Με το Bulleit Rye Whiskey Nutty Rye Eggnog κάνεις γιορτές όπως στη Νέα Υόρκη

Ένα κοκτέιλ που θα σε κάνει να νιώσεις πώς γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού.

 
bulleit-rye-whiskey-nutty-rye-eggnog

Αυτό είναι το αγαπημένο Χριστουγεννιάτικο ποτό των ΗΠΑ.

Τι κι αν δεν το έχουμε δοκιμάσει ποτέ; Το έχουμε δει σε ουκ ολίγες χριστουγεννιάτικες ταινίες, σε τέτοιο βαθμό ώστε να το θεωρούμε το παραδοσιακό γιορτινό ποτό των ΗΠΑ. Και όμως το eggnog τα «παρθενικά» του βήματα τα έκανε στην Αγγλία (κάπου στον 17ο αιώνα), όπου ήταν ένα από τα αγαπημένα ροφήματα των αστών. Μέχρι και ποιήματα γράφτηκαν για λογαριασμό του. Μόνο για αυτό αξίζει να το δοκιμάσετε, ιδιαίτερα τώρα που είναι Χριστούγεννα.

Υλικά
50ml Bulleit Rye whiskey
15ml γάλα
15ml κρέμα γάλακτος
10ml σιρόπι ζάχαρης
10ml Dublin Porter Guinness
1 αυγό

Εκτέλεση
Προσθέτετε το Bulleit Rye whiskey, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το σιρόπι ζάχαρης και το αυγό σε ένα shaker. Ανακατεύετε για να ενωθούν. Προσθέτετε πάγο και ανακατεύουμε ξανά. Σε ένα ποτήρι Old Fashioned προσθέτουμε την Dublin Porter Guinness και πάγο. Περνάμε το μείγμα του shaker από ένα σουρωτήρι και το προσθέτουμε στο ποτήρι.

Tip
Για να δώσετε λίγο «χρώμα» στο Bulleit Rye Whiskey Nutty Rye Eggnog προσθέτετε 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη σοκολάτα ως γαρνιτούρα.

 

Διαβάστε ακόμα: Top 5 Merlot για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Ο πελάτης θα «μπλέκεται» στα πόδια των μαγείρων, το μενού θα αλλάζει καθημερινά, ενώ το μαγαζί θα φτιάχνει δικά του παγωτά, τυριά και μπίρες. Το νέο εστιατόριο του γνωστού σεφ ανοίγει την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και έχει κάτι παραπάνω από γαστρονομικό ενδιαφέρον. Γράφει ο Βασίλης Δημαράς.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Το νέο εστιατόριο στην οδό Χάρητος 43 κερδίζει τις εντυπώσεις προτείνοντας έναν γευστικό κατάλογο γύρω από ένα ξεκάθαρο ελληνικό χρώμα. Γράφει ο Δημήτρης Κιουσόπουλος.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Ο ιδιοκτήτης του βραβευμένου με αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τον καφέ και τις Taf εμπειρίες του. Υπογραμμίζει, δε, την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας ως προς την κουλτούρα του καφέ.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Τα «Άγραφα» είναι μαγαζί που αποπνέει σεβεντίλα, στέκι για φοιτητές και διαβάτες της πλατείας, γράφει η Γεωργία Δρακάκη. Οσο για το σουβλάκι, ετοιμαστείτε για τίμιο κρέας, τομάτα του κρατάει στο δόντι και το όλον τυλιγμένο σε πίτα λαδερή τόσο-όσο.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close