Πρώτες εντυπώσεις από το πολυσυζητημένο Beefbar στον Αστέρα

Αξεπέραστη τοποθεσία και ατμόσφαιρα, με εύληπτο comfort food πολυτελείας. Το Beefbar δείχνει ότι θα κάνει σουξέ.

 

Ο επάνω όροφος του Beefbar στον Αστέρα.

Το σκηνικό μπορεί να περιγράψει μια μονάχα λέξη: Παγκόσμιο. Σε μια πανέμορφη, ιδιωτική εν τοις πράγμασι χερσόνησο, ανάμεσα στα πεύκα, με θέα στη θάλασσα και με το φεγγάρι λαμπερό στον ουρανό… Πόσες αλήθεια μητροπόλεις μπορούν να καυχηθούν ότι φιλοξενούν ένα τέτοιο αριστούργημα, μισή ώρα από το κέντρο τους;

Τα αριστουργήματα βέβαια είναι είτε δωρεάν, όπως το να χαζεύεις το ηλιοβασίλεμα από τα βράχια στο τέρμα του Λαιμού, είτε πληρώνονται καλά όπως συμβαίνει με το Beefbar. Ωστόσο το σέρβις, η ποιότητα των υλικών και (επιτρέψτε μας, χωρίς να γινόμαστε πεζοί) τα κυβικά στο πάρκινγκ, μάλλον δικαιολογούν το λογαρισμό. Ας σημειωθεί δε ότι το Beefbar της Μυκόνου είναι ακριβότερο.

Σε μια πανέμορφη, ιδιωτική εν τοις πράγμασι χερσόνησο, ανάμεσα στα πεύκα, με θέα στη θάλασσα και με το φεγγάρι λαμπερό στον ουρανό.

Πριν όμως πάμε στο φαγητό, και αφού περάσαμε τις Ferrari και τις Maybach στο πάρκινγκ, ας δούμε το κτίριο εξωτερικά: Όταν πρωτοκτίστηκε, ανάμεσα στον Αρίωνα και τη Ναυσικά (τα δύο ξενοδοχειακά κτίρια του Αστέρα – νυν Four Seasons) αναρωτηθήκαμε: Χρειάζονταν κι άλλο κτίσιμο στο συγκρότημα; Δεν ξέρουμε αν χρειάζονταν όμως το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό: Μια “τζεημσμποντική”, επιβλητική αλλά και ανάλαφρη “παγόδα”, ξεπροβάλλει μέσα από τα πεύκα εκμεταλλευόμενη πολύ έξυπνα την κλίση του εδάφους.

Με το που δρασκελίζεις το κατώφλι, νιώθεις αμέσως τη σιγουριά και τον επαγγελματισμό που εκπέμπει το μέρος. Ακριβά αλλά όχι εφετζίδικα υλικά, φυσικά υφάσματα, όμορφες κεραμικές και μαρμάρινες επιφάνειες, φυτά, ξύλο, αριστοτεχνικός φωτισμός. Ένας ζυγισμένος συνδυασμός μητροπολιτικού στυλ, αποικιακής τρυφηλότητας και μεσογειακής οικειότητας που σε κερδίζει και σε χαλαρώνει. Βοηθά και το χαμόγελο και η παριζιάνικη αύρα (έχει δουλέψει για γνωστά εστιατόρια στο Παρίσι) της Νίκης Ερμή, επί της υποδοχής.

Τα bao buns με τσάι γιασεμί και καπνιστό kobe beef.

Ο κατάλογος έχει μια έξυπνη και διασκεδαστική αρχιτεκτονική που κατανέμει οριζόντια τα είδη (ορεκτικά, κρέας, ψάρι), και τις παρασκευές (ωμά, ψητά κλπ.) βάζοντας σε μια ακόμα στήλη τα συνοδευτικά πιάτα όπως οι περίφημοι πουρέδες: Σερβίρονται σε μικρά ορειχάλκινα κατσαρολάκια όπως αυτά που αγαπούν οι Γάλλοι σεφ, και θα τους δείτε σε κάθε τραπέζι.

Δοκιμάσαμε τον πουρέ με ξύσμα λεμονιού και yuzu, καθώς και τον πουρέ με την καλοκαιρινή τρούφα (η οποία σπανίως έχει αξιόλογο άρωμα αλλα εν προκειμένω ήταν ποιοτική). Η γεύση τους ήταν θαυμάσια αλλά θεωρούμε ότι η υφή θέλει λίγη δουλειά ακόμα ώστε να μην είναι στο ελάχιστο κολλώδης. Ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι η επίσκεψη μας έγινε τη δεύτερη μόλις ημέρα λειτουργίας.

Πλέον ο Αστέρας έχει στους κόλπους του δύο από τα κορυφαία restaurant brands του πλανήτη, το Beefbar και το Matsuhisa.

Εξαιρετικό -άψογα ψημένο- ήταν το φιλέτο γάλακτος, ένα από τα πιο “κρεάτινα” μοσχάρια γάλατος που έχουμε φάει. Στα ορεκτικά, αφού ξεκινήσαμε ανάποδα, έχει πλάκα να δοκιμάσετε την τριλογία “πικνίκ” με κυμινάτο χούμους, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα και γκουακαμόλε με γιαούρτι, που συνοδεύουν τραγανές “σερπαντίνες” για ντιπ-άρισμα. Τέλος ένα ορεκτικό το οποίο σερβίρεται παντού πλέον και με αξιώσεις στα αθηναϊκά εστιατόρια, εδώ στέκεται επίσης στο ύψος του, αρωματικό και ζωντανό: Το καρπάτσιο από λαυράκι αρτυμένο με φρούτο του πάθους, μάνγκο και αχινό.

Tomahawk από Wagyu για δύο.

Εν συνόλω πρόκειται για ένα “comfort food πολυτελείας” του στυλ που απολαμβάνουμε σε εστιατόρια όπως του Βεζενέ, αλλά με ιαπωνικές, μεσανατολίτικες και λατινοαμερικάνικες επιρροές και με περισσότερες street food στιγμές. Χαρακτηριστικά είναι τα ασιατικά bao buns με καπνιστό βοδινό kobe και τσάι γιασεμί, ή με οριεντάλ γύρο από kobe και ταχίνι, ή αντίστοιχα τα μικρά μεξικάνικα tacos με kobe ribeye, guacamole και καυτερή σάλτσα habanero.

Για αρχή το Befbar της Αθήνας θα πάει καλά παρά τους περιορισμούς της πανδημίας, αφού συζητιέται ήδη έντονα και θετικά. Αξίζει ένα μπράβο στον Αστέρα που διαρκώς εξελίσσεται γαστρονομικά, και πλέον φιλοξενεί δύο από τα πολύ λίγα κορυφαία restaurant brands του πλανήτη: Απέναντι από το Beefbar -τα χωρίζει ένας κολπίσκος- υπάρχει εδώ και χρόνια το Matsuhisa Athens. Περισσότερα νέα από την εξέλιξη του Beefbar, θα σας έχουμε σύντομα.

 

Διαβάστε ακόμα: Κτήμα Σκούρα, το μπουτίκ οινοποιείο που αξίζει να επισκεφτείτε.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top