Yλικά
2 αυγά ελευθέρας βοσκής
50 ml. ελαιόλαδο
200 γρ. χόρτα διάφορα ( ραδίκια, ζωχοί, καυκαλήθρες , μυρώνια κλπ. )
1 ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς σπόρια
½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κουτ. της σούπας άνηθο
100 ml. ζωμό κοτόπουλο
50 γρ. σύγκλινο
Αλάτι, πιπέρι
Καπνιστή πάπρικα
Εκτέλεση
-Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τα χόρτα για 3 λεπτά.
-Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα χόρτα και την ντομάτα. Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για 3 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και αφαιρούμε από τη φωτιά.
-Σε ένα άλλο τηγάνι τηγανίζουμε τα δύο αυγά μάτια, αλατίζουμε και ρίχνουμε καπνιστή πάπρικα.
-Ψήνουμε τις φέτες του σύγκλινου σε ένα ταψάκι στους 100 C για 20 λεπτά.
-Στήνουμε το πιάτο μας τοποθετώντας τα χόρτα, από πάνω τα δύο αυγά μάτια και βάζοντας περιμετρικά τις τραγανές φέτες του σύγκλινου.
Ο Χρήστος Τζιέρας είναι ο επιβλέπων σεφ των εστιατορίων Belle Amie (Πειραιάς), Piu Verde (Παπάγου), Pizzoteca (Πειραιάς και Ν. Σμύρνη) και του ξενοδοχείου Μontanema Handmade Village (Aνθοχώρι Καρδίτσας).
Διαβάστε ακόμα: «Ένα αριστοκρατικό κρασί που ταιριάζει και με… πίτα γύρο!».