Τα πάντα επί σκηνής…

Το σκηνικό είναι παγκόσμιας κλάσης, σε μια πανέμορφη χερσόνησο ανάμεσα στο πράσινο και στο μπλέ της θάλασσας, μισή ώρα από το κέντρο της πόλης. Όταν πρωτοάνοιξε, πρόπερσι, ανάμεσα στον Αρίωνα και τη Ναυσικά (τα δύο ξενοδοχειακά κτίρια του Αστέρα – Four Seasons) αναρωτηθήκαμε αν χρειάζονταν κι άλλο κτίσιμο στο συγκρότημα. Όμως το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό: Μια “τζεημσμποντική”, επιβλητική αλλά και ανάλαφρη “παγόδα”, ξεπροβάλλει μέσα από τα πεύκα, εκμεταλλευόμενη έξυπνα την κλίση του εδάφους.

Κάθε σαββατοκύριακο από τις 11.30, το Beefbar Athens υποδέχεται τους συνδαιτημόνες για μια σοβαρή γευστική εμπειρία.

Μια φετινή προσθήκη που θα σας τραβήξει την προσοχή είναι τα σπιτικά αρτοσκευάσματα και κέικ, με ένα μπουφέ πλούσιο σε viennoiseries.

Το Beefbar αρέσει πολύ διότι προσφέρει “comfort food πολυτελείας” του στυλ που απολαμβάνουμε σε εστιατόρια όπως του Vezené, αλλά με ιαπωνικές, μεσανατολίτικες και λατινοαμερικάνικες επιρροές και με περισσότερες street food στιγμές. Χαρακτηριστικά είναι τα κορεάτικα bao buns με βοδινό kobe και καπνιστό τσάι γιασεμί, ή ο γύρος από kobe (το κορυφαίο ιαπωνικό βοδινό) με ταχίνι.

Αυγά πανέ με espuma (αφρό) πατάτας και τραγανή cecina (ισπανικό βοδινό αλλαντικό) από kobe.

Τα πιάτα με πρωταγωνιστές τα αυγά σε διάφορες παραλλαγές τους, παίρνουν άλλη διάσταση, συνδυαζόμενα με χαβιάρι ή τρούφα.

Και πάμε στο brunch: Ξεκινώντας από το πρωί, στις 11.30, και μέχρι νωρίς το απόγευμα, το Beefbar Athens υποδέχεται κάθε σαββατοκύριακο τους συνδαιτημόνες σε μια σοβαρή γευστική εμπειρία, όπου η κλασική έννοια του brunch αποθεώνεται ποσοτικά και ποιοτικά. Δεν έχουμε δηλαδή να κάνουμε ούτε με πρωινό τσιμπολόγημα (δύσκολα θα ξαναφάτε το ίδιο βράδυ) ούτε με διεκπεραιωτικές συνταγές με αβγουλάκια και γλυκάκια: Το φαγητό εδώ είναι μεν χαλαρό, αλλά με ιδιαίτερα εκλεκτά (και ακριβά) υλικά, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στον λογαριασμό.

Το Weekend Roast (το “ψητό της Κυριακής”) αποτελεί την ευχάριστη ανατροπή στο ανανεωμένο brunch μενού.

Οι comfort επιλογές του brunch menu μοιάζουν όλες φτιαγμένες για “μεγάλα παιδιά”: Τα πιάτα με πρωταγωνιστές τα αυγά σε διάφορες παραλλαγές τους, παίρνουν άλλη διάσταση, συνδυαζόμενα, κατά βούληση, με χαβιάρι ή τρούφα. Αν προσθέσετε και ένα ποτήρι σαμπάνια, έχετε τη συνταγή για ένα άκρως τρυφηλό brunch, ειδικά ενόψει εορτών.

Ένα από τα signature dishes του Beefy Brunch παραμένουν τα παιχνιδιάρικα fish & chips bao buns.

Φέτος το Beefbar παρουσιάζει το «ελληνικό» bloody mary με τσίπουρο αλλά και το «ιαπωνικό» αντίστοιχο, με ginger και edamame.

Το Weekend Roast (το ψητό της Κυριακής) επίσης ξεχωρίζει, με διαφορετική επιλογή κρέατος κάθε εβδομάδα. Σημειώστε ακόμα: Την “iconic” πίτσα (€27) με ρόκα, παρμεζάνα και τρούφα (προτείνεται και με jamon από με βοδινό kobe σε υπερδιπλάσια τιμή), το lobster roll (€34) με αστακό σε σπιτικό μπριοσένιο ψωμάκι, και διάφορες σοβαρές, εκλετές και ακριβές κοπές βοδινών Wagyu, Giraudi και Black Angus. Στο πλάι, τηγανητές πατάτες με τρούφα και… ξινομυζήθρα; Ακούγεται αρκούντως δελεαστικό.

Ξεκίνημα με ένα ποτήρι σαμπάνια για να περάσετε στη συνέχεια σε ένα… ελληνικό Bloody Mary.

Φυσικά, οι φανατικοί του brunching γνωρίζουν πως τα cocktails δεν γίνεται να απουσιάζουν από ένα φιλόδοξο πρωινο-μεσημεριανο-απογευματινό οργιάκι. Φέτος το Beefbar παρουσιάζει ένα ξεχωριστό Bloody Mary Station, με το κλασικό cocktail σε funky εκδοχές του, όπως το «ελληνικό» bloody mary με τσίπουρο αλλά και το «ιαπωνικό» αντίστοιχο, με ginger και edamame.

Mε κορυφαία θέα στον Σαρωνικό.

Προσθέστε σε όλα αυτά, και τα γοητευτικά DJ sets κάθε Κυριακή: Μας έκανε εντύπωση ότι στα μουσικά ακούσματα την ημέρα της επίσκεψής μας, περιλαμβάνονταν και η ψαγμένη “χιπστεριά” του Johan Papaconstantino, “Les Mots Bleus” (σώστε το στο Spotify σας, για να το ακούτε το καλοκαίρι).

 

//Κάθε Σάββατο & Κυριακή από τις 11.30 (τελευταία κράτηση στις 15:45).

Τηλέφωνο: 210 96 70 700.

Βeefbar Athens, Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace) Βουλιαγμένη.

 

Διαβάστε ακόμα: Luca Piscazzi. O «μισελενάτος» σεφ του Pelagos μας μιλάει για τους θησαυρούς των νησιών.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top