2

H Ντίνα Νικολάου, στο “Chapeau”, τρατάρει γαλλικές νοστιμιές και στο παρισινό “Evi Evane” ελληνικούς μεζέδες. | Το μπουτάκι πάπιας κονφί με καραμελωμένα κρεμμύδια και τρυφερές πατάτες baby έλειωνε στο πρώτο άγγιγμα.

Η γνωριμία μας μετρά αρκετά χρόνια, ενώ η εκτίμηση και ο σεβασμός μου προς το πρόσωπό της ακόμα περισσότερα. Βλέπετε, η Ντίνα Νικολάου είναι από τις σεφ που όχι μόνο κρύβουν μία αληθινή και βαθιά αγάπη για τη μαγειρική, αλλά έχει καταφέρει η φήμη της να φτάσει έξω από τα σύνορα της Ελλάδας. Είναι από εκείνες τις «αυθεντικές μαγείρισσες» που απογειώνουν την έννοια των ελληνικών αγαθών στο εξωτερικό και, για την ακρίβεια, είναι η δική μας Ντίνα που έχει καταφέρει να κάνει τους Παριζιάνους να υποκλίνονται στα πιάτα της με το εστιατόριο «Evi Evane».

Αυτήν τη φορά, λοιπόν, η αγαπημένη Ντίνα επέστρεψε στον «τόπο του εγκλήματος», την Ελλάδα, για να κάνει πάλι τα μαγικά της. Σε συνεργασία με την καλή της φίλη, Βούλα Ρακοπούλου, άνοιξαν ένα χαριτωμένο μαγαζί με ζεστά χρώματα και γαλλικό αέρα που σε ταξιδεύει στην Πόλη του Φωτός, κι ας βρίσκεσαι στο Χαλάνδρι.

Μετά τις καταπληκτικές tartines, σειρά έχουν νοστιμιές που ακούνε στο όνομα «κοκοράκι με πορτοκαλολέμονα στη γάστρα μαζί με πουρέ πατάτας και κολοκύθας» και «μπουτάκι πάπιας κονφί με μελωμένα κρεμμύδια και πατατούλες».
Chapeau_004

Στο ταβάνι, μια συλλογή από ετερόκλητα λαμπατέρ δημιουργεί έναν πολύ ιδιαίτερο πολυέλαιο.

Το «Chapeau» είναι η πεμπτουσία του γνήσιου μπιστρό, όπου μπορείτε να ανακαλύψετε κάτι νόστιμο ολίγον γαλλικό, άλλα κυρίως κάτι σπιτικό. Από το πρωί, με must το κέικ τριαντάφυλλο και την τάρτα σοκολάτα φουντούκι, μέχρι τα μεσάνυχτα με τις tartines να έχουν την τιμητική τους, όλα είναι νοστιμότατα. Η tartine με προσούτο Ευρυτανίας, σύκα κρασάτα και κατσικίσιο τυρί ή και με bolognese, γραβιέρα και κουκουνάρι κλέβει τις εντυπώσεις. Από τις εκλεκτές μου, η tartine croque madame με κατσικίσιο τυρί, γραβιέρα, ζαμπόν και τηγανητό αβγό.

IMG_2226

Πορτοκαλένιο κοκοράκι της Κυριακής που έρχεται ολόκληρο σε μια μικρή γάστρα μαζί με βουτυρένιο πουρέ πατάτας και κολοκύθας.

Σειρά έχουν τα πιάτα με σπιτικό χαρακτήρα, όπως το κοκοράκι με πορτοκαλολέμονα στη γάστρα μαζί με πουρέ πατάτας και κολοκύθας, αλλά και το μπουτάκι πάπιας κονφί με μελωμένα κρεμμύδια και πατατούλες, τα οποία σε σέρνουν από τη μύτη. Όλα, φυσικά, με ποιοτικά υλικά εποχής, τα οποία επιλέγει τόσο η Ντίνα Νικολάου όσο και ο Δημήτρης Αιδίνης, από τους πολύ ταλαντούχους σεφ της νέας γενιάς.

Κι αν νομίζετε ότι οι εκπλήξεις τελείωσαν, το βράδυ η Ντίνα βγάζει το καπέλο στη διασκέδαση: Με χαλαρές μουσικές, ρομαντική ατμόσφαιρα και εμπνευσμένα cocktails, το «Chapeau» σας δίνει ένα ακόμα λόγο να περάσετε το κατώφλι του.

IMG_1971 1

Παλ χρώματα στους τοίχους, μεγάλες τζαμαρίες, βελούδινοι καναπέδες στις αποχρώσεις του μπλε και πολυθρόνες που βουλιάζεις χουχουλιάζοντας.

//«Chapeau», Σωκράτους 4Α, Χαλάνδρι, τηλ. 2106845300, www.chapeau.gr

Διαβάστε ακόμα: Simul: γαστρονομικά παιχνίδια με την παράδοση.

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top