O υπογράφων Γιάννης Κοροβέσης δοκίμασε το Cotswolds Cloudy Christmas Gin και γράφει τις εντυπώσεις του (Η φωτογράφιση έγινε στο μπαρ Rumble in the Jungle, Πετράκη 1, Αθήνα).

Εντάξει, μπορεί να έχετε συνηθίσει να απολαμβάνετε ουίσκι, μπράντι και κονιάκ, ζεστή σοκολάτα, σαμπάνια και τα καλύτερα ερυθρά κρασιά τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων, πλην όμως κανείς δε μπορεί να αρνηθεί ένα νόστιμο τζιν, ειδικά αν συνοδεύεται από ένα ποιοτικό τόνικ, σε ένα αρκούντως βρετανικό G&T και ειδικά αν έχει προηγηθεί μια δύσκολη και βαριά μέρα στο γραφείο. Θα σας ξεδιψάσει, θα σας αναζωογονήσει και θα γεμίσει τη στοματική σας κοιλότητα από μικρές και γαργαλιστικές εκρήξεις χαράς και απόλαυσης. To Cotswolds Cloudy Christmas Gin αποτελεί αδιαμφισβήτητα την πιο εορταστική πρόταση για τα φετινές ημέρες των Χριστουγέννων.

Το αποστακτήριο του Cotswolds έχει παράδοση στο τζιν. Το 2016 το δικό τους τζιν αναδείχθηκε το καλύτερο του κόσμου.

Το αποστακτήριο του Cotswolds από τα πρώτα χρόνια της δημιουργίας του, πίσω στο όχι και τόσο μακρινό 2014, κατάφερε να ξεχωρίσει με την ποιότητα των αποσταγμάτων του. Όχι τυχαία λοιπόν, κατάφερε να κατακτήσει και ένα μικρό μέρος στην καρδιά και στις προτιμήσεις, όχι μόνο τις δικές μου, αλλά και εκατομμυρίων άλλων. Εξού και η ανάδειξη του τζιν τους ως το καλύτερο του κόσμου το 2016.

Το Cotswolds Cloudy Christmas Gin παραμένει πιστό στον αριθμό των εννέα βοτανικών στοιχείων που χρησιμοποιούνται (φωτογραφία: jennyinbrighton.com).

Η δημιουργικότητα όμως των ιθυνόντων νόων πίσω από το τζιν δε σταματά εκεί. Κατά καιρούς δημιουργούν επετειακές και θεματικές εμφιαλώσεις, περιορισμένης κυκλοφορίας, για τους φανατικούς του brand. Μια από αυτές είναι και το Cotswolds Cloudy Christmas Gin, το οποίο εμφιαλώθηκε για πρώτη φορά πριν μερικά χρόνια για τα μέλη ενός κλειστού κλαμπ «τζινόφιλων» στο Ηνωμένο Βασίλειο και πλέον κάθε Χριστούγεννα, μια μικρή παρτίδα φιαλών στέκεται υπερήφανα στα ράφια επιλεγμένων σημείων στον κόσμο τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Το Cotswolds Cloudy Christmas Gin παραμένει πιστό στον αριθμό των εννέα βοτανικών στοιχείων που χρησιμοποιούνται και στη συνταγή του βασικού τζιν του portfolio του brand, έχοντας αντικαταστήσει το φρέσκο λάιμ με φρέσκια κλημεντίνη, η οποία, όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί, χαρίζει ένα πλούσιο και χριστουγεννιάτικο μπουκέτο αρωμάτων.

Επιπροσθέτως, σε αυτήν την εμφιάλωση τονίζει ακόμη πιο έντονα ένα βασικό του χαρακτηριστικό, το «θόλωμα» του τζιν όταν σε αυτό προστίθεται νερό ή πάγος, απόδειξη ύπαρξης σημαντικού όγκου αιθέριων ελαίων από τα βοτανικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται σε μεγάλη ποσότητα. Σε ένα τζιν εν τόνικ θα δείτε, μόλις βάλετε και πάγο, πως το ποτό σας θα θολώσει, όπως περίπου θολώνει το ούζο, όταν του προσθέτουμε νερό, δίνοντας την αίσθηση του χιονισμένου τοπίου!

Δοκιμάστε το με το ισπανικό τόνικ Le Tribute και ως γαρνιτούρα ένα ολόκληρο περικάρπιο αστεροειδούς γλυκάνισου με τους σπόρους του.

Στο δικό μου το συνδύασα με το ισπανικό τόνικ Le Tribute -το οποίο χρησιμοποιεί φυσική κινίνη από το Εκουαδόρ και εμφιαλώνεται σε μια υπέροκομψη φιάλη- ενώ ως γαρνιτούρα χρησιμοποίησα ένα ολόκληρο περικάρπιο αστεροειδούς γλυκάνισου με τους σπόρους του.

Κάτι λιγότερο από 200 φιάλες του Cotswolds Cloudy Christmas Gin κυκλοφόρησαν και στην ελληνική αγορά για τα φετινά Χριστούγεννα. Σπεύσατε…

 

Διαβάστε ακόμα: 5+1 αγαπημένα τζιν για σοβαρό Martini.

 

 

 

x Ακολουθήστε το Andro στο Facebook

Button to top