BURGER

Λαχταριστό burger με αβγό, τυρί, κριτσανιστό μπέικον, onion rings και ψωμάκι brioche.

Τo brunch είναι πλέον μόδα στην πόλη. Επιτέλους, αυτό που για πολύ καιρό έκανα τις Κυριακές με τους φίλους στη Μαδρίτη μπορώ να το κάνω τώρα και στην Αθήνα. Αυτά είναι όντως καλά νέα.

Τα ακόμα καλύτερα με περίμεναν στην πολυσύχναστη γωνία Αιόλου και Ευρυπίδου, όπου βρίσκεται το μικρό, ζεστό και μοδάτο «Harvest». Ανοίγοντας την πόρτα, η μυρωδιά του φρεσκοκομμένου καφέ με τράβηξε από την μύτη και με προσκάλεσε σαν τις ομηρικές Σειρήνες να καθίσω σε κάποιο από τα λιγοστά τραπέζια του. Μόνο που δεν είχα σκοπό να αντισταθώ στο κάλεσμα τους, απλώς να παραδοθώ και να απολαύσω το κυριακάτικό μου brunch.

Με το που πήρα τον κατάλογο στα χέρια κατάλαβα ότι οι επιρροές από την ιβηρική χερσόνησο είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς. Χωρίς να χάσω χρόνο ζήτησα να δοκιμάσω κάτι πολύ οικείο για αρχή. Την παραδοσιακή μαδριλένικη συνταγή «Huevos de corral»: αβγό ποσέ σε φωλιά από τρυφερές φέτες jamón, πάνω σε ψημένο ψωμάκι brioche, με συνοδεία από σοτέ μανιτάρια και πράσο, απαλή κρέμα βουτύρου και λάδι τρούφας. Κάθε μπουκιά και μια έκρηξη από γεύσεις που μπλέκονται αρμονικά, δίνοντας ένα σλουρπ αποτέλεσμα.

BENEDICT

Benedict με πανσέτα, αυγό και “καμμένη” σος hollandaise. Απόλυτος συνδυασμός.

Στην συνέχεια, έφτασαν «τα σπασμένα αβγά» (huevos rotos con chistorra). Ένα χορταστικό πιάτο με πλήθος από κύβους τηγανητής πατάτας (τύπου patatas bravas) με βάσκικο λουκάνικο (chistorra) και δύο αβγά μάτια, για να τα σπάσεις και να αδειάσουν σαν λάβα τον κρόκο τους.

Huevos rotos con chistorra: Mε κύβους τηγανητής πατάτας (τύπου patatas bravas), βάσκικο λουκάνικο (chistorra) και δύο αβγά μάτια, για να τα σπάσεις και να αδειάσουν σαν λάβα τον κρόκο τους.

Και ενώ η κουβέντα έχει ανάψει και τα πιρούνια έχουν πάρει φωτιά, ο κόσμος στο «Harvest» δεν σταματά να μπαίνει και να ζητά καφέ, πράγμα που μου θυμίζει να ζητήσω ένα καφέ κι εγώ, για να καθαρίσω λίγο τη γεύση μου.

10429299_968385589840024_7058382764611191172_n

Εδώ αλλάζουν τακτικά την ποικιλία του καφέ που σερβίρουν, για να μην πλήττουν.

Αυτήν τη βδομάδα είχαν από την Κόστα Ρίκα. Εδώ αλλάζουν τακτικά την ποικιλία του καφέ που σερβίρουν, για να μην πλήττουν. Δυνατός με έντονο άρωμα και επίγευση από εσπεριδοειδή, ό,τι καλύτερο ώστε να ετοιμαστώ για τη συνέχεια: τα δημοφιλή benedict με σολομό ή πανσέτα. Σερβίρονται πάνω σε ψωμί brioche με σος hollandaise που την καίνε με φλόγιστρο (πρωτότυπος ο τρόπος σερβιρίσματος της σος, όμως το δικό μου κομμάτι από την πανσέτα είχε αρπάξει λίγο).

Φυσικά, δεν θα μπορούσα να παραλείψω ένα από τα burgers (την έχω εξομολογηθεί επανειλημμένα τη μανία μου). Χορταστικό μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κρέας, λίγο αλμυρό, με αβγό, τυρί, onion rings, μπέικον και πολλές πολλές τραγανές τηγανητές πατάτες, πασπαλισμένες με αρκετή ρίγανη (που θα μπορούσε να ήταν και λιγότερη). Το καλύτερο κλείσιμο.

10264116_828716847140233_2558855833658728458_o

Χορταστικό burger από μοσχαρίσιο κρέας, λίγο αλμυρό, με αβγό, τυρί, onion rings, μπέικον και πολλές τραγανές τηγανητές πατάτες, πασπαλισμένες με αρκετή ρίγανη.

Tip 1: Στο βασικό κατάλογό του, θα βρεις και tapas και τις αγαπημένες croquetas με jamón ή με κοτόπουλο, αλλά και patatas bravas με την όμορφη καυτερή σάλτσα τους.

Tip 2: Η λίστα από ελληνικά (κατά κύριο λόγο) κρασιά είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη. Μερικά από αυτά μπορείς να τα ζητήσεις και σε ποτήρι.

Tip 3: Αν θέλεις ένα πρωινό στα γρήγορα, δοκίμασε τις πληθωρικές ισπανικές tostadas (φρυγανισμένο ψωμί), σε συνδυασμό φυσικά πάντα με ένα καφέ.

//«Harvest», Αιόλου 64 & Ευριπίδου, Αθήνα, τηλ. 2130 252284. Σερβίρουν brunch καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Τα Σαββατοκύριακα καλό θα ήταν να έχεις κάνει κράτηση.

 

Διαβάστε ακόμα: Γιατί όλη η Θεσσαλονίκη μιλάει για το “Duck”;

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top