Το «Corina Queen», από τον Κωνσταντίνο Φαμπρίτσιο Τσατσίρα

Ένα λαχταριστό, χειμωνιάτικο κοκτέιλ με μαύρο ρούμι και μαρμελάδα μήλου, που δημιουργήθηκε προς τιμήν ενός μικρού κοριτσιού.

 
corina

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα. Αρκεί να είναι σε κοκτέιλ.

Το Corina Queen πήρε το όνομα του απο ένα κοριτσάκι, τη μικρή Κορίνα. Είναι η κόρη των ιδιοκτητών του Monsieur Barbu στο Κουκάκι και της αρέσει η μαρμελάδα μήλου. Γι αυτό και το κοκτέιλ που ονομάστηκε προς τιμής της, έχει δύο γεμάτες κουταλιές:

Υλικά
2 κ. μαρμελάδα μήλου
50 ml μαύρο ρούμι
20 ml σιρόπι γιασεμί
10 ml liqueur μήλου
20 ml σιρόπι ζάχαρης
25 ml χυμό λάιμ
2 dash ανγκοστούρα

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα υλικά με πάγο. Μετά σουρώνουμε και σερβίρουμε σε χαμηλό ποτήρι.
Προσθέτουμε πάγο και 1 scrup τριμμένο πάγο απο πάνω.

Για decor, βάζουμε κορυφές δυόσμου και 3 λεπτές φέτες μήλου.

Tip: Προτιμήστε σπιτική μαρμελάδα μήλου και όχι εμπορίου. Το μυστικό για σπιτική μαρμελάδα μήλου είναι, καθώς βράζει, να βάλουμε μέσα τα κουκούτσια τυλιγμένα σε δίχτυ και να τα κρατήσουμε εκεί και για τις επόμενες 24 ώρες, αφού κρυώσει. Τα κουκούτσια περιέχουν φυσική πηκτίνη κι έτσι δένει καλύτερα η μαρμελάδα μας.

 

//Ο Κωνσταντίνος Φαμπρίτσιο Τσατσίρας έχει επιμεληθεί τα κοκτέιλ στο “Monsieur Barbu”, Φαλήρου 59, Κουκάκι, τηλ. 210 9247555.

 

Διαβάστε ακόμα: Αυτό είναι το πιο σέξι κοκτέιλ!

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Πιο δημοφιλή

Στρείδια, bloody maries, burgers, εφημερίδες, DJ, λεπτοκομμένα Ιταλικά αλλαντικά, γαλλική πατισερί που ευωδιάζει βούτυρο, θέα στο Σαρωνικό... Να συνεχίσουμε;

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Με σοκολάτα, σταφίδες, κανέλα ή και αλμυρά. Η παρθενική briocherie της Eλλάδας είναι γεγονός και την εγκαινιάζουμε στο Andro. Το νέο κατάστημα-μπουτίκ του Jean-Charles Metayer στο Ν. Ψυχικό σερβίρει μπριός απ΄όλο τον κόσμο συνοδεύοντάς τα με μονοποικιλιακό, βραβευμένο καφέ κατευθείαν από τη Βραζιλία.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Γιουβαρλάκια, σεμεδάκια, καλτ ατμόσφαιρα και οικείες γεύσεις σε ένα νέο στέκι που δημιούργησε ο εκδότης και σχεδιαστής μόδας Theo Gennitsakis με τον... ξάδελφό του. Ένα εστιατόριο που ομνύει στο slow food και μαθαίνει στους Παριζιάνους τις σπιτικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, όπως θα τις έτρωγαν σε ένα τραπέζι από φορμάικα στις Σέρρες.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή

Eπικά κρέατα στον ξυλόφουρνο, παγωμένη σαμπάνια στο ποτήρι, bloody maries και κρεατόσουπες με βοδινή ουρά για το χανγκόβερ, Milli Vanilli και Samantha Fox στα ηχεία. Τα Κυριακάτικα γεύματα του Άρη Βεζενέ επιστρέφουν για 5η χρονιά. Μη φάτε πρωινό.

Andro Ο Άνδρας από την αρχή
Button to top

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. περισσότερα

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Andro