DSC_3474

Πολλοί πιστεύουν ότι η συζήτηση περί ποιοτικού καφέ αφορά σε μια χούφτα εξαρτημένους που μπορούν να κάθονται με τις ώρες να συζητάνε για το πόσες φορές ανακατεύει ο Αιθίοπας καλλιεργητής τους καρπούς κάτω από τον αφρικάνικο ήλιο. Εμ. δεν είναι έτσι!

Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι όλη αυτή η συζήτηση περί του ποιοτικού καφέ αφορά σε μια χούφτα βαρεμένους (και εξαρτημένους!) σαν εμένα που μπορούμε να καθόμαστε με τις ώρες και να συζητάμε για την προέλευση της ποικιλίας Red Catuai, για το πόσες φορές ανακατεύει ο Αιθίοπας καλλιεργητής τους καρπούς κάτω από τον καυτό αφρικάνικο ήλιο ή για το αν τα 17 γραμμάρια δίνουν καλύτερο καφέ από τα 18.

DSC_3504

Ο καφές είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό αγαθό για δισεκατομμύρια ανθρώπους, παρότι δεν είναι απαραίτητος για την επιβίωση του ανθρώπινου γένους,

Όμως, ο καφές είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό αγαθό για δισεκατομμύρια ανθρώπους και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι, παρότι δεν είναι απαραίτητος για την επιβίωση του ανθρώπινου γένους, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μπίζνα στον κόσμο μετά το πετρέλαιο!

Συνεπώς, η ανάγκη για καλύτερο, αλλά και πιο ιδιαίτερο καφέ συνεχώς μεγαλώνει, και μετά από την –ευτυχώς!- βραχύβια μόδα των αρωματισμένων καφέδων, εκείνοι με γεωγραφική ταυτότητα αποτελούν τη νέα τάση παγκοσμίως.

DSC_3542

Όλοι μπορούν να γευτούν τα διαφορετικά φυσικά αρώματα του καφέ, αλλά και τις ιδιαίτερες γεύσεις που προσδίδουν το έδαφος, το κλίμα, αλλά και οι παραδοσιακοί τρόποι κατεργασίας κάθε τόπου.

Έτσι, όλοι μπορούν να γευτούν τα διαφορετικά φυσικά -και όχι τα τεχνητά- αρώματα του καφέ, αλλά και τις ιδιαίτερες γεύσεις που προσδίδουν το έδαφος, το κλίμα, αλλά και οι παραδοσιακοί τρόποι κατεργασίας κάθε τόπου.

Τα Flocafé, η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στην Ελλάδα, διέγνωσαν αυτήν την παγκόσμια τάση και δημιούργησαν ένα νέο concept, τα «FLOCAFE Espresso Room», το οποίο όχι μόνο βάζει τον καφέ στο επίκεντρο, αλλά αφιερώνεται με προσήλωση στην καλύτερη δυνατή παρασκευή του.

H ανάγκη για καλύτερο, αλλά και πιο ιδιαίτερο καφέ συνεχώς μεγαλώνει, και εκείνοι με γεωγραφική ταυτότητα αποτελούν τη νέα τάση παγκοσμίως.

Έτσι, αν κάποιος επισκεφθεί τα Flocafé στη Ν. Ερυθραία, το Δέλτα Φαλήρου, το Γαλάτσι ή τον Άγιο Στέφανο, θα παρατηρήσει καταρχάς την εμφάνιση του νέου concept που ακούει στο όνομα «FLOCAFE Espresso Room»: Πρόκειται για καθημερινούς μοσχομυριστούς «ναούς» αφιερωμένους στο τελετουργικό του καφέ και όχι για κοινές «καφετέριες». Αλλαγές θα παρατηρηθούν όμως και στη διακόσμηση, η οποία κινείται στους τόνους του άσπρου και του μαύρου, με πολλές ξύλινες επιφάνειες και ακόμα περισσότερα σακιά γεμάτα με καφέ να σε βάζουν σε coffee mood.

DSC_3493

Το έντονο roasting των καφέδων εξυπηρετεί τη χρήση τους και σε άλλα είδη πλην του espresso.

Η ουσία, βέβαια, αυτού του νέου concept δεν βρίσκεται στην όψη, αλλά στο άρωμα και τη γεύση, εκεί που τα «FLOCAFE Espresso Room» προσφέρουν 3 νέους καφέδες, παρασκευασμένα σύμφωνα με τα αυστηρά standards του World Barista Championship.

Φυσικά και πήρα ισχυρές δόσεις καφεΐνης, δοκιμάζοντας τους όλους, ώστε να έχω προσωπική άποψη για τα αρώματα και τις γεύσεις τους:

DSC_3589

Η ουσία βρίσκεται στο άρωμα και τη γεύση, εκεί που τα «FLOCAFE Espresso Rooms» προσφέρουν 3 νέα χαρμάνια, παρασκευασμένα σύμφωνα με τα αυστηρά standards του World Barista Championship.

– Ο πρώτος ονομάζεται «America Latina Selection», ένα χαρμάνι από τη Βραζιλία και την Κολομβία, αποκλειστικά φτιαγμένο για τα FLOCAFE Espresso Room, με λουλουδάτα αρώματα, ελαφρύ σώμα και τυπική, υψηλή οξύτητα.

– Ο δεύτερος είναι ο «African Earth», ένας πιο γεμάτος καφές, με μαλακότερη παρουσία και αρώματα ξηρών καρπών και σοκολάτας.

– Τέλος, ο «Honduras Premium» είναι ένας εκλεκτός καφές περιορισμένης παραγωγής από μία και μόνη φάρμα με έντονα γήινο προφίλ, νεύρο και πλούτο στο στόμα, καθώς και μεγάλη επίγευση.

DSC_3556-Edit

Προσωπικά, θα προτιμούσα ένα πιο ελαφρύ καβούρντισμα, το οποίο θα τους επέτρεπε να εκφράσουν ακόμα εντονότερα τις διαφορετικές φυσιογνωμίες τους.

Κάποιοι ίσως θα προτιμούσαν ένα πιο ελαφρύ καβούρντισμα, όμως, το έντονο roasting των καφέδων εξυπηρετεί τη χρήση τους και σε άλλα είδη πλην του σκέτου espresso, αφού ο πελάτης μπορεί να επιλέξει την παρασκευή του freddo, αλλά και τον cappuccino του με όποιον από τους παραπάνω καφέδες επιθυμεί.

Η απόλαυση των νέων τάσεων δίνει τη δυνατότητα στους εραστές του καφέ να χαρούν έναν ιδανικό φλιτζάνι, αλλά και να εκπαιδευτούν ερχόμενοι σε επαφή με διαφορετικά αρώματα και γεύσεις.

Επιπρόσθετα, μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε ένα πλήθος από κοκτέιλ, τα οποία έχουν ως βάση τον καφέ – ανεβάζοντας την ίντριγκα με το μυστικής συνταγής «Flo white signature cappuccino» – αλλά και ωραιότατα συνοδευτικά γλυκά «με» και «για» καφέ.

DSC_3524

Καθένας μας μπορεί να μετατραπεί από απλό φίλο σε coffee aficionado, αλλά και connoisseur!

Τέλος, μπορεί να προμηθευτεί τους εν λόγω εκλεκτούς καφέδες σε κόκκους ή φρεσκοαλεσμένα, έτσι ώστε να συνεχίσει τα υπερεντατικά μαθήματα στο σπίτι του.

Η απόλαυση των νέων τάσεων του καφέ σε ένα μικρό, συνοικιακό μαγαζάκι μπορεί να προκαλεί ευχαρίστηση, όταν όμως αυτό λαμβάνει χώρα στον απόλυτο ηγέτη του χώρου αποκτά άλλη διάσταση και δυναμική.

DSC_3502

Μπορείτε να προμηθευτείτε τους εν λόγω καφέδες σε κόκκους ή φρεσκοαλεσμένους, ώστε να συνεχίσετε τα υπερεντατικά μαθήματα σπίτι σας!

Γιατί δίνει τη δυνατότητα σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό εραστών του καφέ να χαρούν έναν ιδανικά παρασκευασμένο φλιτζάνι, αλλά και να εκπαιδευτούν ερχόμενοι σε επαφή με διαφορετικά αρώματα και γεύσεις.

Aν, μάλιστα, προσθέσετε στα παραπάνω «FLOCAFE Espresso Room» αυτά του Σείριου και των αεροδρομίων Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου και Κω, ακόμα και το πέμπτο Espresso Room που θα λειτουργήσει σύντομα στο The Mall Athens, σχεδόν ο καθένας μας μπορεί να μετατραπεί από απλό φίλο σε coffee aficionado, αλλά και connaisseur!

 

Διαβάστε ακόμα: Το καβούρδισμα του καφέ είναι σαν την οινοποίηση!

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top