«BeefBar Athens»: με τη σφραγίδα του Ricardo Giraudi στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Ο μαιτρ του κρέατος και δημιουργός του διεθνούς εστιατορίου Beefbar αποβιβάζεται στο Four Seasons Astir Palace. Ύμνος στο καλό κρέας, τις θαυμαστές κοπές και τα πιο «σέξι» συνοδευτικά.

 

To Βeefbar Athens αναμένεται να λειτουργήσει στις 15 Ιουλίου.

Η ζωή δεν δέχεται τα κενά. Πάντα βρίσκει έναν άνθρωπο που θα κάνει πραγματικότητα αυτό που δύσκολα κάποιος μπορεί να σκεφτεί. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο ιδιοφυής entrepreneur, Riccardo Giraudi. Δεν είναι ο μόνος, αλλά είναι σημαντικός.

Έχουν περάσει δεκαπέντε χρόνια από τότε που οραματίστηκε στο Μόντε Κάρλο να δημιουργήσει ένα εστιατόριο που θα συνδυάζει τη φιλοσοφία του καλού κρέατος, τη φαντασία των διαφορετικών κοπών, την ποικιλία μιας ευρείας γκάμας επιλογών από όλο τον κόσμο και πάνω από όλα μια ευδιάκριτη θέση στη διεθνή σκηνή του food & beverage. Κάπως έτσι γεννήθηκε το θαυμαστό «Beefbar».

Σαν εκλεκτή μπουτίκ κρεάτων.

Έκτοτε, στον νοητό χάρτη της εστιατορικής διαδρομής του έχουν εγγραφεί πολλοί τόποι: Μονακό, Παρίσι, Σαιν-Τροπέ, Μεριμπέλ, Σάο Πάολο, Μύκονος, Χονγκ Κονγκ, Μέξικο Σίτι, Τουλούμ. Τώρα, έρχεται να προστεθεί και η Αθηναϊκή Ριβιέρα μέσω του ξενοδοχείου Four Seasons Astir Palace.

Το «Beefbar» αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στις 15 Ιουλίου προσθέτοντας έναν ακόμη fine dining προορισμό στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και στο «οπλοστάσιο» του Αστέρα. Το εστιατόριο θα ενταχθεί και σε all-year λειτουργία. Σαν να λέμε: ήρθε για να μείνει.

Εκλεκτό χαμόν για το απεριτίφ.

Η εμπειρία που θα αποκομίσει ο πελάτης του «Beefbar», έτσι όπως είναι σχεδιασμένο, θα είναι ξεχωριστή. Στο πρώτο επίπεδο του Beefbar, ο χώρος του lounge φιλοξενεί το bar με μία δυνατή λίστα από ιδιαίτερα ποτά, κοκτέιλ και μοναδικές ετικέτες κρασιών, το καταλληλότερο πρώτο κεφάλαιο στη γευστική εμπειρία του ανοικτής κουζίνας εστιατορίου που περιμένει τους επισκέπτες του στο δεύτερο επίπεδο, ακριβώς από κάτω.

Το καλύτερο ξεκίνημα είναι στο μπαρ με ένα κοκτέιλ.

Σαν μία ατέλειωτη βόλτα στις γειτονιές της γεύσης, το μενού του Beefbar της Βουλιαγμένης επιδιώκει να μας ξεναγήσει σε γεύσεις που κουβαλούν αντιθέσεις, δυναμικές προτάσεις και ιδιαίτερους συνδυασμούς υλικών. Μπορούμε να φανταστούμε περίπου το μενού: Comfort & «street» food με έμπνευση από τα παραδοσιακά πιάτα που ανακάλυψε από πρώτο χέρι στα ταξίδια του ο Riccardo Giraudi παρέα με τον executive chef του, Thierry Paludetto.

Σαλάτα με αβοκάντο, σπανάκι και σως από miso και τυρί Manchego.

Ήτοι: ασιατικά gyoza και bao buns, μεξικάνικες quesadillas γεμιστές με καπνιστό Kobe beef, ταρτάρ μοσχαριού & τόνου και ανάλαφρα ceviche.

Τα signature πιάτα του Beefbar προφανώς και περιλαμβάνουν ξεχωριστά κομμάτια σιτεμένου βοδινού κρέατος ψητά με θαυμαστή ακρίβεια και σερβιρισμένα με έξτρα βελούδινο πουρέ πατάτας μεταξύ άλλων.

Επιβλητικό black burger. Προσέξτε το ζουμερό, rare ψήσιμο.

Φανταστείτε: αμερικάνικο Black Angus, αυστραλιανό Wagyu και το διάσημο, πιστοποιημένο Kobe Beef (η Rolls του βοδινού) από την Ιαπωνία. Να σημειωθεί πως η οικογένεια του Riccardo Giraudi, τα τελευταία 50 χρόνια θεωρείται μια από τις σημαντικότερες στην εισαγωγή κρεάτων στην Ευρώπη και από αυτές που συνέβαλαν στην αναβάθμιση της βιομηχανίας μοσχαρίσιου κρέατος.

Τacos με καβούρι. Πανδαισία χρωμάτων.

Για εκείνους που δεν επιθυμούν να συνάψουν… σχέσεις με το κρέας, έχει προβλεφθεί το Leafbar του εστιατορίου με φρέσκες, ανάλαφρες επιλογές χωρίς κρέας. Η σαλάτα με αβοκάντο, σπανάκι και σως από miso και τυρί Manchego, καθώς και μία ιδιαίτερη, ανανεωμένη εκδοχή της χωριάτικης σαλάτας, αναμένεται να συστηθούν ποικιλοτρόπως. Το signature soufflé του Beefbar με 70% κακάο και σουσάμι, σερβιρισμένο σε χάλκινο σκεύος, μπορεί να κλείσει ιδανικά τη βραδιά.

Kobe tacos: μικρές -πολύτιμες- μπουκιές έκπληξης.

Για τη διαμόρφωση του χώρου, ο Riccardo Giraudi εμπιστεύτηκε το αρχιτεκτονικό ντουέτο των Humbert & Poyet. H λογική τους ήταν να συστήσουν μια διαφορετική αντίληψη της casual, tailor-made προσέγγισης στο χώρο όπου ζούμε και κινούμαστε.

Το signature soufflé του Beefbar με 70% κακάο και σουσάμι, σερβιρισμένο σε χάλκινο σκεύος. Δίνει πόνο.

Αφού σχεδίασαν διάσημα Beefbars σε διαφορετικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο όπως το Παρίσι, το Χονγκ Κονγκ, το Μονακό και το Ντουμπάι, το Beefbar στο Four Seasons Astir Palace στην Αθήνα είναι η νέα  πρόκληση που κλήθηκαν να υλοποιήσουν.

Οι αρχιτέκτονες εμπνεύστηκαν από τον ειδυλλιακό χώρο στον οποίο βρίσκεται το εστιατόριο.

Με έμπνευση από τα φυσικά στοιχεία της περιοχής όπως η θάλασσα, η πέτρα και το ανεπανάληπτο ελληνικό τοπίο, οι δύο designers έδωσαν πρωτοκαθεδρία στις φυσικές πρώτες ύλες και την άνετη χωροταξία. Η θέα του Beefbar στον Σαρωνικό αξιοποιείται ιδανικά με το σαλόνι στον ημιυπαίθριο χώρο του εστιατορίου, όπου οι μεγάλοι, άνετοι καναπέδες και τα τραπέζια φτιάχνουν το ιδανικό σκηνικό για pre ή after dinner ποτά.

Τα ιδιαίτερα σερβίτσια από τον γαλλικό οίκο πορσελάνης Bernardaud, ειδικά σχεδιασμένα για το Beefbar Athens.

Και μια λεπτομέρεια, την οποία οι ρέκτες θα την προσέξουν αμέσως: μέρος της art de la table του Beefbar Athens έχει προκύψει από την αποκλειστική συνεργασία του Riccardo Giraudi με τον φημισμένο γαλλικό οίκο πορσελάνης Bernardaud. Μία σειρά από ασυνήθιστα πιάτα με λεπτεπίλεπτα σχέδια που απεικονίζουν τα αγαπημένα emoji του Giraudi, ανάμεσα σε νέα μοτίβα σχεδιασμένα αποκλειστικά για το Αθηναϊκό Beefbar, αποτυπώνονται πάνω σε λεπτή, λευκή πορσελάνη με χρυσή μπορντούρα.

 

INFO

//Βeefbar Athens: Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace) Βουλιαγμένη, Αθήνα, Τηλέφωνο: 210 96 70 700.

 

Διαβάστε ακόμα: Privite Dining στον Αστέρα – ριβιέρα με χρώματα, γεύσεις και αποστάσεις.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top