b21-960x640-1190

Το μπαρ πίσω από τη βιτρίνα με τους χρυσαφένιους κύβους να το στολίζουν.

Βράδυ Παρασκευής και έχω πάρει τους δρόμους. Δεν θέλω να γυρίσω σπίτι όσο κουρασμένος κι αν είμαι. Βλέπετε, είναι από αυτές τις γλυκές βραδιές, από τις τελευταίες προτού μπει για τα καλά το φθινόπωρο, που θέλεις να περπατήσεις και να χαρείς τις ομορφιές της Αθήνας. Κατεβαίνω από την πλατεία Συντάγματος και στρίβω στη Λέκκα. Χώνομαι στα μικρά της κάθετα σοκάκια και χαζεύω.

IMG_2895-1190

Ένα πορτοκαλοκίτρινο φωτισμένο κολάζ σας καλωσορίζει στο στενό του Budoo.

Το βλέμμα μου πέφτει πάνω σε πορτοκαλένιο μαγαζί με μεγάλη βιτρίνα που δεν κρύβει τίποτα από το εσωτερικό του: μια μεγάλη μπάρα ξεχωρίζει, πίσω της μια ιδιαίτερη ραφιέρα γεμάτη από μπουκάλια και στην άκρη της μια τεράστια κοκκινοφούξια (θα την έλεγε η Μοιραράκη) αμυγδαλιά με ένα πράσινο πουλί. Σκηνικό βγαλμένο από τον Almodóvar! Αναρωτιέμαι τι να είναι. Μαθαίνω ότι πρόκειται για ένα φρέσκο urban thai -όπως αυτοαποκαλείται- εστιατόριο. Η απάντηση στο πετυχημένο Blue Bamboo των Άνω Πετραλώνων; Αποφασίζω ότι εδώ θα κάτσω για να το διαπιστώσω και αφήνω τη βόλτα για μετά.

Πίσω από το «Budoo», γιατί έτσι λέγεται, κρύβεται ο Μίλτος Επιθυμιάδης, γνωστός από τη θητεία του στα media, για το καλό του γούστο (έτσι εξηγείται η ιδιαιτερότητα και οι προσεγμένες πινελιές στο χώρο), αλλά και για το Small8 στο Παγκράτι, του οποίου τυχαίνει να είναι ιδιοκτήτης. Ο πολυταξιδεμένος Μίλτος αγαπά, όπως μου λέει, την ταϊλανδέζικη κουζίνα και έψαχνε να βρει από καιρό την ευκαιρία να ανοίξει μια thai γωνιά που όμως δεν θα ήταν φολκλόρ στο κέντρο της Αθήνας.

B_09-1190

Η ντροπαλή και λιγομίλητη Κανίτα στο βασίλειό της.

Στην κουζίνα η Κανίτα, ντροπαλή και λιγομίλητη, αλλά με μαγικά χέρια, ετοιμάζει τα κάρι της και στολίζει, με λίγη υπερβολή θα έλεγα, τα πιάτα της που όμως είναι πεντανόστιμα. Ξεκινάω με τη σούπα από γαρίδες. Τόσο καυτερή που με κάνει να ιδρώνω, αλλά με δροσίζει ταυτόχρονα με την ισορροπημένη γεύση από λεμονόχορτο και κόλιανδρο. Όμως δεν θέλω να σταματήσω να καίγομαι: Έπεται μια δελεαστική σαλάτα με απαλά noodles, θαλασσινά και πολλά, μα πολλά, λαχανικά με ακόμα μια καυτερή σάλτσα.

Τα πουγκιά γαρίδας Thung Thong ήταν εξαιρετικά και ό,τι πρέπει για να σβήσουν την όμορφη κάψα του ποτού μαζί με τα εξίσου νόστιμα «διάφανα» ρολά σε φύλλα ρυζιού με καβούρι και γαρίδα.
budoo1

Οι ατμοσφαιρικές κοκτέιλ δημιουργίες του Αλέξανδρου Ευστρατιάδη και εν είδη finger food, ρολά σε φύλλα ρυζιού με φρέσκα λαχανικά, μπόλικο τζίντζερ και κόλιανδρο.

Κάπου εδώ «σκάει» και το πρώτο κοκτέιλ διά χειρός Αλέξανδρου Ευστρατιάδη. Ένας λευκός καυτερός διάβολος, με βάση το ρούμι. Τα πουγκιά γαρίδας Thung Thong ήταν εξαιρετικά και ό,τι πρέπει για να σβήσουν την όμορφη κάψα του ποτού μαζί με τα εξίσου νόστιμα «διάφανα» ρολά σε φύλλα ρυζιού από καβούρι, γαρίδα, αγγούρι, καρότο και μπόλικο κόλιανδρο και τζίντζερ.

B_17-1190

Ο τρυφερός σολομός με τη γλυκιά ταϊλανδέζικη σάλτσα και τα βραστά λαχανικά.

Και ενώ κατεβάζω τις τελευταίες γουλιές του κοκτέιλ μου, στο τραπέζι προσγειώνεται ένα πιάτο-υπερπαραγωγή: τσιπούρα, ολόκληρη παρακαλώ, με κόκκινο κάρι! Μα πού είναι το μοσχάρι ή το κοτόπουλο που έχουμε συνηθίσει να τρώμε; «Κάνουμε μια δικιά μας παραλλαγή», μου λέει χαμογελώντας ο Μίλτος.

B_16-1190

Η εθιστικά καυτερή σούπα με τις γαρίδες.

Παίρνω και εγώ τα τσόπ στικς και ορμάω: φιλεταρισμένη η τσιπούρα, μοιρασμένη σε μικρές μπουκιές με μπιζέλια, καρότα, πιπεριές και ένα εξαιρετικό κόκκινο κάρι. Αρχίζεις να τρως και δεν σταματάς, μέχρι να τελειώσει. Όση λοιπόν ώρα είχα αφιερωθεί στην τσιπούρα, ένας σολομός με γλυκιά σάλτσα και βραστά λαχανικά είχε πάρει θέση. Τρυφερός (λίγο πιο ψημένος για τα δικά μου γούστα) και βαθιά νόστιμος. Ο Αλέξανδρος φέρνει ένα κοκτέιλ ακόμα: gin, ginger ale, πράσινο μήλο, λευκό κρασί και infusion εσπεριδοειδών. Ιδανικό φινάλε, ώστε να ταξιδέψω λίγο ακόμα.

IMG_2967-1190

Οι ατμοσφαιρικές δημιούργιες του Αλέξανδρου Ευστρατιάδη.

//«Budoo», Λέκκα 14, Σύνταγμα, τηλ. 210 331 3845, (€25-30 μαζί με το κοκτέιλ).

 

Διαβάστε ακόμα: Ο Διαφθορέας στο Matsuhisa

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top