Ram_chilli beef ramen-ok

Mια παραλλαγή της συνταγής θα μπορούσε να είναι, αντί για μοσχάρι, να βάλετε κοτόπουλο ή τόφου. Συνοδέψτε το ιδανικά μ’ ένα νεαρό Beaujolais.

Υλικά (για 2 άτομα)

150 γρ. φύτρες φασολιών
250 γρ. φρέσκα ράμεν νουντλς
350 γρ. κόντρα μοσχαρίσια, πάχους περίπου 2 εκ.
Σάλτσα bbq
Λίγο αραβοσιτέλαιο
1 λίτρο ζωμός (κοτόπουλου ή λαχανικών)
2 κουταλίες σούπας σάλτσα τσίλι
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
1 κόκκινο τσίλι κομμένο σε λεπτές φέτες
½ κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 φέτες λάιμ
6 κορυφές φρέσκου κόλιανδρου.

Εκτέλεση

Ζεματίστε τις φύτρες τον φασολιών σε βραστό νερό, στραγγίστε τες καλά και ξεπλύνετέ τες με νερό κάτω από τη βρύση. Βράστε για 2-3 λεπτά τα νουντλς στο ίδιο νερό που ζεματίσατε τις φύτρες.
Αλείψτε το κρέας σας με το αραβοσιτέλαιο και ψήστε το σε καλά ζεσταμένη σχάρα σε μέτριο βαθμό (2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά). Μόλις είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τη σχάρα και, αφού αλείψετε με τη σάλτσα bbq και από τις 2 πλευρές, το κόβετε σε λεπτές διαγώνιες φέτες.
Μοιράστε τα νουντλς σε 2 ράμεν μπολ και περιχύστε τα με το ζωμό και τη σάλτσα τσίλι. Μοιράστε και τοποθετήστε στην κορυφή κάθε πιάτου το κρέας, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το τσίλι, το κόκκινο κρεμμύδι, από ένα λάιμ και τον κόλιανδρο.
Σερβίρετε αμέσως.

Tip: Δώστε προσοχή στο ψήσιμο του κρέατος -φροντίστε να μην παραψηθεί- και κόψτε τις λεπτές φέτες με ένα μεγάλο κουζινομάχαιρο υπό γωνία 45 μοιρών.

 

//Μόλις άνοιξε το νέο Wagamama, Κασαβέτη 3 (δίπλα στο Βάρσο), στην Κηφισιά, τηλ. 2108013100. Wagamama θα βρείτε και στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, τηλ. 2106836844. www.wagamama.com.gr

 

Διαβάστε ακόμα: Πώς μαγειρεύουμε το ψάρι, με τις συμβουλές του «μάστορα», Λευτέρη Λαζάρου 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top