Το σκηνικό είναι παγκόσμιας κλάσης, σε μια πανέμορφη χερσόνησο ανάμεσα στο πράσινο και στο μπλέ της θάλασσας, μισή ώρα από το κέντρο της πόλης. Όταν πρωτοάνοιξε, πρόπερσι, ανάμεσα στον Αρίωνα και τη Ναυσικά (τα δύο ξενοδοχειακά κτίρια του Αστέρα – Four Seasons) αναρωτηθήκαμε αν χρειάζονταν κι άλλο κτίσιμο στο συγκρότημα. Όμως το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό: Μια “τζεημσμποντική”, επιβλητική αλλά και ανάλαφρη “παγόδα”, ξεπροβάλλει μέσα από τα πεύκα, εκμεταλλευόμενη έξυπνα την κλίση του εδάφους.
Το Beefbar αρέσει πολύ διότι προσφέρει “comfort food πολυτελείας” του στυλ που απολαμβάνουμε σε εστιατόρια όπως του Vezené, αλλά με ιαπωνικές, μεσανατολίτικες και λατινοαμερικάνικες επιρροές και με περισσότερες street food στιγμές. Χαρακτηριστικά είναι τα κορεάτικα bao buns με βοδινό kobe και καπνιστό τσάι γιασεμί, ή ο γύρος από kobe (το κορυφαίο ιαπωνικό βοδινό) με ταχίνι.
Και πάμε στο brunch: Ξεκινώντας από το πρωί, στις 11.30, και μέχρι νωρίς το απόγευμα, το Beefbar Athens υποδέχεται κάθε σαββατοκύριακο τους συνδαιτημόνες σε μια σοβαρή γευστική εμπειρία, όπου η κλασική έννοια του brunch αποθεώνεται ποσοτικά και ποιοτικά. Δεν έχουμε δηλαδή να κάνουμε ούτε με πρωινό τσιμπολόγημα (δύσκολα θα ξαναφάτε το ίδιο βράδυ) ούτε με διεκπεραιωτικές συνταγές με αβγουλάκια και γλυκάκια: Το φαγητό εδώ είναι μεν χαλαρό, αλλά με ιδιαίτερα εκλεκτά (και ακριβά) υλικά, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στον λογαριασμό.
Οι comfort επιλογές του brunch menu μοιάζουν όλες φτιαγμένες για “μεγάλα παιδιά”: Τα πιάτα με πρωταγωνιστές τα αυγά σε διάφορες παραλλαγές τους, παίρνουν άλλη διάσταση, συνδυαζόμενα, κατά βούληση, με χαβιάρι ή τρούφα. Αν προσθέσετε και ένα ποτήρι σαμπάνια, έχετε τη συνταγή για ένα άκρως τρυφηλό brunch, ειδικά ενόψει εορτών.
Το Weekend Roast (το ψητό της Κυριακής) επίσης ξεχωρίζει, με διαφορετική επιλογή κρέατος κάθε εβδομάδα. Σημειώστε ακόμα: Την “iconic” πίτσα (€27) με ρόκα, παρμεζάνα και τρούφα (προτείνεται και με jamon από με βοδινό kobe σε υπερδιπλάσια τιμή), το lobster roll (€34) με αστακό σε σπιτικό μπριοσένιο ψωμάκι, και διάφορες σοβαρές, εκλετές και ακριβές κοπές βοδινών Wagyu, Giraudi και Black Angus. Στο πλάι, τηγανητές πατάτες με τρούφα και… ξινομυζήθρα; Ακούγεται αρκούντως δελεαστικό.
Φυσικά, οι φανατικοί του brunching γνωρίζουν πως τα cocktails δεν γίνεται να απουσιάζουν από ένα φιλόδοξο πρωινο-μεσημεριανο-απογευματινό οργιάκι. Φέτος το Beefbar παρουσιάζει ένα ξεχωριστό Bloody Mary Station, με το κλασικό cocktail σε funky εκδοχές του, όπως το «ελληνικό» bloody mary με τσίπουρο αλλά και το «ιαπωνικό» αντίστοιχο, με ginger και edamame.
Προσθέστε σε όλα αυτά, και τα γοητευτικά DJ sets κάθε Κυριακή: Μας έκανε εντύπωση ότι στα μουσικά ακούσματα την ημέρα της επίσκεψής μας, περιλαμβάνονταν και η ψαγμένη “χιπστεριά” του Johan Papaconstantino, “Les Mots Bleus” (σώστε το στο Spotify σας, για να το ακούτε το καλοκαίρι).
//Κάθε Σάββατο & Κυριακή από τις 11.30 (τελευταία κράτηση στις 15:45).
Τηλέφωνο: 210 96 70 700.
Βeefbar Athens, Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace) Βουλιαγμένη.
Διαβάστε ακόμα: Luca Piscazzi. O «μισελενάτος» σεφ του Pelagos μας μιλάει για τους θησαυρούς των νησιών.