Είναι γνωστό ότι το golf είναι ένα σπορ που απαιτεί απόλυτη συγκέντρωση και έλεγχο όλου του σώματος, ώστε ο έμπειρος παίκτης να στείλει με το μπαστούνι (αντικείμενο πάντα με πολλές συμβολικές σημασίες) το μπαλάκι στο σωστό σημείο του αχανούς χλοοτάπητα σταθμίζοντας τη δική του δύναμη και αίσθηση της κατέυθυνσης απέναντι σε αυτές της αδράνειας και του ανέμου. Επίσης αρκετά γνωστό είναι ότι παραδοσιακά τα golf club έχουν και εξαιρετικά εστιατόρια, και το Colonial στη Γλυφάδα δεν αποτελεί εξαίρεση, και για τις ημέρες των γιορτών προτείνει δύο δελεαστικά μενού με την υπογραφή του chef Νίκου Δραντάκη.
Παρά το όνομα που παραπέμπει σε παραδοσιακού τύπου πολυτέλεια μιας άλλης εποχής, το Colonial φυσικά δεν αποστρέφεται την παράδοση, είναι όμως ένας σύγχρονος ζεστός χώρος που έχει ήδη φορέσει τα γιορτινά του για τα Χριστούγεννα, αλλά και για να υποδεχτεί τον Νέο Χρόνο. Συνδυάζοντας τα… εδώδιμα και τα αποικιακά, ο Νίκος Δραντάκης έχει φτιάξει υποσχόμενα μενού που συνδυάζουν εορταστική ζεστασιά και πρωτότυπη αισιοδοξία.
Για τη Νύχτα Χριστουγέννων το τραπέζι ξεκινά ένα κλείσιμο του ματιού στη χειμωνιάτικη παράδοση συνδυάζοντας ζελέ σελινόριζας με την τερίνα πατάτας με μπρεζέ μοσχάρι και ένα demi-glace λαχανικών. Ρόδι και καρύδια δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την ανάμεικτη σαλάτα που ακόμα έχει σικορέ και ραντίτσιο, αχλάδι και παλαιωμένη γραβιέρα δεμένα με αρωματικό dressing εσπεριδοειδών. Στο κυρίως πιάτο, τα σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια short ribs με φρέσκα άγρια μανιτάρια εποχής και πουρέ πατάτας το δαμάσκηνο έρχεται σε υγρή μορφή ως fluid. Το επιδόρπιο μας ταξιδέυει σε βόρεια και ανατολικά κλίματα με ένα biscuit με mousse βανίλιας, σμέουρα και yuzu.
Για την Παραμονή Πρωτοχρονιάς η πλάστιγγα αφαιρεί λίγα έρμα από το comfort και προσθέτει ειδικό βάρος στην αρμόζουσα λαμπρότητα της βραδιάς με ένα μενού που συμπληρώνει πολλά τικ πολυτέλειας και εξωστρέφειας. Για καλωσόρισμα ένα τολμηρό amuse bouche από χτένια με dressing yuzu-kalamansi, chili, και πίκλα κρεμμυδιού, καλαμπόκι και λάδι κόλιανδρου. Ακολουθούν τα ορεκτικά χειροποίητα dumplings με γέμιση μανιταριών, κονσομέ μανιταριών και φρέσκια τρούφα. Η σαλάτα έχει εποχικό χαρακτήρα με ψητά κόκκινα παντζάρια, κάστανα, μιζούνα και flakes από τυρί προβολόνε δεμένα με dressing από βαλσάμικο. Το κυρίως πιάτο είναι το παραδοσιακό φιλέτο μοσχαριού στο οποίο ο πουρές μαύρου και πορτοκαλί καρότου, οι μορχέλες και το demi-glace με Porto δίνουν μια νέα διάσταση. Το επιδόρπιο συνδυάζει μία παραδοσιακή φόρμα και μία παραδοσιακή γεύση σε μία νέα σύνθεση, το Éclair Mont Blanc
Μέσα στο πράσινο των κήπων, με εκτεταμένη θέα στα γήπεδα, το εστιατόριο Colonial είναι ήδη αγαπημένο στέκι για όσους αναζητούν το καλό φαγητό σε έναν ζεστό και άνετο χώρο με ευχάριστη και χαλαρή ατμόσφαιρα, εύκολα προσβάσιμο από το κέντρο και τα προάστια, με βολικό χώρο στάθμευσης και προσωπικό που φημίζεται για τον επαγγελματισμό και την καλή συμπεριφορά προς τον πελάτη. Και σαν να μην έφταναν αυτά, κάθε εορταστικό δείπνο θα συνοδεύεται και από ζωντανή μουσική. Την παραμονή Χριστουγέννων θα δώσουν τον ρυθμό οι Velvet Project (pop, jazz, soul, disco, dance κ.α.), ενώ την Παραμονή Πρωτοχρονιάς τη σκηνή θα αναλάβει το μουσικό σχήμα του Άγγελου Τσίγα.
Για όσους δεν μπορούν να περιμένουν ως τότε, το τελευταίο Σάββατο πριν τα Χριστούγεννα στις 21 Δεκεμβρίου το μεσημέρι, το Colonial φιλοξενεί το τελευταίο BBQ & Street Food Eats της χρονιάς, σαν μια απόδραση στην εξοχή αμέσως μετά τα τελευταία γιορτινά ψώνια, με το καταπράσινο τοπίο του γκολφ του Σαββάτου να γεμίζει με γεύσεις και ζωντάνια στους ρυθμούς του DJ.
Τέλος, ανήμερα την Πρωτοχρονιά το Colonial προσκαλεί και στο γευστικό ποδαρικό τους 2025 με το πλούσιο Brunch, και για οικογένειες με παιδιά, αφού καιρού επιτρέποντος ο μεγάλος κήπος με παιδική χαρά θα ψυχαγωγεί τα παιδιά, καθώς οι γονείς απολαμβάνουν στον ήλιο τον καφέ και το brunch τους, αναλογιζόμενοι με αισιοδοξία τις υποσχέσεις του Νέου Έτους.
//Για κρατήσεις, επικοινωνήστε με το Colonial Restaurant στο 21 0342 0002 ή επισκεφτείτε εδώ.
Διαβάστε ακόμα: Μπρουταλιστική κουζίνα, η ιδιαίτερη τάση μαγειρικής όπου κάθε πιάτο έχει μόνο ένα (!) συστατικό.