Έτσι έζησα «από μέσα» το πρώτο event των Artisans στην Κηφισιά

Ανάμεσα σε μεθυστικά αρώματα και υφές, ονειρεμένους συνδυασμούς από καφέ Taf, ρούμι Zacapa, πικρή σοκολάτα και κασμίρ της Falconeri, ο Φροίξος Φυντανίδης ανακαλεί όμορφες αναμνήσεις από το λανσάρισμα των Artisans με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Ταλούμη, ένα απόγευμα στην Κηφισιά.

Φωτογραφία :
Νίκος Καρανικόλας
 

Ο Γιάννης Ταλούμης επιβλέπει τη διαδικασία του cupping.

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Πέμπτης. Ο χώρος του Artisanal στη Κηφισιά έχει αρχίζει να αδειάζει, λίγοι καλεσμένοι-φίλοι έχουν απομείνει, ενώ στους περισσότερους από εμάς ο συνδυασμός ευχάριστης κούρασης και ικανοποίησης διαγράφεται στα πρόσωπά μας. Ένας συνδυασμός που προέρχεται από τη χαρά της επιτυχίας της εκδήλωσης και της απόλαυσης των τελευταίων γουλιών του κοκτέιλ με Zacapa, πικρή σοκολάτα Valhrona και καφέ Taf. Κάπως έτσι έκλεισε το πρώτο The Artisans event.

Η sartorial παρέα των Φοίβου Στρουγγάρη, Παναγιώτη Γρηγορίου και Νεκτάριου Ντάλλα.

Θα αναρωτηθείτε γιατί ξεκινάω από το τέλος. Δεν ξέρω αν έχετε ζήσει «από μέσα» τη διοργάνωση ενός event – εμένα μου έχει τύχει κάποιες φορές στη ζωή μου. Η πιο ωραία στιγμή, λοιπόν, είναι όταν η εκδήλωση τελειώνει. Και τελειώνει επιτυχημένα, βλέποντας χαρούμενα πρόσωπα τριγύρω σου και ξέροντας ότι όλα πήγα όσο καλύτερα μπορούσαν. Είναι η στιγμή της χαλάρωσης, μετά από ώρες / μέρες / εβδομάδες πίεσης και άγχους. Γιατί, ακόμα και το πιο μικρό event, έχει την πίεση και το άγχος του. Ιδιαίτερα οι τελευταίες του ώρες.

Ο Γιάννης Ταλούμης επί το έργον.

Το πρώτο The Artisans event -που είχε καλεσμένο τον δημιουργό της TAF, Γιάννη Ταλούμη, σε μια βραδιά «μυσταγωγίας» του καφέ- δεν αποτέλεσε την εξαίρεση του κανόνα. Στα «χαρτιά» μοιάζει απλό, όμως δεν είναι και τόσο. Όλα πρέπει, όχι μόνο να δείχνουν, αλλά και να είναι τέλεια.

Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης ο Νίκος Δαδίτσιος πρόβαρε τα ανοιξιάτικα looks της Falconeri.

Από τις 3 το μεσημέρι ξεκίνησε η προετοιμασία στον χώρο του bar-restaurant Artisanal από τον Μενέλαο και την Ιρέν, το στρώσιμο των τραπεζιών και η ετοιμασία της μπάρας από την ομάδα του μαγαζιού, δοκιμές επί δοκιμών με τον Άγγελο στον συνδυασμό κονσόλα-laptop-τηλεόραση-ήχος ώστε η εικόνα να μην κολλήσει και ο ήχος να μην χαθεί, οι απαραίτητες «πινελιές» από τον Κίμωνα και την Κατερίνα. Και παράλληλα κρυφές ματιές στην ώρα, για να μην βγούμε εκτός προγράμματος.

Sprezzatura! Ελισάβετ Κατσαμάκη, Κίμων Φραγκάκης, Μανώλης Τζατζιμάκης.

Και λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, με τους καλεσμένους να έχουν γεμίσει τον χώρο, ήρθε η στιγμή που περιμέναμε. Με τον εκδότη του Andro.gr Κίμων Φραγκάκη και τον Γιάννη Ταλούμη σε πρώτο πλάνο, με φόντο τα απαλότερα κασμίρια της Falconeri και τα αρώματα του κορυφαίου ρούμι Zacapa 23, ξεκίνησε η εκδήλωση. Ένα event που έδωσε νόημα στη φράση της συγγραφέως Emmie Lee Dean «έχω την αίσθηση ότι μπορείς να μάθεις πολλά για έναν άνθρωπο από τον καφέ που πίνει».

Γιώργος Παπακώστας, Δήμητρα Λαζαράτου.

Υπερβολή; Κι όμως, μπορεί για τους περισσότερους από εμάς ο καφές είναι το απαραίτητο «καύσιμο» για να ξεκινήσει η μέρα, όμως για αυτούς που ξέρουν ο καφές είναι πολλά περισσότερα: μια αρμονική απόλαυση γεμάτη γεύση και άρωμα. Και αυτά τα στοιχεία ανέδειξε ο Γιάννης Ταλούμης μέσα από τη διαδικασία του cupping, της δοκιμής του καφέ και της εκπαίδευσης στην πρόσληψη των αρωμάτων και των γευστικών του αποχρώσεων.

Ανακαλύπτοντας τα αρώματα του καφέ.

«Εκπαίδευση», ομιλίες, βίντεο στις τηλεοράσεις, δοκιμές σε καφέ και ποτά, αστεία, κι άλλα βίντεο, φωτογραφίες, finger food με την υπογραφή του σεφ Δημήτρη Δημητριάδη, απορίες, γρήγορες κουβέντες με φίλους, ένα ποτό ακόμα. Λίγο μετά τις 8 το βράδυ το «ευχαριστούμε και καλή συνέχεια» του Κίμωνα Φραγκάκη ήταν το σύνθημα του τέλους του event, η μουσική δυνάμωσε και η ένταση εξαφανίστηκε. Επιστροφή στους καθημερινούς ρυθμούς. Έστω και για λίγο.

Μία Κόλλια, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Νένα Δημητρίου.

Θα ήταν ψέμα να πω ότι δεν στεναχωρήθηκα που δεν συμμετείχα στη διαδικασία του cuppping (γνωστός coffee junkie άλλωστε), αλλά κάποιος έπρεπε να κάνει «παρέα» στο laptop και να αλλάζει βίντεο. Θα ήταν ψέμα, όμως, αν πω πώς δεν απόλαυσα το ρούμι Zacapa 23 – το laptop ήταν δίπλα στην μπάρα.

Καφέ ή ρούμι; Και τα δύο! Οι ομάδες του Artisanal και της TAF ενάλλασαν -και συνδύαζαν- τα “καύσιμα”.

Κερασάκι στην τούρτα; Το κοκτέιλ με Zacapa 23, πικρή σοκολάτα Valhrona και καφέ Taf ήταν ένα από τα πιο ωραία που έχω δοκιμάσει. Ευχαριστώ (άγνωστε) barman του Artisanal για το refill. Ήταν ότι έπρεπε.

Το τεστ της “μύτης” από την Ιλιάδα Κλάγγου και τον Θύμιο Βούλγαρη.

Διαβάστε ακόμα: Στο ξεκίνημα μιας νέας εποχής για τους εραστές της ποιότητας – Το πρώτο event των ARTISANS

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Σαλάτα Niçoise, βοδινό chateubriand και moelleux au chocolat. Το πολύβουο τρίστρατο της Δεξαμενής στο Κολωνάκι φιλοξενεί στο πρώην Mohnblumchen ένα μαγαζί με παριζιάνικη αύρα και πολυτέλεια "rive droite". Ο Δημήτρης Κιουσόπουλος δοκίμασε και γράφει.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top