Με θέα τη θάλασσα και προστασία στη δροσιά του Callao On the Coast.

Oι υπόλοιποι Επτανήσιοι το ξέρουν κι ας μην τους αφήνει ο τοπικισμός τους να το παραδεχθούν. Οι υπόλοιποι, τουρίστες και ταξιδευτές, το γνωρίζουν με τη ψυχή τους κάθε καλοκαίρι. Η Κέρκυρα δεν είναι ένας απλός τόπος, είναι ένας μουσικός έρωτας.

Το νησί ζει στους ρυθμούς της μουσικής. Στα καντούνια ακούς πάντα κάποιον να τραγουδάει ή ένα πιάνο να παίζει ή κάποιο πικάπ να ραντίζει την ατμόσφαιρα με νότες από κάποια όπερα. Η βόλτα στο Λιστόν είναι μια εμπειρία, σαν να ζει σε προηγούμενο αιώνα και να περιμένει από κάποια γωνία να εμφανιστεί ένας δόγης ή μια μαρκησία να σου κλέψει την καρδιά.

Ο σεφ Florian Ogici (Milos Athens, Milos Las Vegas, Pelagos Four Seasons Athens, Cookoovaya Athens) έχει δομήσει ένα μενού ανάμεσα στην παραδοσιακή απλότητα και τη σύγχρονη ματιά.

Δροσερές σαλάτες για αρχή.

Την ίδια στιγμή, η Κέρκυρα είναι απόλυτα σημερινή. Με την έννοια ότι προσφέρει τις χάρες που αποζητάει η ψυχή του σημερινού ταξιδιώτη. Βελούδινες θάλασσες, τοπία, αυθεντικό φαγητό και διασκέδαση. Οσο για τις παρεχόμενες υπηρεσίες κάθε χρόνο ανεβαίνουν επίπεδο.

Κάπως έτσι, είναι λογικό, αν βρεθείτε στην Κέρκυρα για διακοπές, να επισκεφθείτε το Callao Corfu Beach Bar Restaurant. Ενας day-to-night προορισμός που συνδυάζει τη θάλασσα, είναι ακριβώς μπροστά σας, το φαγητό και τη χαλάρωση. Ακόμη και το όνομά του παραπέμπει ευθέως στη θάλασσα καθώς callao σημαίνει βότσαλο, όνομα που πηγάζει από την τοποθεσία του σε μία από τις πιο ειδυλλιακές παραλίες της βορειοανατολικής ακτής, στον κόλπο του Καλαμιού.

Ταρτάρ από ψάρι ημέρας.

Στο μενού πρωταγωνιστούν το φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά, τα ντόπια κρέατα και τα λαχανικά, οι φρέσκες σαλάτες και τα χειροποίητα μακαρόνια.

Αν στο μυαλό σας η λέξη «μεσογειακό» παραπέμπει στο φως, τη σκιά, τη φυσική δροσιά και τη χαρά της ζωής, τότε όλα αυτά προσπαθεί το Callao να τα μεταφράσει σε εικόνες, γεύσεις και αρχιτεκτονικές συνθέσεις. Μεγάλα τραπέζια και άνετα καθιστικά που επιτρέπουν τη συγκέντρωση πολλών ατόμων δημιουργούν μια  ανέμελη ατμόσφαιρα. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός έχει τη φιλοσοφία της ήπιας συνομιλίας με τη φυσική ομορφιά του τοπίου.

Φρέσκα θαλασσινά. Δεν χρειάζεται κανείς περισσότερα στο ελληνικό καλοκαίρι.

Ο σεφ Florian Ogici (με θητεία στα εστιατόρια Milos Athens, Milos Las Vegas, Pelagos Four Seasons Athens, Cookoovaya Athens) επιλέγει καθημερινή την πρώτη ύλη του από τοπικά προϊόντα, για να δομήσει ένα μενού που ισορροπεί ανάμεσα στην παραδοσιακή απλότητα και τη σύγχρονη ματιά, αναδεικνύοντας το μεγαλείο της Μεσογειακή διατροφής.

Τραπέζια για μεγάλες παρέες.

Το all day menu περιλαμβάνει γνωστές ελληνικές γεύσεις και πιάτα που αποπνέουν την Κερκυραϊκή και Βενετσιάνικη παράδοση. Σερβίρεται από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ, ενώ υπάρχει και ειδικό beach time menu με casual bites που συνοδεύει ιδανικά τα signature cocktails και τις μπύρες της Κερκυραϊκής Μικροζυθοποιίας.

Μην παραλείψετε να παραγγείλετε το καλαμάρι με μους μαύρου ταραμά.

Στο κεντρικό μενού πρωταγωνιστούν τα βασικά υλικά της μεσογειακής κουζίνας και η γεύση τους παραμένει αυτούσια, απαλλαγμένη από περίπλοκες τεχνικές: φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, ντόπια κρέατα και λαχανικά, φρέσκες σαλάτες και χειροποίητα μακαρόνια.

Η γλυκιά αμαρτία της σοκολάτας.

Επίσης, μπορεί κανείς να δοκιμάσει σύγχρονες παραλλαγές παραδοσιακών πιάτων, όπως η σφυρίδα μπουρδέτο και ο κόκορας παστιτσάδα, μοντέρνες παρασκευές με εξαιρετικά ωμά όπως ταρτάρ από ψάρι ημέρας και θαλασσινά,

Μην παραλείψετε να παραγγείλετε το καλαμάρι με μους μαύρου ταραμά. Φυσικά, δε λείπουν και vegetarian επιλογές, όπως τα φρέσκα λαχανικά εποχής σε τραγανή  tempura batter ή τα φρέσκα tagliolini με πέστο πιπεριάς Φλωρίνης και παλαιωμένο ανθότυρο Κρήτης.

H κάβα κρασιών δίνει έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα.

H κάβα κρασιών, με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα αναδεικνύει  τις εκλεπτυσμένες γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας δημιουργώντας το σωστό pairing για κάθε πιάτο.

Πώς γίνεται να λείπουν τα καλοκαιρινά κοκτέιλ;

Οσο για τους λάτρεις των κοκτέιλ, το Callao On the Coast έχει να μας προτείνει κάποια twisted classics και signature cocktails, που έχουν καταφέρει να συνδυάσουν κλασικά ποτά με σύγχρονες μεθόδους και ελληνικές πινελιές.

Μια σειρά πρωτότυπων υλικών, όπως ροζ πιπέρι, λικέρ σύκου, passion fruit puree, λικέρ Μαστίχα, ντόπιο μέλι και επτανησιακό limoncello, συνδυάζονται αρμονικά με υψηλής ποιότητας αλκοόλ. Ρούμι, mezcal, τζιν και τσίπουρο, μοιράζονται τα ράφια με special blended whiskeys και premium βότκες.

 

//Callao Corfu Beach Bar Restaurant

Kalami Bay Corfu, +30 26630 91800, +30 26630 91368, +30 6978771022

 

Διαβάστε ακόμα: Έφτασε το σπαρταριστό «Maiami» στα Χανιά. Ενα κουκλίστικο art εστιατόριο.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top