Η Keïla (τρίτη από δεξιά) του παριζιάνικου Little Red Door είναι μια από τις καλεσμένες barwomen του event.

Πριν από μερικούς μήνες μιλώντας με έναν πολύ καλό φίλο, τον Στέφανο Δραγανιδάκη και πίνοντας negroni φυσικά, συζητούσαμε για τα διάφορα cocktail event που γίνονται στην πόλη, το πόσο η bartending ελληνική σκηνή έχει εξελιχθεί και πόσοι ξένοι bartender έρχονται για να κάνουν κάποιο guest στην Αθήνα. Όμως Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και αυτό το κατάλαβα ακόμα καλύτερα όταν ο Στέφανος μου μίλησε για το Bar Engage- Αγκαζέ.

Ήταν η πρώτη φορά που άκουγα για αυτό το event. Μια γιορτή για το cocktail που έγινε στην Λάρισα πέρυσι με μεγάλη επιτυχία και είχε μαζέψει αρκετούς ξένους αλλά και έλληνες bartenders. Από εκείνο το βράδυ λοιπόν περίμενα πως και πώς να έρθει ο φετινός Μάιος και το δεύτερο Bar Engage- Αγκαζέ και να ετοιμάσω βαλίτσες για τη Θεσσαλία.

Η στιγμή έφτασε κι έως τις 12 Μαΐου, η θεσσαλική πόλη θα κινείται στους ρυθμούς της κουλτούρας του cocktail και στην δεύτερη έκδοσή του Bar Engage – Αγκαζέ.

Μεγάλος guest του event είναι ο Aidan Bowie του λονδρέζικου Dandelyan, το οποίο βρίσκεται στο Νο. 3 της λίστας World’s 50 Best Bars 2016.

Στη φετινή, λοιπόν, διοργάνωση θα φιλοξενηθούν από το Λονδίνο οι Aidan Bowie (Dandelyan, #3 World’s 50 Best Bars 2016), Dan Garnell (Happiness Forgets, #10 World’s 50 Best Bars 2016), Jake O’Brien Murphy (Callooh Callay, #48 World’s 50 Best Bars 2016) και Rosey Mitchell (69 Colebrooke Row), ενώ από το Παρίσι οι Adama Ballo (Lockwood), Aurélie Panhelleux (CopperBay), Danilo Grenci (Bluebird), Hadrien Moudoulaud Ruel (Bonhomie), Keïla Urzaiz de Calignon (Little Red Door, #24 World’s 50 Best Bars 2016) και Nicolas Munoz (Bespoke).

Από το Παρίσι, η Λάρισα θα υποδεχθεί το Bluebird (αριστερά) και το Little Red Door, Νο. 24 στη λίστα World’s 50 Best Bars 2016.

Φυσικά δεν θα λείπουν και τα ελληνικά bar τόσο της Αθήνας όσο και της περιφέρειας όπως τα 42, A for Athens, The Clumsies (#9 World’s 50 Best Bars 2016), Mr. Peacock, Noel, Odori Vermuteria di Atene, Upupa Epops (Αθήνα), Vogatsikou 3, La Doze, Cocktail Bar (Θεσσαλονίκη), Groove (Βόλος), Cadillac Records, Charlot (Καρδίτσα) και Χάλαβρο (Ηράκλειο).

Στο φετινό Bar Engage- Αγκαζέ συμμετέχουν πολλά μπαρ της Λάρισας, ανάμεσά τους τα 42 (αριστερά), Bollocks (πάνω), Με Ζεν (κάτω αριστερά) και Wisedog (κάτω δεξιά).

Οι δράσεις του Bar Engage – Αγκαζέ 2 θα περιλαμβάνουν guest bartendings από τους bartenders του εξωτερικού στις 10/5 και 11/5 σε μαγαζιά της Λάρισας -ανάμεσά τους τα Με Ζεν, Bollocks, Wisedog και 42-, pop up bars καθώς και after parties. Ταυτόχρονα σε διάφορα σημεία της πόλης θα έχουν σταθμεύσει food truck και mobile cocktail bar που θα είναι ανοιχτά όλες τις μέρες του φεστιβάλ. Με λίγα λόγια όλοι η Λάρισα έως τις 12 Μαΐου θα κινείται στους ρυθμούς αυτής της ενδιαφέρουσας γιορτής για το cocktail.

//Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του Bar Engage – Αγκαζέ.

 

Διαβάστε ακόμα: Athens Fine Drinking by World Class – Όλη η πόλη ένα τεράστιο μπαρ

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top