Υλικά

150 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά (150 γρ.)
½ κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κλωναράκι βανίλιας
50 γρ. ινδική καρύδα τριμμένη

Για το γλάσσο

250 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. κρέμα καρύδας
1 κλωναράκι βανίλιας

Εκτέλεση

Αφήνουμε το βούτυρο για ένα βράδυ εκτός ψυγείου να μαλακώσει. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό ή με το σύρμα, το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά. Με ένα μυτερό μαχαίρι σχίζουμε το κλωναράκι βανίλιας και αδειάζουμε τους σπόρους μέσα στον κάδο. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα, την τριμμένη καρύδα και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του 1,5 λίτρου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και όταν κρυώσει τελείως, το γκλασάρουμε.

Γλάσσο

Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και την κρέμα καρύδας. Με ένα μυτερό μαχαίρι σχίζουμε το κλωναράκι βανίλιας, αδειάζουμε τους σπόρους μέσα στο μπολ και ομογενοποιούμε.

 

Διαβάστε ακόμα: Συνταγή – κορυφαίο κέικ σοκολάτας από τον Στέλιο Παρλιάρο.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top