Μια εξέχουσα τριάδα. Η τεκίλα Casamigos είναι ό,τι μας χρειάζεται για θαυμαστά κοκτέιλ. και τον χειμώνα Πίνεται ασφαλώς και σκέτη.

H πρώτη σκέψη που μας έρχεται όταν ακούμε τη λέξη «τεκίλα» είναι ξέγνοιαστα καλοκαίρια σε κάποιο νησί, μαζί με καλή παρέα και ένα κοκτέιλ που περιέχει το εθνικό απόσταγμα των Μεξικάνων.

Η τεκίλα όμως δεν είναι μόνο καλοκαιρινό ποτό, έχει εξελιχθεί πολύ, έχει ξεφύγει από τα κλισέ, και δικαιούται να την αντιμετωπίζουμε ως ένα εκλεκτό απόσταγμα όλο το χρόνο, αρκεί βεβαίως να έχει εκλεπτυσμένο χαρακτήρα, όπως η λίαν σοβαρή Casamigos. Μπορεί για παράδειγμα κανείς να φανταστεί τη φημισμένη τεκίλα να ντύνεται… χριστουγεννιάτικα; Καλώς ή κακώς έχουμε συνδέσει τις εορτές με το ουίσκι. Κι όμως, αυτού του είδους τα στεγανά αξίζει ενίοτε να τα ξεπερνάμε. Το σημαντικό στις μέρες μας είναι να μπορέσεις να περάσεις καλά με τους λίγους και καλούς φίλους που θα συναντήσεις σε ένα γιορτινό τραπέζι και να τσουγκρίσεις μαζί τους ένα ποτήρι αντί αγκαλιάς.

Αυτό το ποτήρι, ναι, μπορεί να είναι μια εκλεκτή τεκίλα από 100% μπλε αγαύη. Ειδικά η τεκίλα Casamigos που φτιάχτηκε από μια παρέα επιστήθιων φίλων, προοριζόταν εξαρχής να αποτελεί βασικό συστατικό της κάθε συνάντησής τους, στην Καλιφόρνια και στο Μεξικό. Άλλωστε, ακόμη και το όνομά της παραπέμπει στη συνάντηση φίλων: Casa de Amigos.

Ο George Clooney, ο Rande Gerber και η τεκίλα τους Casamigos.

Η τεκίλα του Κλούνεϊ και της παρέας του.

Casamigos σημαίνει λοιπόν «Το Σπίτι των Φίλων» και είναι το δημιούργημα τριών amigos, του George Clooney, του Rande Gerber και του Michael Meldman. Το όνομα προέκυψε από τα διπλανά σπίτια του Clooney και του Gerber στο Μεξικό και το αποτέλεσμα της έμπνευσής τους ήταν μια ultra-premium τεκίλα που παρασκευάζεται σε μικρές παρτίδες από 100% μπλε αγαύη Weber.

Η ιδέα των δημιουργών της ήταν να απολαμβάνουν μια τεκίλα με την καλύτερη και απαλότερη γεύση που δεν χρειάζεται να καλύπτεται με αλάτι, λεμόνι ή λάιμ. Κι αυτό ακριβώς έκαναν. Για να παρασκευάσουν την Casamigos, συνεργάστηκαν για χρόνια με master distillers στο Jalisco του Μεξικού και πραγματοποίησαν πολλές τυφλές γευστικές δοκιμές μέχρι να βεβαιωθούν ότι είχαν επιτύχει το στόχο τους. Προτού εμφιαλωθεί, κάθε παρτίδα δοκιμάζεται και εγκρίνεται από τον master distiller, καθώς και από τον Clooney και τον Gerber. Αρχικά, οι τρεις φίλοι δημιούργησαν την Casamigos αποκλειστικά για τους ίδιους, για να την απολαμβάνουν μαζί με την οικογένεια και τους φίλους τους. Γρήγορα όμως το προϊόν γνώρισε διεθνή επιτυχία.

Προτού εμφιαλωθεί, κάθε παρτίδα δοκιμάζεται και εγκρίνεται από τον master distiller, καθώς και από τον Clooney και τον Gerber, ώστε να διασφαλίζεται η εξαιρετική ποιότητα.

Casamigo Reposado Spritz. Θα σας βγάλει ένα απαλό, ελαφρώς δρύινο άρωμα με νότες καραμέλας και κακάο.

Χάρη στο επιχειρηματικό δαιμόνιο των 3 amigos, το κλαμπ φίλων της τεκίλας που απολαμβάνεται και σκέτη συνεχίζει να αυξάνεται διαρκώς, δημιουργώντας ουσιαστικά μια νέα κατηγορία στα αποστάγματα. Αυτή η τάση οδηγεί και στην ταχύτατη ανάπτυξη των τεκίλων  από 100% αγαύη, έναντι των Blended, που καταναλώνονται σκέτες ή σε κοκτέιλ, όλο το χρόνο, και συναγωνίζονται ταυτόχρονα τις πιο κρυστάλλινες, ακριβές βότκες αλλά και τα πιο πολυσύνθετα, αναγνωρισμένα ουίσκι. Οι διάφορες αρωματικές πτυχές που προέρχονται από το terroir της τεκίλας υπογραμμίζονται πλέον στα ενημερωμένα bars, όπως γίνεται και για τα σκοτσέζικα malts.

Προτού εμφιαλωθεί, κάθε παρτίδα δοκιμάζεται και εγκρίνεται από τον master distiller, καθώς και από τον Clooney και τον Gerber, ώστε να διασφαλίζεται η εξαιρετική ποιότητα. Στη συνέχεια, η κάθε παρτίδα αριθμείται, και πάνω της μπαίνει η υπογραφή του Clooney και του Gerber. Ναι, είναι μάρκετινγκ, όμως αν ήσασταν ο Κλούνεϊ, θα βάζατε την υπογραφή σας πάνω σε κάτι που δεν είναι εγγυημένο;

Η Casamigos επιλέγει προσεκτικά την καλύτερη 100% γαλάζια αγαύη Weber.

Η Casamigos επιλέγει προσεκτικά την 100% μπλε αγαύη Weber που καλλιεργείται στο πλούσιο κόκκινο αργιλώδες έδαφος και στο ψυχρό κλίμα των υψιπέδων του Jalisco στο Μεξικό, και μεγαλώνει για τουλάχιστον επτά χρόνια. Μετά τη συγκομιδή, οι καρδιές (piñas) της αγαύης ψήνονται σε παραδοσιακούς πλινθόκτιστους φούρνους για 72 ώρες, προτού υποβληθούν σε μια εξαιρετικά αργή διαδικασία ζύμωσης για άλλες 8 ώρες, σχεδόν το διπλάσιο χρόνο απ’ ό,τι συνηθίζεται στον κλάδο. Στη συνέχεια, η Blanco (λευκή) «ξεκουράζεται» για 2 μήνες, η Reposado (κίτρινη) συνεχίζει για 7 μήνες ενώ η Anejo (παλαιωμένη) χρειάζεται να αναπαυτεί για 14 μήνες σε βαρέλια αμερικανικής δρυός.

Tι καλύτερο από μια μαργαρίτα;

Το βασικό πλεονέκτημα της Casamigos είναι ότι απολαμβάνεται εξίσου σκέτη, με πάγο ή σε καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και long drinks, όπως το Spritz ή το Old Fashioned και φυσικά την Margarita που απογειώνεται όταν πρωταγωνιστεί στην καρδιά της ένα εκλεκτό spirit. Για να ετοιμάσετε τα δικά σας αγαπημένα κοκτέιλ με βάση την τεκίλα Casamigos, ιδού κάποιες ιδέες:

 

Προτάσεις Cocktails με τις εκλεκτές ετικέτες της Casmigos

 

CASA BLANCO MARGARITA

– 50ml Casamigos Blanco Tequila
– 25ml φρέσκος χυμός lime
– 15ml βιολογικό σιρόπι αγαύης

Προσθέστε τα συστατικά σε σέικερ (ή σε βάζο που κλείνει ερμητικά) με άφθονο πάγο. Ανακινήστε για μερικά δευτερόλεπτα. Σουρώστε σε ποτήρι Old fashioned όπου έχετε τοποθετήσει άφθονο πάγο. Γαρνίρετε με μια ροδέλα πορτοκαλιού. Η Casamigos Blanco έχει κρυστάλλινο και καθαρό άρωμα με νότες εσπεριδοειδών και γλυκιάς αγαύης, και απαλή παρατεταμένη επίγευση.

 

CASA REPO SPRITZ

– 40ml Casamigos Reposado Tequila
– 50ml Belsazar Dry Vermouth
– 10ml φρεσκοστυμμένος χυμό λεμονιού
– 12,5ml σιρόπι βανίλιας
– 100ml prosecco (ή σόδα)

Προσθέστε τα συστατικά με την παραπάνω σειρά σε ποτήρι τύπου balloon ή μεγάλο ποτήρι κρασιού, γεμάτο με πάγο υψηλής ποιότητας. Ανακατέψτε καλά, για να αναμιχθούν όλα τα συστατικά με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Γαρνίρετε με μισή φέτα λάιμ ή λεμονιού.  Η Casamigos Reposado έχει απαλό, ελαφρώς δρύινο άρωμα με νότες καραμέλας και κακάο. Έχει μεταξένια υφή με απαλή, μεσαίας διάρκειας έως παρατεταμένη επίγευση.

 

CASA ANEJO OLD FASHIONED

– 50ml Casamigos Anejo Tequila
– 8ml βιολογικό σιρόπι αγαύης
– 3 dashes bitters μαύρων καρυδιών

Προσθέστε τα συστατικά σε δοχείο ανάμιξης με πάγο. Αναδέψτε για τουλάχιστον ένα λεπτό και σουρώστε πάνω από ένα μεγάλο κομμάτι συμπαγή πάγο σε ποτήρι old fashioned. Γαρνίρετε με κεράσι μαρασκίνο και μια μεγάλη φλούδα πορτοκαλιού. . Η Casamigos Anejo έχει καθαρό και πολύπλοκο άρωμα, με απαλές νότες καραμέλας και βανίλιας. Είναι απόλυτη η ισορροπία της γλυκύτητας από τη μπλε αγαύη Weber με τα διακριτικά ίχνη των μπαχαρικών και των δρύινων βαρελιών, και απαλή αλλά παρατεταμένη η επίγευση.

 

 

Διαβάστε ακόμα: Γι αυτό ο George Clooney είναι ο κολλητός που όλοι θα θέλαμε να έχουμε.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top