Το χαρμάνι Cabernet Sauvignon και Merlot δίνει πορφυρά κρασιά με καταιγιστικά αρώματα απαράμιλλης πολυπλοκότητας, ηδονική υφή και γευστική πυκνότητα.

Βαθύχρωμο, πλούσιο, πολύπλοκο… Όταν ένα Cabernet Sauvignon είναι καλό, τότε όντως αξίζει τον τίτλο του βασιλιά των σταφυλιών!

Το Cabernet Sauvignon, ωστόσο, το συναντάμε –σχεδόν κατά κανόνα στο Bordeaux, αλλά και σε πολλές άλλες αμπελουργικές περιοχές του πλανήτη– σε χαρμάνι μαζί με το Merlot. Κι αυτό γιατί ο «βασιλιάς των σταφυλιών» είναι όψιμη ποικιλία, με συνέπεια όταν η χρονιά είναι δύσκολη και δεν ωριμάσει σωστά, να εμφανίζεται λεπτό, σκληρό και πράσινο. Χρειάζεται λοιπόν την ασφάλεια μιας-δυο εβδομάδων πρωιμότητας άλλων σταφυλιών. Το Merlot, προσφέροντας χρωματική ένταση, γλυκό φρούτο, όγκο και στρογγύλεμα της γεύσης είναι ο ιδανικός σύντροφος.

Έτσι, από το χαρμάνι Cabernet Sauvignon και Merlot γεννιούνται πορφυρά κρασιά με καταιγιστικά αρώματα απαράμιλλης πολυπλοκότητας, Τα ώριμα φρούτα του Merlot τυλίγονται με τον μανδύα του δέρματος, της τρούφας και της πράσινης πιπεριάς του Cabernet, δίνοντας κρασιά με γευστική πυκνότητα και ηδονική υφή.

 

Στην επόμενη σελίδα: «Πολύπλοκο και σαρκώδες, με μεταξένια αίσθηση στο στόμα».

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top