Το «Corina Queen», από τον Κωνσταντίνο Φαμπρίτσιο Τσατσίρα

Ένα λαχταριστό, χειμωνιάτικο κοκτέιλ με μαύρο ρούμι και μαρμελάδα μήλου, που δημιουργήθηκε προς τιμήν ενός μικρού κοριτσιού.

 
corina

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα. Αρκεί να είναι σε κοκτέιλ.

Το Corina Queen πήρε το όνομα του απο ένα κοριτσάκι, τη μικρή Κορίνα. Είναι η κόρη των ιδιοκτητών του Monsieur Barbu στο Κουκάκι και της αρέσει η μαρμελάδα μήλου. Γι αυτό και το κοκτέιλ που ονομάστηκε προς τιμής της, έχει δύο γεμάτες κουταλιές:

Υλικά
2 κ. μαρμελάδα μήλου
50 ml μαύρο ρούμι
20 ml σιρόπι γιασεμί
10 ml liqueur μήλου
20 ml σιρόπι ζάχαρης
25 ml χυμό λάιμ
2 dash ανγκοστούρα

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα υλικά με πάγο. Μετά σουρώνουμε και σερβίρουμε σε χαμηλό ποτήρι.
Προσθέτουμε πάγο και 1 scrup τριμμένο πάγο απο πάνω.

Για decor, βάζουμε κορυφές δυόσμου και 3 λεπτές φέτες μήλου.

Tip: Προτιμήστε σπιτική μαρμελάδα μήλου και όχι εμπορίου. Το μυστικό για σπιτική μαρμελάδα μήλου είναι, καθώς βράζει, να βάλουμε μέσα τα κουκούτσια τυλιγμένα σε δίχτυ και να τα κρατήσουμε εκεί και για τις επόμενες 24 ώρες, αφού κρυώσει. Τα κουκούτσια περιέχουν φυσική πηκτίνη κι έτσι δένει καλύτερα η μαρμελάδα μας.

 

//Ο Κωνσταντίνος Φαμπρίτσιο Τσατσίρας έχει επιμεληθεί τα κοκτέιλ στο “Monsieur Barbu”, Φαλήρου 59, Κουκάκι, τηλ. 210 9247555.

 

Διαβάστε ακόμα: Αυτό είναι το πιο σέξι κοκτέιλ!

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top