Δοκιμάζοντας και σημειώνοντας.

Μπήκατε ποτέ σε ένα από τα καταστήματα Cellier στην Αθήνα με σκοπό να πάρετε κάτι στα γρήγορα, για να καταλήξετε μετά από ώρα να μην μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στις αμέτρητες ετικέτες; Σκεφτείτε να είχατε την δυνατότητα να δοκιμάσετε επιτόπου τις «κρασάρες» γύρω σας, με εκπροσώπους των θρυλικών οινοποιίων να σας καθοδηγούν: Αυτό είναι το Cellier Wine Fair. Είναι η απόλυτη εμπειρία του Fine Tasting και θα πραγματοποιηθεί για 15η χρονιά αυτή την Κυριακή, 26 Μαρτίου, από τις 11:00 έως τις 20:00, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Αν και θα βρίσκεστε στο κέντρο της Αθήνας, θα μπορέσετε να μεταφερθείτε νοερά στο château της οικογένειας Torres στην οινική καρδιά της Καταλoνίας, και από εκεί κατευθείαν στη Νότια Γαλλία και το Languedoc-Roussillon όπου βρίσκεται το οινοποιείο του Gerard Bertrand, του θρύλου της βιολογικής και βιοδυναμικής καλλιέργειας.

Εναλλακτικά, το μυαλό και ο ουρανίσκος σας μπορούν να ταξιδέψουν πιο κοντά, στην δική μας Σαντορίνη και τα αμπελοτόπια του Ασύρτικου ή στην πανέμορφη Καβάλα με τις αρχαίες ελληνικές ποικιλίες που συναντάμε στις πλαγιές του Παγγαίου. Είναι άγνωστο το πού τελικά θα σας βγάλει αυτή η εμπειρία με καθοδηγητές τις κάβες Cellier και την υποστήριξη της GENKA 1877 (ναι, σωστά καταλάβατε, ο αριθμός αναφέρεται στο έτος ίδρυσης της ελληνικής, οικογενειακής επιχείρησης εμπορίας οίνου).

Θα μάθουμε τα μυστικά σερβιρίσματος και της απόλαυσης, ενώ οι ειδικοί θα μας μυήσουν για λίγο στον γοητευτικό κόσμο της υψηλής οινοποιίας.

Αυτή, άλλωστε είναι και η αποστολή των διοργανωτών, όπως υποστηρίζουν, το να φέρουν σε επαφή το ελληνικό κοινό με παραγωγούς, από όλη την Ελλάδα, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη εμπειρία και μια σπάνια ευκαιρία για όλους εμάς, τους λάτρεις του κρασιού και των αποσταγμάτων, να δοκιμάσουμε ανάμεσα από μια ευρεία γκάμα προϊόντων Ελλήνων και ξένων παραγωγών και, κυρίως, να ανταλλάξουμε απόψεις μαζί τους.

Να μάθουμε τι είναι εκείνο που κάνει τα κρασιά τους ξεχωριστά, να μοιραστούμε μαζί τους μυστικά σερβιρίσματος και απόλαυσης. Να μας μυήσουν εν τέλει για ένα απόγευμα στον γοητευτικό κόσμο της υψηλής οινοποιίας.

Η οινική εμπειρία θα συμπληρωθεί με premium cocktails και εκλεκτά delicatessen.

Θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις, αλλά και παράλληλες δράσεις, όπως είναι οι παρουσιάσεις νέων ετικετών.

Επιπλέον, θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις, αλλά και παράλληλες δράσεις, όπως είναι οι παρουσιάσεις νέων ετικετών, η δυνατότητα να γνωρίσουμε καλύτερα τα νέα vegan και βιοδυναμικής καλλιέργειας κρασιά, αλλά οίνους και αποστάγματα χωρίς αλκοόλ.

Θέση στην όλη εμπειρία θα έχουν επίσης τα premium cocktails, αλλά και τα εκλεκτά προϊόντα delicatessen που είναι σήμα κατατεθέν –ένα από τα πολλά-, της ιστορικής κάβας των Αθηνών Cellier. Θα λειτουργεί εξάλλου και Pop up Cellier Discount Shop για τις αγορές μας, σε προνομιακές τιμές. Και όλα αυτά με ένα εισιτήριο των 10 ευρώ που μπορείτε να προμηθευτείτε από το cellier.gr και το viva.gr.

Με την αγορά του εισιτηρίου, γινόμαστε αυτομάτως μέλος του Cellier Wine Club, εξασφαλίζοντας σημαντικά προνόμια, μεταξύ των οποίων, 10% έκπτωση για τις αγορές μας στην αλυσίδα καταστημάτων Cellier. Και όπως κάθε χρονιά, το αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας θα είναι δικό μας για να το πάρουμε σπίτι μας.

Για όσους θέλουν να εντρυφήσουν βαθύτερα στα μυστικά του κρασιού, στην έκθεση θα πραγματοποιηθούν θεματικά Premium Masterclasses.

Όπως κάθε χρονιά, το αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας θα είναι δικό σας για να το πάρετε σπίτι σας.

Για όσους θέλουν να πάνε την οινική τους εμπειρία ακόμη πιο πέρα, στην έκθεση θα πραγματοποιηθούν θεματικά Premium Masterclasses με έξτρα χρέωση, που πραγματικά αξίζουν. Φερειπέιν, στο Tignanello Masterclass θα γίνει κάθετη δοκιμή του Marchesi Antinori από το 2010 έως το 2019.

Στο Masterclass Familia Torres – The Ancestral Recovery θα δοκιμάσουμε τα Forcada D.O. Penedes 2018, Clos Ancestral blanco D.O. Penedes 2022, Clos Ancestral Vino Tinto, D.O. Penedes 2021, Pirene, Sant Miquel de Tremp 2020, Grans Muralles και Conca de Barbera 2018.

Για το Masterclass Gerard Bertrand, θα ανοίξουμε φιάλες από τα Château La Sauvageonne blanc 2021, Château L’ Hospitalet Grand Vin blanc 2020, Cigalus blanc 2020, Orange Gold 2020, Château La Sauvageonne La Villa Rose 2021, Clos du Temple 2021, Prima Nature Syrah 2020, Prima Nature Cabernet Sauvignon 2020, Château La Sauvageonne Grand Vin rouge 2019, Cigalus rouge 2020, Château L’ Hospitalet Grand Vin rouge 2019 και Clos d’ Ora 2017.

Τέλος, από το Schloss Gobelsburg, το παλαιότερο οινοποιείο του Δούναβη (1171), στην αμπελουργική περιοχή Kamptal, περίπου 80 χλμ βορειοδυτικά της Βιέννης, θα δοκιμάσουμε τα Schloss Gobelsburg Brut Reserve N.V., Domaene Gobelsburg Kamptal Grüner Veltliner 2021, Domaene Gobelsburg Kamptal Riesling 2021, Ried Steinsetz Kamptal Grüner Veltliner 2020, Ried Lamm Kamptal Grüner Veltliner 2020, Ried Heiligenstein Kamptal Riesling 2020, Domaene Gobelsburg Zweigelt 2019, Trockenbeerenauslese Grüner Veltliner 2015, Trockenbeerenauslese Riesling 2015 και Eiswein Grüner Veltliner 2018.

Ραντεβού εκεί!

 

//Διοργάνωση: ΓΕΝΚΑ Εμπορική.
⇒ Θα βρείτε τa κρασιά σε όλες τις κάβες Cellier (6 καταστήματα).

 

Διαβάστε ακόμα: Γιατί αξίζει να αγοράσετε «en primeur». Κορυφαία κρασιά σε προνομιακές τιμές.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top