Οι μυστικές διευθύνσεις του Χρήστου Τζιέρα

Πού ψωνίζουν για το μαγαζί ‒και το σπίτι τους‒ οι σεφ;

 
VEN_6502e

Ο Χρήστος Τζιέρας είναι επιβλέπων σεφ των εστιατορίων Belle Amie, Piu Verde, Pizzoteca και του ξενοδοχείου Μontanema Handmade Village.

Farma Χρονά, Αγ. Κωνσταντίνου 1, Γλυφάδα, τηλ. 210 8940715. Ο Βύρωνας –αυτό είναι το όνομά του– είναι ο κρεοπώλης απ’ τον οποίο ψωνίζω για το σπίτι μου. Δεν θα απογοητευτείτε ό,τι κι αν του ζητήσετε, σας το υπογράφω. Εκτός από καταπληκτικά κρέατα, εδώ θα βρείτε επίσης τοπικά προϊόντα ονομασίας προέλευσης, όπως γραβιέρα και αρσενικό Νάξου, ηπειρώτικες πίτες κ.α.

Μαστρονικόλας, Καραολή και Δημητρίου 68, Πειραιάς, τηλ. 210 4123783. Εδώ, σε αυτό το παραδοσιακό γαλακτοπωλείο/ζαχαροπλαστείο με ιστορία από το 1909 θα βρείτε το καλύτερο γαλακτομπούρεκο του Πειραιά –για αυτό το λόγο το έχω και στο Belle Amie. Θα βρείτε επίσης πρόβειο γιαούρτι, γλυκά (σοκολατίνες, αμυγδάλου κ.α.) και το περίφημο σπιτικό παγωτό Cookies του Μαστρονικόλα.

 

155132_177280298965642_4931806_n

«Τα καλύτερα τυριά από τη Νάξο τα βρίσκω στο Χαλάνδρι».

Κουφόπουλος, Εθνικής Αντιστάσεως 18, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6837758. Δεν χρειάζεται να πάτε ως τη Νάξο για να απολαύσετε τα παραδοσιακά τυριά (αρσενικό τυρί, αρσενικό τυρί στο λάδι, γραβιέρα, μελανοτύρι, κοπανιστή Π.Ο.Π, τυρί Άγιος Ισίδωρος) , τα γαλακτοκομικά, τις φημισμένες πατάτες, τα θαυμάσια κρέατα, τα τσίπουρα και τα γλυκά του κουταλιού. Εδώ θα βρείτε ένα παντοπωλείο που σας προσφέρει ό,τι καλύτερο και πιο παραδοσιακό βγάζει το νησί. Όλα από το τυροκομείο του Εμμανουήλ Β. Κουφόπουλου στον Άγιο Ισίδωρο Γαλανάδου Νάξου.

Miran, Ευριπίδου 45, τηλ. 210 3217187. Εάν είστε μερακλής, ο Miran είναι εκ των ων ουκ άνευ. Τα μεζεδάκια και οι λιχουδιές κάνουν παρέλαση μπρος στα μάτια σας –δεν έχετε παρά να διαλέξετε σουτζούκι, παστουρμά, λουκάνικο, βουβαλίσια προϊόντα κ.α. Άλφα ποιότητα για αξέχαστες ποικιλίες ούζου και όχι μόνο.

argolikos

«Μπιζουδάκι η κάθε καραβίδα στον ιχθυοπώλη μου στη Νέα Σμύρνη».

Ο Αργολικός, Αγ. Σοφίας 76Β, Νέα Σμύρνη τηλ. 210 9337780. Φρούτα, λαχανικά στην καλύτερη ποιότητα, ψαράκια ολόφρεσκα και άλλα ενδιαφέροντα προϊόντα, μόνο ελληνικά. Ένα εξαιρετικά ενημερωμένο μαγαζί, που παίζει το ίδιο επιτυχημένα στο φρούτο και στο ψάρι.

 

//Belle Amie: Άγγ. Μεταξά 11, Πειραιάς, τηλ. 210 4175740.
Piu Verde: Στρατ. Αλ. Παπάγου, Παπάγου, τηλ. 210 6546185.
Pizzoteca: Καραΐσκου 115 και Βασ. Γεωργίου Α’, Πειραιάς, τηλ. 210 4111530/ 2ας Μαΐου 18, Ν. Σμύρνη, τηλ. 210 9323833. Μontanema Handmade Village: Aνθοχώρι Καρδίτσας, τηλ. 24450 4522.

Διαβάστε ακόμα: Αυτοί είναι οι κορυφαίοι νέοι οινοπαραγωγοί!

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Eπικά κρέατα στον ξυλόφουρνο, παγωμένη σαμπάνια στο ποτήρι, bloody maries και κρεατόσουπες με βοδινή ουρά για το χανγκόβερ, Milli Vanilli και Samantha Fox στα ηχεία. Τα Κυριακάτικα γεύματα του Άρη Βεζενέ επιστρέφουν για 5η χρονιά. Μη φάτε πρωινό.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top Andro