Top 5 Top 5 ελληνικά χαρμάνια Cabernet Sauvignon-Merlot για το γιορτινό τραπέζι

Η οινολόγος και οινογράφος Μαρία Νέτσικα προτείνει πέντε κορυφαίες εκφράσεις του κλασικού μπορντολέζικου χαρμανιού στο ελληνικό έδαφος και τις ιδανικές αρμονίες τους με τα εδέσματα των εορτών.

 

Château Porto Carras

Π.Ο.Π. (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης): Πλαγιές Μελίτωνα.
Ποικιλιακή σύνθεση: Cabernet Sauvignon 20%, Merlot 10%, Cabernet Franc 10%, Λημνιό 60%.
Αμπελώνας: Πλαγιές του Μελίτωνα, Σιθωνία Χαλκιδικής –εντυπωσιακός αμπελώνας και υπόδειγμα βιολογικής καλλιέργειας.
Οινοποίηση: Ερυθρή οινοποίηση, 24μηνη παλαίωση σε δρύινα βαρέλια, 12μηνη ωρίμανση στη φιάλη.

Στην πρώτη εμφάνιση του μπορντολέζικου χαρμανιού στην Ελλάδα, στο Κτήμα Πόρτο Καρράς, το Cabernet Sauvignon συνδυάζεται με Merlot, Cabernet Franc και Λημνιό. Πολύπλοκο και σαρκώδες κρασί, με άφθονα κόκκινα φρούτα και εμφατική μεταξένια αίσθηση στο στόμα, που δίνει… άλλο νόημα στην παλαίωση.

⇒ Αρμονία: Αγριογούρουνο με κάστανα και μανιτάρια.

Ενδεικτική τιμή: €14.00.

 

Στην επόμενη σελίδα: «Με δομή και ισορροπία που θυμίζουν κλασικό Bordeaux».

1 2 3 4 5 6

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close