για τον καφέ που προσφέρουμε. Εκτιμούν πολύ το γεγονός ότι ο καφές μας παράγεται με ηθική.

«Στο ΆV IT δίνουμε πολλή σημασία στον καφέ και προσπαθούμε να ενημερώνουμε διαρκώς τους πελάτες μας».

-Οι ξένοι πελάτες τι σας λένε; Φτιάχνουμε καλό καφέ στην Ελλάδα;
Τους αρέσει πολύ ο καφές στην Ελλάδα και τον προτιμούν χωρίς ζάχαρη, παρατηρούν ότι ο κόσμος εδώ πίνει πολύ καφέ.

«Στους ξένους αρέσει πολύ ο καφές στην Ελλάδα και τον προτιμούν χωρίς ζάχαρη».

-Από τον τούρκικο καφέ περάσαμε στον στιγμιαίο και σήμερα έχουμε γίνει εξπέρ στον εσπρέσο. Πως νομίζετε ότι θα πίνουμε καφέ σε 30 χρόνια στην Ελλάδα;
Πιστεύω ότι θα εξελιχθούμε προς το καλύτερο και θα πίνουμε specialty καφέ ως επί το πλείστον. Νομίζω όλο και πιο πολλοί θα πίνουν καφέ χωρίς ζάχαρη και χωρίς γάλα.

 

//’AV IT, Μαραγκού 19, Γλυφάδα

 

Διαβάστε ακόμα: Σπύρος Κερκύρας – «O καλός καφές είναι σαν το καλό κρασί ή το παλαιωμένο malt ουίσκι».

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top