11014824_849879018427487_4872880048902306373_n

Αριστερά: Η ασυνήθιστη, λιχούδικη «Swcnoka pitty panna». Δεξιά: Το εσωτερικό του «BonBon» είναι μικρό, αλλά ζεστό και μαμαδίστικο.

Κρέπα. Μια παιχνιδιάρα ζύμη που όχι μόνο οι Γάλλοι λατρεύουν –είναι ένα από τα εθνικά τους πιάτα- αλλά και οι απανταχού καλοφαγάδες. Φυσικά, δεν θα μπορούσα να αποτελώ εξαίρεση. Κι εδώ στην πόλη μας, υπάρχουν πολλές γωνιές όπου μπορείς να την απολαύσεις -είτε γλυκιά είτε αλμυρή.

Μία από αυτές είναι «BonBon» στο Κουκάκι -που θα μπορούσες άνετα να κατατάξεις στην κατηγορία “κουκλίστικο”-στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Δράκου. Μικρό, στις αποχρώσεις του ροζ και του λευκού, με ωραία φωτιστικά, πολλά ράφια γεμάτα από γλυκίσματα και καθρέφτες στους τοίχους, θα σε εντυπωσιάσει με το στρογγυλό τραπέζι που σε περιμένει στην είσοδο στολισμένο με όμορφα σερβίτσια και καλούδια.

Πολύς χώρος για να καθίσεις στο εσωτερικό του δεν υπάρχει, όμως βγάζει τραπεζάκια έξω στον πεζόδρομο και είναι ωραία, ειδικά αυτήν την εποχή. Αυτά προτίμησα και εγώ μια και τη μέρα που το επισκέφτηκα έκανε πολλή ζέστη. Ο κατάλογος μοιάζει με δαντέλα χειροποίητη που περιέχει μια πληθώρα από γλυκές αλλά και αλμυρές κρέπες.

Ξεφυλλίζοντάς τον, μου τράβηξε την προσοχή η «Diet Slim», η οποία ετοιμάζεται με μείγμα από αλεύρι ολικής άλεσης, η «Swcnoka pitty panna» με το ασυνήθιστο όνομα και την ακόμη πιο απρόσμενη, εξαιρετική της νοστιμιά, αλλά και η «Italian Nord», για το κατσικίσιο τυρί που έχει μέσα. Και αφού δεν μπορούσα να διαλέξω, είπα να τις δοκιμάσω και τις τρεις (ναι, το ομολογώ, τη γουρουνιά την έχω στο αίμα μου).

Στη «Swcnoka pitty panna», σπας το αβγό και ο κρόκος αγκαλιάζει σαν λάβα τα υπόλοιπα υλικά δίνοντας ένα πολύ δυνατό γευστικό αποτέλεσμα. Μπουκιά και συχώριο! 

Καθώς λοιπόν απολάμβανα τη σπιτική λεμονάδα με τζίντζερ, φτάνει η ιταλική κρέπα γεμιστή με σπανάκι, μανιτάρια και κατσικίσιο τυρί. Πριν καλά-καλά τελειώσω τη δεύτερη μπουκιά, προβάλλει στο τραπέζι μια «ανοιχτή» κρέπα σε σχήμα φάκελου, στολισμένη με ένα αβγό μάτι.

Αναρωτιέμαι αν το ζήτησα αυτό και αμέσως μου έρχεται στο μυαλό εκείνη με το δύσκολο όνομα. Σπας το αβγό και από κάτω ανακαλύπτεις: πατάτα σε μικρούς κύβους, χρυσόξανθο τσιγαρισμένο κρεμμύδι και κομματάκια από λουκάνικο και μπέικον. Ο κρόκος αγκαλιάζει σαν λάβα τα υπόλοιπα υλικά και όλα μαζί δίνουν ένα πολύ δυνατό γευστικό αποτέλεσμα. Μπουκιά και συχώριο!

Και μετά από αυτήν την επίθεση θερμίδων, έρχεται και η «Diet Slim» με ζυμάρι ολικής, γαλοπούλα, απαλό μανούρι και φρέσκο δυόσμο, για να σου αφήσει στο τέλος μια ευχάριστη και δροσερή πινελιά.

Όμως εκτός από τις αλμυρές, εδώ υπάρχουν και γλυκές -πώς άλλωστε θα μπορούσαν να λείπουν; Κρέπα προφιτερόλ με τραγανά αμύγδαλα και σαντιγί στην κορυφή ήρθε για να γράψει τον ιδανικό επίλογο.

Αν υπάρχει κάτι ακόμη να πω για το «BonBon»; Ναι, φυσικά. ‘Οτι μπορεί να είναι μια όμορφη μικρή κρεπερί, όμως σερβίρει και cocktails με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Δεν θα πω ψέμματα, αυτή τη φορά δεν τα δοκίμασα. Δεν υπήρχε χώρος. Όμως θα επιστρέψω. Κι αυτό είναι δέσμευση, που λένε…

⇒ «BonBon», Δράκου 12, Κουκάκι, τηλ. 2130367123. Οι κρέπες κοστίζουν από €3,40 έως €7,40.

 

Διαβάστε ακόμα: Μια “μυστική” διεύθυνση στον Πειραιά για low budget σούσι σε πιάτα από ζαχαροκάλαμο!

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top