Η χαρά μες στο ποτήρι: Τα Beaujolais Nouveau έ-ε-ε-φτα-σαν!

Το φετινό ολόφρεσκο, αρωματικό κρασί μόλις έφτασε και στην Ελλάδα. Απολαύστε τις 3 προτάσεις μας, από σπουδαίους παραγωγούς.

 
cover

Τρεις μεγάλες ετικέτες Beaujolais Nouveau: το εξωστρεφές Duboeuf, το αριστοκρατικό Drouhin και το νεανικό Paul Sapin.

Κάθε 3η Πέμπτη του Νοεμβρίου τα ερυθρά κρασιά της χρονιάς κάνουν σεφτέ, αφού τα φημισμένα Beaujolais Nouveau κυκλοφορούν ταυτόχρονα στις αγορές όλου του κόσμου. Είναι εκρηκτικά στα αρώματα, ελαφριά και μαλακά στη γεύση και όσο ξεμυαλιστικά μπορεί να είναι τα ερυθρά κρασιά.

Πίσω από αυτήν τη φαινομενική ευκολία, όμως, κρύβεται μια μοναδική σύμπραξη φύσης και ανθρώπου, η οποία αφετηρία έχει τα σχιστολιθικά εδάφη της περιοχής του Beaujolais που καταλαμβάνει το νότιο άκρο της Βουργουνδίας.

Εκεί το κρύο κλίμα μπολιάζει τη χαρισματική ποικιλία Gamay με οξύτητες και αρωματικό δυναμικό, ετοιμάζοντάς τη για τον ιδιαίτερο τρόπο οινοποίησης, κατά τον οποίο ολόκληρα τα τσαμπιά τοποθετούνται σε γεμάτες με CO2 δεξαμενές.

Κρασιά ευκολόπιοτα, κεφάτα, παρεϊστικα, που δημιουργούν εκρήξεις αρωμάτων στο στόμα. Είναι λάθος να θεωρούνται αναψυκτικά, λόγω του νεαρού της ηλικίας τους.

Η έκρηξη που λαμβάνει χώρα στο εσωτερικό της ρόγας δημιουργεί έκρηξη και στα αρώματα και τη γεύση, ενώ η γρήγορη διαδικασία οινοποίησης αποτρέπει την παρουσία στυφών χαρακτηριστικών.

Αυτά τα κρασιά με τον μοναδικό χαρακτήρα μπορείτε να τα απολαύσετε από σήμερα στην κάβα Kylix, η οποία φέρνει στα ποτήρια σας  τις προτάσεις 3 σπουδαίων παραγωγών:

 

beaujolaisduboeuf1. Ο οίκος Duboeuf θεωρείται ο πιο διάσημος οίκος του Beaujolais και είναι αυτός που έβαλε την περιοχή στον οινικό χάρτη. Η πολύχρωμη, πλουμιστή του ετικέτα τραβά το μάτι και τα εκρηκτικά αρώματα μπανάνας και κερασιού τη μύτη σε ένα παιχνιδιάρικο, εξωστρεφές Nouveau. Τιμή: 8,50€.

 

 

 

vinho-villages-nouveau-eno-estilo_thumb2. Πιο αριστοκρατική πρόταση αυτή του οίκου Drouhin. Ένας από τους σπουδαιότερους οίκους της Βουργουνδίας, αλλά και ολόκληρου του κόσμου, με ένα μοναδικό portfolio αμπελώνων και κρασιών. Το Beaujolais Nouveau του συνήθως προτάσσει την ευγένεια και τη λεπτότητα, αρτυσμένες με δροσιστική οξύτητα. Τιμή: 8,80€

 

 

 

beaujolais2014-paul-sapin3. Τέλος, ο οίκος Paul Sapin –με ζωή όση και ο πύργος του Eiffel! –προσφέρει μια νεανική εκδοχή μέσα και έξω από τη φιάλη, Ένα κρασί μαλακό και ευκολόπιοτο, με τα αρώματα των λουλουδιών να συμπληρώνουν αυτά της μπανάνας. Τιμή: 8,50€

 

 

 

 

Όποια και να είναι η επιλογή σας, το σίγουρο είναι ότι σε ένα Beaujolais Nouveau θα βρείτε τη χαρά μέσα στο ποτήρι. Σπεύσετε λοιπόν να απολαύσετε τη νιότη του, αλλά -αντίθετα με αυτά που λέει η θεωρία- φυλάξετε και μερικές φιάλες και ανοίξτε τες το καλοκαιράκι. Θα με θυμηθείτε!

Για να τα παραγγείλετε online πατήστε εδώ

 

Διαβάστε ακόμα: Αυτά είναι τα Top 10 ερυθρά κρασιά από την Κεντρική Ελλάδα. 

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο πελάτης θα «μπλέκεται» στα πόδια των μαγείρων, το μενού θα αλλάζει καθημερινά, ενώ το μαγαζί θα φτιάχνει δικά του παγωτά, τυριά και μπίρες. Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ ανοίγει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και έχει κάτι παραπάνω από γαστρονομικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close