brownie

Το brownie σήμερα μπορείς να το βρεις παντού (από ζαχαροπλαστεία έως εστιατόριο) αλλά είναι ακόμα πιο ωραίο όταν το φτιάχνουμε μόνοι μας.

Το brownie, ένα κλασικό αμερικάνικο σοκολατένιο γλύκισμα, είναι πλέον πολύ αγαπημένο και στη χώρα μας. Μπορούμε να το απολαύσουμε σε εστιατόρια με παγωτό, να το πάρουμε έτοιμο από ένα ζαχαροπλαστείο ή και το σουπερμάρκετ. Πραγματικά, όμως, αξίζει να το φτιάξουμε στο σπίτι. Τα υλικά για αυτό το γλυκό είναι πολύ οικονομικά και τα βρίσκουμε πολύ εύκολα. Η συνταγή που σας προτείνω σήμερα όχι μόνο είναι υπέροχα σοκολατένια, αλλά φτιάχνεται και με τυρί κρέμα. Πρόκειται για ένα αναπάντεχο πάντρεμα που συνδυάζει το κρεμώδες τυρί με την ένταση της σοκολάτας!

Υλικά

Για τη σοκολάτα
125 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
3 αβγά
80 γρ. αλεύρι
1 κ.σ. κακάο
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. baking powder

Για τη κρέμα
150 γρ. τυρί κρέμα
2 κ.σ. γιαούρτι
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλεύρι

Εκτέλεση
– Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C και τοποθετούμε μια βουτυρωμένη λαδόκολλα σε ένα ταψάκι, τετράγωνο ή στρογγυλό.

– Για τη κρέμα, χτυπάμε καλά όλα τα υλικά με σύρμα ή ένα μίξερ μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

– Λειώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Εντωμεταξύ, χτυπάμε καλά με ένα σύρμα ή μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι και το baking powder. Μόλις λειώσει η σοκολάτα, την ενώνουμε με το μείγμα αβγού και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, ώστε να γίνει μια παχύρρευστη ζύμη.

– Απλώνουμε τη ζύμη brownie στο ταψάκι και μοιράζουμε στην επιφάνεια της κουταλιές από το μείγμα της κρέμας. Τέλος, με ένα μαχαίρι κόβουμε 8-10 γραμμές, ώστε να δημιουργηθεί ένα εφέ «μαρμάρου»

– Ψήνουμε το Brownie για 35-40 λεπτά, αφήνουμε να παγώσει αρκετά και κόβουμε σε κομμάτια. Μπορούμε να το σερβίρουμε σκέτο, με λίγο παγωτό ή με τυρί κρέμα και γλυκό βύσσινο.

 

//Ο Γιώργος Γεράρδος είναι σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Ανθός στη Κηφισιά (πλ. Αγίου Δημητρίου 17, Κηφισιά).

 

Διαβάστε ακόμα: Oι «μυστικές» διευθύνσεις του σεφ Κίμωνα Λίγδα

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top