outside2-cascara

Οι μικρές διαφορετικές γωνίες μέσα στο μαγαζί είναι που κάνουν το Cascara ενδιαφέρον.

Αν με ρωτούσατε μέχρι πριν από δύο χρόνια για τα Μελίσσια, μάλλον η άποψή μου δεν θα ήταν η αντικειμενικότερη. Βλέπετε αυτήν την περιοχή την έζησα κάπου στις αρχές των zeros, όταν η δουλειά μου ήταν εκεί, άρα τα έχω στο μυαλό μου σαν μια υποχρεωτική διαδρομή που έκανα για ένα χρόνο κάθε πρωί από τη Νέα Σμύρνη μέχρι τα Μελίσσια. Πάνω-κάτω μια ώρα.

Βέβαια, τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αλλάξει πολλά στα Μελίσσια και η Παναγή Τσαλδάρη έχει μπει για τα καλά στον χάρτη της διασκέδασης. Τελευταίο opening της περιοχής το bar restaurant Cascara. Έχοντας εμπνευστεί το όνομά του από το κάσκαρα, ένα εύγευστο, διατροφικά πλούσιο, με αντιοξειδωτικές ιδιότητες και φρουτώδη αρώματα ρόφημα που προέρχεται από τη Νικαράγουα, το Cascara φιλοδοξεί να γίνει το all day στέκι της περιοχής.

cascara_kolaz1

Το design έχουν επιμεληθεί οι αρχιτέκτονες-σκηνογράφοι Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης.

Το design του έχουν επιμεληθεί οι αρχιτέκτονες-σκηνογράφοι Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης. Αυτοί δημιούργησαν ένα τοπίο με φυτά να «αγκαλιάζουν» και να ενοποιούν τον εξωτερικό με τον εσωτερικό χώρο, με καθαρές γεωμετρικές φόρμες. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι οι μικρές γωνίες που δημιουργούνται στο Cascara, κάθε μια ξεχωριστή και με το δικό της χαρακτήρα, ανάλογα την ώρα και τη διάθεση.

interior-bar-cascara

Οι καθαρές γεωμετρικές φόρμες και η vintage αισθητική δημιουργούν ένα περιβάλλον “αράξαμε”.

Στην ίδια λογική είναι και η επίπλωση vintage αισθητικής, με διάσπαρτα, διαφορετικού στυλ συνδυασμένα μεταξύ τους, έπιπλα -διαθέτει μέχρι και κούνιες-προερχόμενα από την Ελλάδα, αλλά και διάφορες πόλεις της Ευρώπης. Ενώ ο φωτισμός, σχεδιάστηκε με σκοπό να «παρακολουθεί» το φυσικό φως, δημιουργώντας εναλλαγές στην ατμόσφαιρα ανάλογα με την ώρα της ημέρας.

Το μενού που υπογράφει ο Άρης Τσανακλίδης έχει ως βάση την ελληνική κουζίνα και βαδίζει στη λογική του comfort food, κορφολογώντας γεύσεις από την υπόλοιπη Μεσόγειο, την Ασία και τη Νότια Αμερική. Από την ελληνική σαλάτα με ντοματίνια, κρέμα φέτας και κουλούρι Θεσσαλονίκης και την Τραβηχτή με σύγκλινο Μάνης, στο κλασικό μεξικάνικο πιάτο Chili con Carne, στις αμερικάνικες γεύσεις των burgers και steaks, ως το φιλέτο τόνου με πικάντικη σως από wasabi. Μαζί με εκλεκτές ποικιλίες καφέ και τσαγιού, ενημερωμένη λίστα κρασιών, αλλά και τα -αναπόφευκτα πλέον- cocktails.

cascara_kolaz2

Τα κοκτέιλ με βάση το cascara (αριστερά) και τα εντυπωσιακά burger, συνθέτουν ένα μενού “της μοδός”.

 

//Cascara: Παναγή Τσαλδάρη 21, Μελίσσια
Τηλ: 2130 431495

 

Διαβάστε ακόμα: Το μεσογειακό american dream του Ανδρέα Λαγού

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top