Αυτή είναι η τελευταία gourmet μόδα στο Instagram.

Όταν το 2010 έκανε την εμφάνισή του στα smartphones της εποχής πολλοί πίστεψαν πώς πρόκειται για ένα ακόμα app, που αργά ή γρήγορα θα χανόταν μέσα στο tech τσουνάμι που ήθελε σχεδόν κάθε μέρα να κυκλοφορεί και μια νέα εφαρμογή. Ωστόσο το Instagram αποδείχθηκε πολύ σκληρό για να πεθάνει και η εξαγορά του το 2012 από το Facebook το έκανε ακόμα πιο ισχυρό.

Αυτή τη στιγμή το Instagram έχει 700 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, πάνω από 40 δισ. φωτογραφίες στο αρχείο του, ενώ τα Stories του προκαλούν παράνοια σε περίπου 200 εκ. ανθρώπους. Με λίγα λόγια το app που δημιούργησαν πριν από 7 χρόνια οι Kevin Systrom και Mike Krieger έχει μετατραπεί σε έναν μικρό τεχνολογικό κολοσσό.

Δεν είναι τυχαίο που η εφημερίδα Financial Times επιλέγει τους πιο στιλάτους ευαγγελιστές του Instagram που αξίζει να ακολουθήσεις, που το app έχει τη δύναμη να λογοκρίνει φωτογραφίες ή που 21χρονοι βγάζουν χιλιάδες δολάρια απλά «ανεβάζοντας» εικόνες στο γνωστό social media. Ναι, πλέον το Instagram δεν είναι ένα διασκεδαστικό app, αλλά ένα μέσο που καθορίζει μόδες και τάσεις – από το στυλ μέχρι τη γαστρονομία.

Είναι τέτοια η μανία του κόσμου να φτιάξει cloud eggs και να ποστάρει τη φωτογραφία του στο Instagram, που μέχρι και τα μεγάλα ΜΜΕ, αποφάσισαν να δώσουν την ιδανική συνταγή.

Σε αυτό το τελευταίο θα σταθούμε και εμείς. Και πιο συγκεκριμένα σε μια μόδα που έχει δημιουργήσει παροξυσμό στον κόσμο των social media: τα cloud eggs (ή αν θέλεις στα ελληνικά τα αυγά-σύννεφο). Είναι τέτοια η μανία του κόσμου να φτιάξει και να ποστάρει τη φωτογραφία αυτού του δημιουργήματός του στο Instagram, που μέχρι και τα μεγάλα ΜΜΕ, όπως τα Independent, Business Insider, Telegraph, αποφάσισαν να ασχοληθούν με αυτά και να δώσουν την ιδανική συνταγή.

Ok, στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα αυγό, με την διαφορά ότι αντί να το τηγανίσεις ή να το κάνεις ομελέτα, απλά δημιουργείς «φωλιές» (τα σύννεφα που λέγαμε) όπου βάζεις τον κρόκο μέσα. Το μυστικό είναι να διαχωρίσεις τον κρόκο από το ασπράδι, στη συνέχεια να χτυπήσεις καλά το ασπράδι μέχρι να γίνει αφράτη μαρέγκα, να δημιουργήσετε με αυτήν τα σύννεφά σας, να τα ψήσετε μερικά λεπτά στο φούρνο, να τοποθετήσετε τον κρόκο στην κορυφή τους και στη συνέχεια να τα ψήσετε και πάλι 2 λεπτά. Τέλος.

Κι αν είσαι από εκείνους που τα πάνε καλύτερα με τις εικόνες παρά με τις λέξεις, δες και ένα video για να μπεις στο κλίμα.

Στοίχημα ότι σε ένα μήνα κανείς δεν τα θυμάται τα αυγά-σύννεφα;

 

Διαβάστε ακόμα: Χταπόδι με φάβα και καραμελωμένα κρεμμύδια, από τον Χρήστο Τζιέρα

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top