Χαρούμενες Κυριακές με ένα γενναίο brunch.

Είναι περίφημο όταν οι Κυριακές είναι πιο ελαφριές, όταν μοιάζουν με χάδι που σου παίρνουν τις έννοιες και μπορείς να χαλαρώσεις λίγο περισσότερο. Μια τέτοια Κυριακή αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το Mercato, το οποίο βρίσκεται στο κτήριο Ναυσικά του Four Seasons Athens και να δοκιμάσουμε το γκράντε brunch του.

Με γιορτινή διάθεση που την εξάπτει το γενναίο brunch του Mercato.

Ο Αστέρας βρίσκεται μόλις μερικά χιλιόμετρα από την πόλη κι όμως φτάνοντας, το θαλασσινό αεράκι που σε υποδέχεται σε κάνει να ταξιδεύεις. Καθώς οι φιλόξενοι βαλέδες έχουν πάρει το αυτοκίνητο, παίρνεις μια ανάσα και είσαι αλλού: εκεί που θέλεις.

Zoυμερά λουκάνικα και άλλες ζουμερότητες κατυθείαν από το γκριλ.

Τις Κυριακές, το Mercato στο Four Seasons Athens στρώνει τη μεγάλα σάλα και τα μαρμάρινα τραπέζια και μας υποδέχεται για brunch. Επιλέξαμε το τραπέζι με τους δερμάτινους καναπέδες που έχουν ανεμπόδιστη θέα στον ορίζοντα. Ένα Bloody Mary με υποδέχεται ενώ για τη συνοδό μου ένα Bellino, (παραλλαγή στο μπελίνι), ένα virgin cocktail με βάση το ροδάκινο θα ανοίξει τον δρόμο για το μεγάλο, απολαυστικό μεσημέρι μας.

Η ατμόσφαιρα είναι γιορτινή: παρέες φίλων και οικογένειες, ζευγάρια επισκεπτών και συνδαιτημόνες που μιλάνε διάφορες γλώσσες.

Τα ωμά θαλασσινά σε προσκαλούν.

Η ατμόσφαιρα είναι γιορτινή: παρέες φίλων και οικογένειες, ζευγάρια επισκεπτών και συνδαιτημόνες που μιλάνε διάφορες γλώσσες. Ο χρόνος κυλάει αργά. Οι ευγενικές σερβιτόρες μας εξηγούν ότι μέσα υπάρχουν οι σταθμοί με τα pastries, οι φοκάτσιες και τα ψωμιά, τα τυριά και τα αλλαντικά από όλον τον κόσμο αλλά με αγάπη στην Ιταλία.

Το σούσι στο Mercato είναι μια άκρως αξιόπιστη επιλογή.

Tα ωμά θαλασσινά και το σούσι που ρολάρεται για σένα σε βάζoυν σε δίλημμα. Τι να πρωτοεπιλέξεις;

Ακόμα, το γευστικό καλειδοσκόπιο συμπληρώνουν οι σαλάτες (η κινόα με φύκια ήταν εκείνη που μας άρεσε πολύ αν και όλες σερβίρονται σε ατομικά πιατάκια οπότε μπορείτε να επιλέξετε περισσότερες από μια) και τα state-of- the art γλυκά.

Brunch χωρίς αλλαντικά δεν γίνεται.

Στη βεράντα συναντάς στα δεξιά το BBQ station με premium κοπές που ψήνονται επί τόπου για εσένα αλλά και τα πλούσια ζυμαρικά, ενώ στα αριστερά, τα ωμά θαλασσινά και το σούσι που ρολάρεται μπροστά σου σε βάζει σε δίλημμα. Τι να πρωτοεπιλέξω;

Το Mercato έχει βάλει τα γιορτινά του.

Πέννες arabiata ψημένες τέλεια φινίρονται σε καυτά τηγάνια μπροστά σου τη στιγμή που τις παραγγέλνεις.

Τούτη είναι η χαρά του brunch: δοκιμάζεις τα πάντα! Υπερβάλλω αλλά με καταλαβαίνετε. Από τη μια τα ταρτάρ τόνου, τα σεβίτσε από λαυράκι, τα στρείδια, τα μύδια και τα tempura σούσι ρολλάκια και εκείνα με τον σολομό και οι γαρίδες. Απέναντι πέννες arabiata ψημένες τέλεια φινίρονται σε καυτά τηγάνια μπροστά σου τη στιγμή που τις παραγγέλνεις, όπως και το ιδιαίτερο ζυμαρικό Fregola Sarda με γαρίδες και μύδια.

Αυγά Benedict με house made καπνιστό σολομό και παλαιωμένο αυγοτάραχο.

Δίπλα ακριβώς, ψήνονται ζουμερά pork ribs και baby κοτοπουλάκια. Οι λωρίδες του καπνιστού μοσχαρίσιου brisket, και το pulled beef που σερβίρεται μέσα σε buns, ολοκληρώνουν την κατηγορία κρεατικά.

Απαραίτητο ξεκίνημα με αφρώδη οίνο με την υπογραφή Taittinger.

Εκτός από το ποτήρι σαμπάνιας που σε υποδέχεται μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε λίστα κρασιών αλλά και κλασικά κοκτέιλ.

Η ώρα περνά. Η θάλασσα πρωταγωνιστεί, η αστική ευγένεια που κυριαρχεί στην απλόχωρη σάλα σε κάνει να νιώθεις πολίτης του κόσμου. Εκτός από το ποτήρι σαμπάνιας που σε υποδέχεται μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε λίστα κρασιών αλλά και κλασικά κοκτέιλ: το Bloody Mary που προανέφερα ήταν εξαιρετικό. Τη λίστα συμπληρώνουν τα Mercato Spritz, Bellini, Lemon Drop και Menta.

Τσουρέκι french toast (τόσο ζουμερό και καραμελωμένο).

Για τις δυο Κυριακές των γιορτών θα υπάρξουν προσθήκες festive πιάτων a la carte.

Η φιέστα διαρκεί από τη 13:00 έως τις 16:30 και μάλιστα για τις δυο Κυριακές των γιορτών, την επόμενη των Χριστουγέννων στις 26 Δεκεμβρίου και την επόμενη της Πρωτοχρονιάς στις 2 Ιανουαρίου, γίνεται ακόμη πιο γιορτινή με προσθήκες festive πιάτων a la carte. Ναι, σωστά, έχει και α λα καρτ επιλογές επιπλέον (!).

Το BBQ station στην περίφημη Monolith ψησταριά με premium κοπές που ψήνονται για σένα.

Στον κατάλογο αναφέρει της α λα καρτ επιλογές ως mains (κυρίως). Επιλέξαμε αυγά Benedict με σπιτικά καπνισμένο καπνιστό σολομό και παλαιωμένο αυγοτάραχο, steak and eggs με μενταγιόν μοσχαρίσιου φιλέτου με μαρμελάδα κρεμμυδιού και gravy να κρύβονται κάτω από ολόφρεσκα αυγά μάτια.

Τα καρυκεύματα είναι πάντα απαραίτητα.

Καγιανάς, βάφλες, ricotta pancakes και τσουρέκι french toast σε ζαλίζουν.

Καγιανάς, βάφλες, ricotta pancakes και τσουρέκι french toast (τόσο ζουμερό και καραμελωμένο) ολοκληρώνουν το ταξίδι στην απόλαυση. Πραγματική απόλαυση που ισορροπεί ανάμεσα στο γλυκό και το αλμυρό, το ωμό και σωστά ψημένο.

Oι επιλογές σε γλυκά είναι πολλές. Από Paris Brest έως banofee και μους τριπλής σοκολάτας.

«Καφέ;», ακούγεται η πρόθυμη φωνή της κυρίας που μας φιλοξενεί και δεν μας έχει αφήσει λεπτό μόνους. Καφέ, ναι, βέβαια. Και μαζί υπέροχο Paris Brest με κρέμα από φυστίκι Αιγίνης, τιραμισού, banofee, μους τριπλής σοκολάτας. Ακριβώς δίπλα μας, μια παρέα επισκέπτεται τον σταθμό των γλυκών για μερικά μακαρόν ακόμη.

Εις υγείαν, μας λέει η συνεργάτιδα του Andro, Μία Κόλλια.

Τόσο πολύ τους άρεσαν που ήμουν έτοιμος να… επηρεαστώ και να σηκωθώ (ξανά) αλλά είπα να αφήσω μερικές επιλογές για την επόμενη φορά. Μέχρι τότε, θα ονειρεύομαι τη γευστική εμπειρία που με αφετηρία το Four Seasons Athens και  μαγική Ιταλία με ταξίδεψε στον κόσμο της φίνας και απλόχωρης γαστρονομίας.

Εορταστική Κυριακή στο Mercato. Μια επιλογή που δεν έχεις λόγο να χάσεις.

//Τιμή ανά άτομο: 85 ευρώ

 Στις 26 Δεκεμβρίου, το μενού εμπλουτίζεται με αγαπημένες χριστουγεννιάτικες επιλογές και η τιμή ανά άτομο διαμορφώνεται στα 115 ευρώ ενώ την Κυριακή, 2 Ιανουαρίου, η τιμή ανά άτομο ορίζεται στα 125 ευρώ. Οι τιμές περιλαμβάνουν και ένα ποτήρι σαμπάνια.

Πιάτο που μυρίζει θάλασσα, ενώ βρίσκεσαι στο μέρος που είναι ταυτισμένο με τη θάλασσα.

Κάντε την κράτησή σας εδώ.

 

Διαβάστε ακόμα: Helios στο Four Seasons – Astir Palace. Η πικάντικη κουζίνα του φωτός.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top